Zverilla Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 kako funkcionise bodovanje u boksu. nikad mi nije bilo jasno ono 117-111 i slicnopogotovo sto razlika bude uvek mala i kad jedan bokser pojede drugog
Кристофер Лумумбо Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Pobednik runde dobija 10 poena, a onaj koji izgubi 9. U slucaju da je bio bas bolji u toj rundi, protivnik dobija 8 ili manje. Otprilike je tako iz ugla jednog laika.
Zverilla Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Pobednik runde dobija 10 poena, a onaj koji izgubi 9. U slucaju da je bio bas bolji u toj rundi, protivnik dobija 8 ili manje. Otprilike je tako iz ugla jednog laika.ahaaaa, sad je jasnobtw. glupih li pravila. zar nije bilo lakse da se runde racunaju 1 ako pobedi i 0 ako izgubi i 2 ako urnise ovog drugog... ocigledan znak da boks i mozak ne idu zajedno ;)
Ros Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 ahaaaa, sad je jasnobtw. glupih li pravila. zar nije bilo lakse da se runde racunaju 1 ako pobedi i 0 ako izgubi i 2 ako urnise ovog drugog... ocigledan znak da boks i mozak ne idu zajedno ;)a u cemu je sad pa razlika? dodaj 9 poena i to ti je skoro to.osim sto mozes biti urnisan za 1,2,3,4,5,6,... bodova manje, a jos postoji 1 poen za nokaut (-1 ako si nokautiran) i oduzimanje poena za javnu opomenu s tim da sudija u ringu moze da odredi i vise od jednog poena u zavisnosti od tezine prekrsaja. i kad krenes sa 10 onda imas dosta prostora za pravilnije odredjivanje razlike medju bokserima.
Ros Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Mislis, +/-1 poen za nokdaun?mislim. :)s tim da ne mozes preko 10, neko kad nokautiras protivnik dobije -1...
ToniAdams Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 kod nokauta prekida se mec.protivnik ne dobija -1, niti se dalje broji.to je pobeda nokautom, a ne na poene.
Zli Gli Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ma,covek je mislio na nokdaun ali je jebeno kad si daleko od rodne grude,zaboravi se jezik i taj rad :D
ToniAdams Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 jeste, pogotovu sto je nokaut/nokdaun cisto srpski izraz!
Zverilla Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 i kad krenes sa 10 onda imas dosta prostora za pravilnije odredjivanje razlike medju bokserima.i jos vise za slobodno sudijsko tumacenje pravila ;)
Ros Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 i jos vise za slobodno sudijsko tumacenje pravila ;)e, 'aj' se mani boksa. ;)@allnaravno, mislio sam na nokdaun. :)
Zverilla Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 e, 'aj' se mani boksa. ;)jes vala, gospod bog je propisao pravila bodovanja te nedo bog da ih neko dovede u pitanjesram me bilo sto to uopste pominjem
Ros Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 (edited) jes vala, gospod bog je propisao pravila bodovanja te nedo bog da ih neko dovede u pitanjesram me bilo sto to uopste pominjemda si ponudio neko bolje resenje, pa da se poprica o tome... Edited October 16, 2007 by Rosbacher
Zverilla Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 ne moram ja nista da nudim i izmisljam, amaterski boks vec ima mnogo jasniji i precizniji nacin bodovanja.bez slobodne sudijske interpretacije "razbio ga je za -3 ili ipak za -2 ili je ipak samo standardno dobijena runda al u svakom slucaju cemo na to dodati nekih 9-10 poena da deluje ozbiljnije skor (lepse je 118-110 nego 10-2)"
Recommended Posts