Frau Gabrijela Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 @L'arkoIzveštavaj kako je mačka. Držim vam fige. Danas je tužna dvogodišnjica.
Jerry Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 @L'arkoIzveštavaj kako je mačka. Držim vam fige. Danas je tužna dvogodišnjica. Prijatelju, znam kako ti je.Meni je mačak uginuo od toga 5.septembra ove godine. :(
Musharaf Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 dakle ovako, juče su na uz navodno videli kamendanas ga ni na rendenu, ni na uz u drugoj ordinaciji nije bilo.na kontrasmernom ubrizgavanju kontrasta (e to je bilo žešće mučno) su videli nešto peska.dobio s/d hranu, obrijan stomak i poštedu. par nekih inekcijica i još će primati antibiotike.kapiram da se prehladio a da smo pesak videli zato što smo čačkali. teško da koji kastrirani mačor nema pesak.da je krvavo krenulo od peska snuždio bi se, a on oran, gladan i drčan kao i obično. phew (za sada).
Jerry Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 (edited) Dobro je da se počeo kretati i da je živahan. Edited September 24, 2008 by Jerry
Musharaf Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Dobro je da se počeo kretati i da je živahan. ma jok, sve vreme se ponašao normalno.
Jerry Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Bude to tako da se ponaša stalno normalno i bez ikakvih simptoma oboli.Samo najednom počne da češće ide na pesak i da se muči da urinira.Nije klasična bolest nego fiziološki poremećaj.
Musharaf Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 hm, sad je ispalo da mozda nije ni pesak, nego jak cistitis.u svakom slucaju za sada je sve ok.
Jerry Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 U suštini to se zove FLUTD (oboljenja donjeg urinarnog trakta mačaka) ili po starom FUS (mačji urinarni sindrom) koji obuhvata nekoliko bolesti , pa i cistitis na žalost.Nisam veterinar, ali sam istraživao dosta o tome zbog mog žućka.
yolo Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 jerry, uzmi sebi neko mace, bice ti lakse. ovde ima jedna mala orijentalna crna maca, duguljasta, bombon, javi ako hoces da pogledas.
Musharaf Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 jeste, razmisljaj i da ces kad-tad popiti neki ban, bolje da ga provedes u macjem drustvu. :)
Musharaf Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 odlično. izgleda da je ipak bio cistitis. navukao se na uljani radijator samotako.
luba Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 skroz ste me istraumirali sa tim peskom, iako me svi ubedjuju da je to sto pije prolom i jede propisanu hranu vec cetiri godine dovoljna predostroznost, pa samo cackam po onom pesku i gledam kad se i kako lize. a on sokiran i smoren tolikom paznjom.nisam davno kacila zverku.i jos jedna plejket poza
Jerry Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Mom sirotom mačku ni prolom voda ni propisana hrana nije pomogla nego mu se tri puta ponavljala bolest i sad ima skoro mesec dana kako je uginuo.Voleo bih da mu je pomoglo, ali šta da se radi.Ostala mi još maca koja za njim tuži, a bili su nerazdvojni 6 godina.
kovik Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Prvi doprinos temi, četiri najlepša stvorenja na planeti:Uspešno odgajeni i podeljeni još onomad. Ostajem dužan slike mame im uličarke po imenu Šmica (vratila se ulici), debelog sijamca Makua (čuvaju ga moji roditelji - dok sam ga ja čuvao nije bio debeo), i žutog trapavca Šape, koga čuvam ja i žena mi.
Recommended Posts