March 31, 20214 yr Daj ovu fotku u nekoj normalnoj veličini, ovde samo nazire kakva je zverina Kakav je u šetnji, jel' hoće da povuče?
April 2, 20214 yr U šetnji je kao '' na daljinski'' uvek uz levu nogu i bez komande. Ne ume da ide sa desne strane. Generalno, retko socijalizovani CC vuku u šetnji i ne udaljavaju se od vlasnika ni kada su bez povodnika. Uzgred ovaj mužjak jeste visok, dugonog i atletičan ali ima ''samo'' 50kg jer nema gram masnoće na njemu a jede kao grtalica.
April 2, 20214 yr Pije makijato do dva dnevno...jede samo špagete bolonjez i zaliva prosekom. I posle pitaju zašto su zahtevni kao rasa.
April 7, 20214 yr Ako sam pisao da imam 5 japanskih prepelica - dobro je - znate o cemu se radi. Ako nisam - sad znate. Ovo je prica o #5 kojoj je pre 5-6-7 nedelja krenula na glavi da se pravi (youtube kaze) nekakva cista koja kao 'rutinski' moze da se resi - ko je spreman da je - bez anestezije - izbode i pusti tu tecnost/limfu/kojesta da iscuri... E, od onda do sada smo se najmanje 3-4 puta pitali sta ce (do jutra) da ostane od nje plus najmanje 2-3 puta prezalili... Srecom - potpuno se 'povratila' i danas imamo i jaje da to dokazemo - sasvim pouzdano njeno jer je bila u odvojenom kavezu i taj rad... A meni jedan mali malecki počasni doktorat iz aviary veterinary science, odsek za hirurgiju...
April 7, 20214 yr Jaja su ok, cuvaju se u frizideru, mogu da potraju ili tako ili da se 'stave u turshiju (sirce) kad se skuvaju' i tako dalje... Imam/o 5 komada, samo zenke - za sada nema planova da kupujemo 'petlica' jer je za pilice ono - nekakva verzija inkubatora 'must' i tako dalje. Mala tajna velikih uzgajivaca egzoticnih ptica kod kojih kupujem crve i bube (proteini su zakon) - "prepelice su opasno robusTne"...