decak Kejt Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 ma nisam, nego sam se tukla sa jos 7-8 njih da uhvatim cvece kad ga je mlada zafrljacila, u nadi da sam stvarno ja sledeca
MocaVukotic Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 samo da prijavim da je i meni došla jedna mala trobojna (čuva kuću od zemljotresa i poplave ). slikaću je ovih dana, ima da pocrkate od zavisti.
kim_philby Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 (edited) Treba mi mala pomoc. Pre oko 12-13 dana sam doneo jednu malu macu (oko 5 meseci i napomena - maca je muzjak) od moje mame. Ona je kod keve vec oko 4 meseca i dobro je napredovala i tako to. Mama je sad otisla na more i ja sam poceo da je cuvam. Ja vec imam dva matora macora (5 i 3 godine) i posle pocetne gungule razvili su miroljubivu koegzistenciju. Zajedno jedu i piju iz canceta i uredno su svi vakcinisani (za ova dva garantujem a za maminu macu ona tako tvrdi). Od prekjuce sam im u ishranu uneo i whiskas konzerve za odrasle macke. Od tada je mali macak dva puta povracao u poslednja tri dana. Kad kazem povracao mislim na veliku nesvarenu hrpu hrane bez tragova krvi a ne izbacivanje furbli. Osim toga malisa se ponasa normalno - trci, skace, prede, mazi se...E sada pitanje je sta da radim? Da li da zovem veterinara? Da li da panicim? Edited August 30, 2009 by kim_philby
braca Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Mislim da nema potrebe za panikom i da je mali samo malo alav...
kim_philby Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Mislim da nema potrebe za panikom i da je mali samo malo alav...definitivno alav...
Tinman Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Pitanje jedno, mace se uselilo pocetkom maja i tad je imalo 400 gr sad ima 2500 gr, da mu malo smanjim obroke? Inace kad dodjem kuci cu postaviti fotografiju cisto kao orjentir za gojaznost.
Аврам Гојић Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Pitanje jedno, mace se uselilo pocetkom maja i tad je imalo 400 gr sad ima 2500 gr, da mu malo smanjim obroke? Inace kad dodjem kuci cu postaviti fotografiju cisto kao orjentir za gojaznost.Tako mlada mačka teško da može biti gojazna, samo krupna. Evo ti Purinin orijentir za gojaznost mačke:
Tresko Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Treba mi mala pomoc. Pre oko 12-13 dana sam doneo jednu malu macu (oko 5 meseci i napomena - maca je muzjak) od moje mame. Ona je kod keve vec oko 4 meseca i dobro je napredovala i tako to. Mama je sad otisla na more i ja sam poceo da je cuvam. Ja vec imam dva matora macora (5 i 3 godine) i posle pocetne gungule razvili su miroljubivu koegzistenciju. Zajedno jedu i piju iz canceta i uredno su svi vakcinisani (za ova dva garantujem a za maminu macu ona tako tvrdi). Od prekjuce sam im u ishranu uneo i whiskas konzerve za odrasle macke. Od tada je mali macak dva puta povracao u poslednja tri dana. Kad kazem povracao mislim na veliku nesvarenu hrpu hrane bez tragova krvi a ne izbacivanje furbli. Osim toga malisa se ponasa normalno - trci, skace, prede, mazi se...E sada pitanje je sta da radim? Da li da zovem veterinara? Da li da panicim?Pored toga što je alav, probaj da mu kupiš hranu za male mačiće. Često klincima ne odgovara hrana za odrasle mačke, pa je povraćaju nesvarenu.
расејан Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Tako mlada mačka teško da može biti gojazna, samo krupna. Evo ti Purinin orijentir za gojaznost mačke:Без да улазим у то шта тамо пише, само да приметим да су америчке мачке много веће од наших, у просеку. Напросто није иста врста. Није баш двоструко, ал' није ни далеко од тога. Оно што је код нас мандов од мачорчине, овде може да се провуче као не претерано жгољаво.
Indy Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 I američka deca nisu baš 2x šira od naše, ali tu su negde...
Аврам Гојић Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Без да улазим у то шта тамо пише, само да приметим да су америчке мачке много веће од наших, у просеку. Напросто није иста врста. Није баш двоструко, ал' није ни далеко од тога. Оно што је код нас мандов од мачорчине, овде може да се провуче као не претерано жгољаво.Da si us`o, video bi da je u pitanju orijentir za gojaznost, a ne za tezinu (znaci: opsti oblik tela, osecaj rebara pod prstima itd.)
Isis Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 da li vase macke vidno manje jedu tokom leta? moje dve pocnu da zabusavaju jos negde u prolece, da bi do leta prakticno svele obroke na mali delic onoga sto bi inace pojele. prepolove se i usucu k'o da ih ne hranim. na jesen krece obzderavanje i zimu provedu kao male mede (bar u odnosu na ono kako su ranije izgledale, posto ni inace nisu neke debele macke).
Recommended Posts