debeli Posted January 16 Posted January 16 (edited) [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qZowK0NAvig[/youtube] Večna slava velikom majstoru. Edited January 16 by debeli
Micko8 Posted January 16 Posted January 16 (edited) Twin Peaks je bila odlicna serija. Bas sam je ovih dana opet gledao. Fargo serijal je nesto najblize Twin Peaks-u sto se posle snimilo. Edited January 16 by Micko8
Lancia Posted January 16 Posted January 16 Nevezano za ovu posvetu, verovatno bi mnogim ljudima puno znacilo da cuju ovakve reci dok su zivi. 6
Sludge Factory Posted January 16 Posted January 16 Linc je jedan od sinonima za filmskog rezisera. Ono, Ejzenstajn, Bunjuel, Kubrik, Kurosava, Ford, Hoks, Vajlder, Tarkovski... Linc. Nema one lude frizure vise. RIP 1 1
colonelo Posted January 16 Posted January 16 David Lynch se pojavljuje na samom kraju Spielbergovog autobiografskog filma The Fabelmans, i to u ulozi velikog reditelja Johna Forda, što je, već samo po sebi, oproštaj u velikom stilu. RIP 1
Popular Post Ian Mancunian Posted January 16 Popular Post Posted January 16 Upoznali smo se vrlo davnih dana, preko piratske kopije "Eraserheada". Malo se tu šta razumelo, ko kaže drugačije kleveće i laže. Onda je došao skok u prošlost i "Twin Peaks" jer se prvi put takođe opet malo šta razumelo. I onda je krenuo i Plavi somot, i Izgubljeni autoput i opet "Twin Peaks" samo u "Fire walk with me" izvedbi. Ništa nikada neće biti strašnije i jezivije od Boba, koji viri iza nameštaja dnevne sobe Palmerovih. I posle toga i sve ostalo - "Mulholland Drive" i ostali čudesni svetovi ne Volta Diznija, no Dejvida Linča. Jednim okom smo gledali Vilnevovu "Dinu" a drugim okom upoređivali sa Dejvidovom verzijom i pitali se čiji je Harkonen okrutniji. I ispade Linč veći od filma, veći od života, čak i meni, koji i nisam najveći fan, ni poznavalac kinematografije. Nemerljivi uticaj, istočno i zapadno od Black Lodža, severno i južno od Kauboja, koji dolazi dva puta. Ili jednom. Boris Isaković u predstavi "1981." kaže vladala je svečana tišina, kada je otišao Dejvid Linč. Nije otišao, no se samo sklonio, na još jedan ples na crno belim pločicama, okolo kojih visi crveni baršun a divovi i bezvremeni gledaju sve to. Pozdravi nam Damu sa cepanicom i čitavu ekipu! 9 3
booyaka Posted January 16 Posted January 16 RIP maestro https://youtu.be/isHpKL-LCUg?si=_GbJ1ZqrirQbxyof
Svemir Zeka Posted January 16 Posted January 16 25 minutes ago, Ian Mancunian said: Malo se tu šta razumelo, ko kaže drugačije kleveće i laže. Joj, ja jesam razumela.....sad ne bih umela da objasnim, ali sam uspela da nađem podudarnost te alogike s mojim tadašnjim misaonim tokom. Zastrašujuće. Imala sam utisak da je nekad davno Linč pročitao moje ludilo, i da u tome postoji izgleda neki šablon. Zato mi je i ostao kao najstrašniji film svih vremena, kao uspomena na najstrašnije doba u životu....
Pantelija jr Posted January 16 Posted January 16 e jbg, baš me rastužila ova vijest... prvo što sam od njega gledao bili su "Divlji u srcu", u jadnjikavoj vhs izvedbi, narafski... sjećam se da sam mislio kako je čudan film, ono, dobar, a toliko ludila umiješano u jednu poštenu krimi-sleš-ljubavnu priču... a ono, to mu bio jedan od najstrejterskijih filmova (uz The Straight Story, naravno). elem, veličina, originalnost, jasno uočljivi čak i kad nisam razumio ništa... Počivaj u miru, majstore
Popular Post Aleksija Posted January 17 Popular Post Posted January 17 mislim da sam nedeljama i mesecima bila opsednuta plavim somotom, prvim njegovim filmom koji sam pogledala. jedno od onih retkih peak experiences koje se ne zaboravlja. bas sam ovih dana nameravala da kupim sobu za snove, da se malo odmaknem od septicke jame srbija. bio je najposebnuje moguce ljudsko bice i vazan deo mog odrastanja. pocivaj u miru ili nemiru, kako ti bude zanimljivije 14
Milošica Posted January 17 Posted January 17 12 minutes ago, Aleksija said: pocivaj u miru ili nemiru, kako ti bude zanimljivije
Recommended Posts