Sestre Bronte Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 5 hours ago, Jimmy Kowalski said: Posto smo jubilarni 36. put krenuli sa podsecanjem na Pacinove uloge (iako jos nije umro, a kad ce ne znamo), vreme je i za jubilarno podsecanje na Praslinove minijature o velikom Alu: Шмира целу каријеру, он је Елизабет Баркли свог времена, само је његово време било мање лицемерно од њеног. Никакав глумац и апсолутни цар. Увек игра исту улогу: аутсајдер у крими миљеу кога догађаји из филма гурну у први план: нема везе да ли су то породичне размирице када је Мајкл Корлеоне, улазак кокаина у моду када је Тони или заљубљивање када је Френки (или беше Џони?). Цео његов филмски опус укључујући и промашаје је заправо потпуни тријумф тајп кастинга. Замерати њему шмиру и то што је увек исти би било као када би неко рекао да Пипо Инзаги није знао да игра фудбал јер не зна да шева, не уме да центрира, стално је у офсајду и даје два гола по утакмици. Пасје поподне: аутсајдер (хомосексуалац) у крими миљеу (пљачка банке)Серпико: аутсајдер (једини није корумпиран) у крими миљеу (полицајац). Глуварење: аутсајдер (у забавној инверзији у односу на Пасје поподне аутсајдером га чини што је хетеросексуалац, у крими миљеу (убиства). Чак и када глуми у неком Шекспиру, кастују га за Шајлока и опет је иста прича: аутсајдер (Јеврејин) у крими миљеу (зеленашење) Ђаво (ултимативни аутсајдер) у корумпираној адвокатској канцеларији (крими миље). У Гленгери Глен Росу "аутсајдер (добар продавац) у крими миљеу (међу криминално лошим продавцима) (prim.aut. Ovo za GGR je zapravo napisao Syme, Praslin aminovao, pa sam prikljucio minijaturama) . meni je jedna od interesantnijih uloga kada glumi leftija Link to comment
April Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Sad definitivno neće biti nastavka Jagoda Link to comment
Sestre Bronte Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 i dalje je moguć, animiran ili cgi Link to comment
maheem Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Okupljanje na Banetovoj sahrani. Link to comment
Popular Post kud u maglu Simoviću Posted July 26, 2022 Popular Post Share Posted July 26, 2022 zbogom gospodine cvejić 4 1 6 Link to comment
Jimmy Kowalski Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Interesantno mi je sto je Cvejic bio najmatoriji od "klinaca" u GUJ, imao je 30 godina tada (Bata Stojkovic kao cale 42). Vec sledece godine igrao profesora muzickog u Ljubavnom zivotu Budimira Trajkovica i onda redom sve uloge matoraca: Kole u Majstorima 4 godine kasnije, pa doktora u Petrijinom Vencu, lopova u Balkan Ekspresu itd. U Varljivom letu on i Bata su vec kumovi 5 Link to comment
renne Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 Od danas na RTSu Grlom u jagode Link to comment
Arkadija Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 1 hour ago, renne said: Od danas na RTSu Grlom u jagode u koliko sati? u 2 ujutro? Link to comment
Misko Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 Ja GUJ gledam vise kao na kritiku tadasnjeg vremena, u kome je serija smestena, nego kao odu i love letter istom..za Joagde u grlu sma ipka, morao malos azreti d abih kapirao, mada mi nikada nije bio mrzak taj film,a znam koliko je lose primljen, i Karanovica su napadali, razumem i zasto je film docekan tako.. Link to comment
namenski Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 2 minutes ago, Misko said: Ja GUJ gledam vise kao na kritiku tadasnjeg vremena, u kome je serija smestena, nego kao odu i love letter istom..za Joagde u grlu sma ipka, morao malos azreti d abih kapirao, mada mi nikada nije bio mrzak taj film,a znam koliko je lose primljen, i Karanovica su napadali, razumem i zasto je film docekan tako.. Naravno da je (i) kritika, kakva uostalom svaka umetnost - a Grlom u jagode jeste umetnost - i treba da bude ako hoce da ostane umetnost. Ali je i pre svega hommage jednom vremenu i generacijama koje su iz beogradskih dvorista uskakale u jeans, otkrivale neke druge svetove, ne one sive, istocnoevropske, nego one s druge strane, u nekoliko godina uskakale u srednju klasu i sve probleme koje pripadnost toj klasi nosi, prakticno identicne problemima njihovih zapadnih ispisnika. I zato je 'oces-neces oda i jednom vremenu, prozeta nostalgijom i - ne slucajno - oslobodjena politizacije i protivljenja sistemutm, kojeg je, naravno i bas kako prilici svakoj mladoj generaciji, svuda u svetu bilo... A otkrivati danas poput tebe kritiku vremena, traziti i praviti disidentski kapital je, pa kako da ti kazem - malo onako, коштуничаво... 2 Link to comment
Sestre Bronte Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 grlom u jagode su već davna istorija, a pored toga i popriličan krindž Link to comment
Sludge Factory Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 Skoro sam gledao Jagode u grlu posle dugo vremena i zapravo mi se nije dopao. Nekako je usiljen i zbrzan. A ideja je dobra. Link to comment
burekdzija Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 mnogo volim jagode u grlu, pocev od naslova sve u njemu je antiteza serije. Snimljen 85., stabilizacija i reforme, restrikcije struje, nezaposlenost, drugari iz gimnazije svi imaju sjebane zivote. A sve je samo uvod u katastrofu koja ce uslediti. Mislim da su usiljenost i brzina namerni, barem ih ja tako dozivljavam. 3 Link to comment
Recommended Posts