May 31May 31 Dnevni list DanasZašto su narandžaste mačke posebne? Novi genetski dokazi...Narandžasti mačori duguju svoj krzneni kaput jedinstvenoj genetskoj mutaciji — i upravo ta mutacija objašnjava zašto je toliko njih muškog pola, pokazala su dva nova istraživanja.
May 31May 31 gluposti, to je krzno divljih mačaka koje žive u afričkim savanama, ostale boje su posledica ljudskog uticaja, na pretke današnjih mačaka koje su uzeli iz legla u jamama afričkih savana
May 31May 31 Šta znam, skoro sve narandžaste mačke su muške, isto kao što su skoro sve trobojke ženske. Znači ima nešto i genetski.Izuzeci su mutacije i zna nekad da bude upareno sa zdravstvenim karakteristikama. Na primer, trobojni mačak je uglavnom neplodan.
May 31May 31 Tekst iz SA...Scientific AmericanMystery of Orange Cats Finally Solved—They're MutantsYour orange cat may host a never-before-seen genetic pathway for color pigmentation, according to new studies
May 31May 31 2 hours ago, gone fishing said:gluposti, to je krzno divljih mačaka koje žive u afričkim savanama, ostale boje su posledica ljudskog uticaja, na pretke današnjih mačaka koje su uzeli iz legla u jamama afričkih savanaDivlje macke su zeleno-prigaste, ne ovako narandzaste. I da, skoro svi zuti su muski, jako retko se nadje zuta zenka.Africka divlja macka:Evropska divlja macka:(btw, kazu da su nase domace zelene prugaste vecinom produkt mesanja domacih i divljih macaka po obodima naseljenih mesta...)
May 31May 31 1 hour ago, Pixisis said:Kol'ke noge ovoj afričkoj divljakušici 🤩Ovaj evropljanin mrgud sortaSamo je mršava afrička. Imao sam davno jednog mačora koji je preko leta izgledao normalno a zimi bi se sav natruntao, što zbog ugojenosti što zbog zimske dlake. Noge su mu leti izgledale dvaput duže nego zimi
May 31May 31 @Radoye jeste, baš se ubuce pred zimu. Ima komšija mačku koja naravno ide po komšiluku za prvi doručak, pa drugi doručak, rani ručak, kasni ručak i tako redom. Kad je na prelasku leta u jesen ne vidim duže, nisam sigurna da li je to ona ili neka slična, samo duplo veća.
Monday at 06:424 days Kad bi progovorila ovaj pogled bi značio, koliko vi svi meni, jebeno, idete na živce. Edited Monday at 06:434 days by Arkadija