John Coltrane Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 sad sam video ko je :( meni ostao u sećanju po Metropolisu. I po emisiji Drugi vek, jedna od retkih stvari na PTC koju sam pratio.
Frank Pembleton Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Jedan od retkih koji se time bavio nenametljivo, a kvalitetno. Jbga izgleda u pogrešnom vremenu... Neka mu je laka zemlja...
MocaVukotic Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 žao mi, viđao sam ga često po bioskopima, sećam se jednom kako smo samo nas dvojica, od pune sale, ostali na sedištima kroz celu odjavnu špicu (ja uvek gledam celu odjavnu špicu, osim kad je moroni iseku posle 3 sekunde) i to mu je bio jedan od retkih pluseva kod mene, činio se kao kulturan, i što kaže velja, nenametljiv lik. pomalo previše blaziran, ali ok, i to ga je činilo različitim. obzirom da se kaže "o pokojniku sve najbolje", ne bih ovog puta o kvalitetu njegovih emisija.
I*m with the pilots Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 :( :( Bio je bolestan vec neko vreme, ali je poslednjih nekoliko puta kada sam ga videla u DKCu delovao malo bolje te nisam ocekivala nista ovakvo. Strasan gubitak, meni licno je dosta znacio upravo zbog programa koje je pravio i u bioskopu i na TVu, pristupa i istrajnosti koju je imao. Mislim da DKC nece biti isti bez njega.
I*m with the pilots Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Veceras na RTSu u 22:47: In memoriam: Небојша Поповић 1958-2015. Поводом смрти нашег колеге Небојше Поповића, филмског критичара и уредника у Редакцији за културу и уметност, РТС репризира једну од његових последњих емисија из циклуса "Други век", серије коју је уређивао од 1997. Емисија је посвећена глумцу Драгану Мићановићу. У изузетној генерацији глумаца која је средином деведесетих година прошлог века бљеснула на нашем филмском небу (Сергеј Трифуновић, Небојша Глоговац, Ненад Јездић) сасвим посебан и по могућностима и по дометима је Драган Мићановић. Он се узвишеном глумом и продуховљеном појавом на почетку филмске каријере наметнуо снажним драмским улогама у филмовима "Тамна је ноћ" и "Убиство с предумишљајем" које су га промовисале као правог глумачког аристократу спремног на најделикатније глумачке подухвате. То доказује и поетском улогом у филму Пурише Ђорђевића "Танго је тужна мисао која се плеше" после кога је тумачио главне улоге у Шотрином "Лајању на звезде" и крвавој комедији Ђорђа Милосављевића "Точкови". Небојша Поповић Каријеру наставља у Лондону. Најпре у Шекспировом "Глоб тетатру", затим на телевизији а онда и на филму малим улогама код великих редитеља као што су Џоел Шумахер, Џејмс Ајвори а нешто касније и Гај Ричи. Без обзира колика му је улога, карактеристично за Мићановићево учешће у међународним пројектима је што је свакој од њих био максимално посвећен и што је глумачки био равноправан са великим именима светског филма. То се најбоље види у "Кориолану" Рејфа Фајнса. Повратак кући доноси му главнe улогe у "Мотелу Нана" и у хорору "Мамула" после кога ће снимтии још неколико филмова страве и ужаса. У емисији "Други век" Драган Мићановић говори о својим најбољим филмским улогама, о жељи да снима још комедија, о томе како му је позориште, у коме је постигао скоро све, помогло да се искаже на филму. Посебан одељак су сећања на енглески део каријере као и размишљање о глумачкој посебности која колико може да помогне толико и одмаже глумцу и његовој каријери. Иако тренутно снима више него икада, Драган Мићановић се тек нада великим филмским улогама и не крије шта би и кога највише волео да игра. Уредник и аутор емисије је Небојша Поповић, сниматељ Федор Мунижаба, монтажерка Милица Живојиновић.
notenoughreasonsforclaire Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Eh... Chantal Akerman, u 65. godini.
kud u maglu Simoviću Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 petar lalović, poslednju suzu u bioskopu sam pusti na njegov film rip majstore
Ryan Franco Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 (edited) mnogo sam se smorio kad sam video RIP Edited November 2, 2015 by McCabe
Prospero Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 petar lalović, poslednju suzu u bioskopu sam pusti na njegov film rip majstore +1 Gledao sam "Poslednju oazu" negde '88-9. i plakao zbog Gileta.
Frank Pembleton Posted November 3, 2015 Posted November 3, 2015 E jbga... Lalović ... RIP poslato sa WC šolje by BVK
John Coltrane Posted November 3, 2015 Posted November 3, 2015 Odrastali smo na njegovim dokumentarcima :( RIP
ToniAdams Posted November 3, 2015 Posted November 3, 2015 +1 Gledao sam "Poslednju oazu" negde '88-9. i plakao zbog Gileta. +100
Recommended Posts