Jump to content

Featured Replies

FB_IMG_1741687308219.jpg

On 23. 3. 2025. at 11:51, Pixisis said:

Pa jes' lep.

Jel čuo/video/imao neko mačku koja voli da jede nejestive stvari? Tipa kese, plastiku i sl.

na srecu, jos od kad je Velikas, tad mace od nekoliko meseci na zaprepascenje ispovracala pertlu, ne jedu takve nejestive stvari.

Zapravo, ona u svojoj gracioznosti i maciju hranu jede vrlo lagano, nikad ne naskace na tanjir/posudicu.

Sa druge strane Malisan (a zapravo su em iste velicine, em obe zenke, ali u nedostatku krstenih imena fantom, ta dva nadimka su najstandardnija u moru onih kojim im se obracam), ala, vazda gladnih ociju, prebrzo jede, guta samo, cesto ni granule ne zvace

E ona je pre neki dan donela pticu, dal vrapca, senicu i dok sam ja pokusao da je kesicom namamim i da joj otmem pticu, ona je u tih nekoliko sekundi nestala i vratila se bez ptice da jede, pretpostavio sam da ju je negde zavukla i da ako je ne nadjem ranije, pojavice se kad krene da smrdi.

Medjutim ona je izgleda celu pticicu pojela u tom kratkom periodu sa sve perjem.

Krenulo je vecernjim povracanjem, na koje i nisam obratio narocitu paznju.

Sutradan vec, nekoliko povracanja zute sluzi, ona ne jede, ne pije vodu, maltene nepomicno lezi u bolnom stanju

U nekom trenutku ustane i potpuno dezorijentisana ispiski se na fotelju

Odemo kod vetrinara (a to je samo po sebi bilo stresno, jer od sterilizacije i susreta sa najvecim idiotom medju veterinarima ima ogroman stran od nepoznatih muskih glasova, transportera itd), veterinarka pretpostavi da je do ptice, koja je verovatno i sama bila bolesna/otrovana, temperatura preko 40, da joj preko sprica neke vitamine, injekciju antibiotika, sirup neki za skidanje temperature

Sledeci dan slicno, mozda malo orijentisanija, ceo dan samo lezi, vodu ne pije, na hranu i ne pomislja, davanje antibiotika se zavrsilo povracanjem u roku od nekoliko minuta, navece temperatura 40,7

Na sve to, svi ukucani su danima unazad bolesni, ja koji sam u najboljem stanju balansiram i usluzujem ih, da bi se i ja razboleo.

Naredno jutro, stanje nepromenjeno, to je cetvrti dan da ne jede i ne pije vodu, nekako joj dam veci deo antibiotika, ona se opet ispovraca i dok sam otisao ocu da pomognem njegovom terapijom, vidim da je bukvalno kako sam okrenuo ledja skocila sa kreveta, otvorila pritvorena vrata i izasla napolje za "velikom" mackom, nije mi padalo na pamet da ima snage da skoci sa kreveta u takvom stanju, jer se danima maltene nije pomerala, a ne da izlazi napolje.

Dok sam izasao, velika macka stoji kod vrata sklonila se od kise, gleda nije joj jasno sta se desava, bolesni "Malisan" preskocio jednu ogradu, vidim je kod druge priprema se da preskoci, napolju kisa lije, nebo se otvorilo.

U to dvoriste gde je usla, sve zakljucano, pod kamerama, ne mogu da udjem, dvoriste pored tog, zavucem se nekako, vidim je da se zavukla ispred cerade od bazena, voda svuda naokolo, pljusak, bio sam ubedjen da je izasla napolje i otisla tu da se osami i ugine kako to macke cesto rade u situacijama kad osete da je kraj blizu.

Izmedju ta dva dvrista postoji kapija, ali kao za kurac, zena koja zivi u ovom dvoristu u koje sam mogao uci taj dan nije tu.

U narednih sat i po vremena sam na svakih deset minuta isao da proverim dal je dosla komsinka da mi otovori tu kapiju i da vidim sta se desava sa Malisanom, koja i dalje samo stoji pod tom ceradom i ne reaguje na moje pozive.

