Jump to content
IGNORED

R.I.P.

Parsons

Recommended Posts

Posted (edited)

Edited by precog
  • Hvala 2
Posted

Među najluđim scenama ikad, Lula priča o svom rođaku Jingle Dellu. :D

A Straight Story mi je možda i najomiljeniji Linčov film. Istinita priča o plemenitosti i požrtvovanju...

David Lynch nas je napustio, ali samo fizički. :cool: 

• +1 1
Posted

Maestro

Uglavnom bolja rezija nego sto su filmovi, a filmovi su odlicni

Osovina welles - peckinpah - lynch stigla je do kraja... 

• +1 4
Posted

Blue Velvet je jedan od nekoliko filmova zbog kojih sam se zaljubio u sedmu umetnost.

RIP majstore.

• +1 1
Posted

Ode Najbolji.

Voleo sam dok sam odrastao i sazrevao italijane i ruse (Pazolini, Felini, Antonioni, neprevazidjeni Tarkovski)... uz njih Kubrika, Hichkoka kao oca velikog broja reditelja - ali sam se pre desetak+ godina konacno zaustavio na Dejvidu Linchu kao izrazu koji mi je najblizi i, paradoksalno, najjasniji u svoj svojoj iracionalnosti i intuitivnosti.

Ako zamislimo film kao traku sa 24 slicice u sekindi i pripadajucim zvukom, nema (proslavljenog) reditelja koji nije zatezao i eksperimentisao sa tom trakom vise od Lincha. Jebes pravila, prenesi emociju tacno tamo gde treba i na nacin na koji treba. Napisah na fejsbuku, nije vise ostao niko od reditelja koji bi mogao da me iznenadi kao Dejvid Linch.

Zao mi je sto nije mogao da snima barem dok ja ne uginem, da mi farba i obogacuje ovaj svet.

Slava mu i hvala za sve.

• +1 9
Posted

Mulholand Drive je cudo od filma. Niko narednih 200 godina nece snimiti nesto tako prelepo i prestrasno

• +1 6
  • Hvala 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
6 minutes ago, Tsai said:

Mulholand Drive je cudo od filma. Niko narednih 200 godina nece snimiti nesto tako prelepo i prestrasno

... pri tome, nastao je iz produkcijskog krpeza pilot-serije koja nije dobila sredstva i dosnimljenog nastavka da bi dobilo formu filma. Magija.

• +1 2
Posted
14 hours ago, Aleksija said:

bas sam  ovih dana nameravala da kupim sobu za snove, da se malo odmaknem od septicke jame srbija.

Toplo preporucujem i dokumentarac "The Art Life".  Tu kao da sam gledao starog prijatelja koji mi je uz to i guru. Sjajno snimljen, plus ima i neke dodatke "Linch govori dok pada kisa" napravljen iz njegovog vojsovera za dokumentarac.

• Hvala 2
Posted
Just now, Caligula said:

Toplo preporucujem i dokumentarac "The Art Life".  Tu kao da sam gledao starog prijatelja koji mi je uz to i guru. Sjajno snimljen, plus ima i neke dodatke "Linch govori dok pada kisa" napravljen iz njegovog vojsovera za dokumentarac.

hvala puno!

jbte, stoji mi knjiga u korpi u dve onlajn knjizare i sve zaboravim zbog ovih sranja okolo, i naravno danas nestalo :(

Posted
Just now, Aleksija said:

hvala puno!

jbte, stoji mi knjiga u korpi u dve onlajn knjizare i sve zaboravim zbog ovih sranja okolo, i naravno danas nestalo :(

Potraznja :D

sacekaj, bice novih izdanja garant

• +1 1