Mokar do gole koze, bolestan, bio sam ubedjen da ce me strefiti mozdani udar u tim trenucima.

u n-tom odlasku vise je ne vidim ispod cerade i zakljucim da je legla/pala i da je to to, resim da pokusam sa A-merdevinama velikim probam preci ogradu izmedju ta dva dvorista, ponesem torbu jer em nisam siguran dal je ziva, a i ne znam kaku cu u tom stanju uopste preci tu ogradu, posebno sa njom u rukama nazad.

U medjuvremenu shvatim da je ona zapravo izasla ispod cerade i da sad sva mokra sedi i trese se ispod nekog zimzelenog zbuna, bezuspesno je zovem da dodje do mene.

Predjem nekako tu ogradu, zalegnem ispod zbuna, uhvatim je, uspemo zajedno preci nazad.

Osusim je, ona lezi sva nikakva, zovem veterinarku, ona mi govori da trebam otici negde gde joj mogu uraditi detaljne analize.

Ispostavlja se da veterinar koji to moze, a relativno je blizu, ne radi od nove godine, shvatam da je suludo da je vozim skroz do grada u tom stanju i izlazem dodatnom stresu. U onom prvom odlasku veterinaru, opala joj je gomila dlake od stresa, iako je sama veterinarka divna i pazljiva, ali ona je prosto traumirana od sterilizacije kod ludjaka. Resim da odem opet kod iste veterinarke da joj opet da nesto za temperaturu. Tad je imala 39,5, dal je nesto pala od tih antibiotika sto sam joj davao ako ih nije u poptunosti ispovracala ili mozda cak od "hladjenja" na kisi ne znam i odemo kuci u nadi da ce krenuti na bolje.

Tu noc je spavala kao i inace kod mene u krevetu, u "logi" izmedju mojih nogu, ja ne znam ni dal sam ukupno dva sata zaspao, proveravao svako malo dal dise i trudio se da ne pocnem da placem i raspadnem se potpuno.

Unistavala me mogucnost da vise nikad necu cuti njeno kratko, odrecno "mau" kad se pola sata nakon budjenja u 5 ujutro, vrati u kucu, javi da je tu i spremna za dorucak :)

Ujutro je ustala i krenula da pije vodu, prvi put od kad joj je postalo lose, negde u toku dana napokon i malo hrane, pa onda jos malo.

Danas je treci dan kako jede normalno moja mala ala :)

Ako ima iceg dobrog u svemu ovome, to je sto smo se kao i svaki put kad nas snadje kakvo zlo, dodatno zblizili blush

levo je graciozni "Velikas", desno "Malisan" ala moja lepa

0 02 05 26a012d8e95db6bc55105cc7...
No image preview

0 02 05 26a012d8e95db6bc55105cc73aeaebec92ed15fba3bb65283...

9 hours ago, Nikodije said:

giphy.gif?cid=6c09b952rohi00ft4ww4s3sw50

3adaa67897d4ad14707966e7dae6bd44.gif

@pbg12345

super da je sve dobro proslo, neverovatne su. s tim mirovanjem uspevaju da se samoizlece nekako, secam se kad je komsinicinu macku slucajno njena majka pogodila dzezvom u glavu, bukvalno je 5 dana lezala nepomicno zatvorenih ociju, sesti dan se pridigla i pocela da pije vodu sama i jede.

Au, na šta liči moj yt kada ga umanjim preko telefona, jer me nervira koliko se širi preko foruma...grozno.

c367d97df40a458a0b9405c5e5ced413.jpg

miška lol

On 22. 3. 2025. at 22:46, Reckoning said:

1679098851869558.jpg

Cvijetin (41), vozač kamiona, traži ženu domać'cu. Šifra: RABA.

jel krpelji idu na mačke?

šta se preporučuje protiv buva, za ove što se slobodno skitaju po dvorištu?

6 minutes ago, slepa živana said:

Idu.

Ja sam kupovala ampule kod veterinara.

22 minutes ago, slepa živana said:

Preporučujem Stronghold Plus, deluje i na buve i na krpelje.

03.jpg