Saturday at 09:031 day MacRumorsApple Officially Renews 'Severance' for Season 3Following the release of season two's finale, Apple today announced that its hit show "Severance" has been renewed for a third season. ...
Saturday at 10:481 day Severance se moze posmatrati kroz dve ravne. Kao svaka serija koja ima neki big mystery kao osnovni zaplet, fejluje jer su sva objasnjenja uvek svode na trivijalnosti. Imamo neki Egan kult, ludake koji eksperimentisu nad ljudima i uspostavljaju kontrolu nad njima zarad nekakvih svojih interesa, u konacnici da vladaju svetom. Boring!S druge strane, imamo psiholosku studiju. Ono kao scenario da dozivis neku nesrecu i imas amneziju i ne znas ko si. Kompjuterskim recnikom resetovan si na fabricka podesavanja. Koliko se ta "nova" verzija tebe razlike od "stare" ako nemas secanja na sve ono sto te je oblikovalo kao licnost. Mene je odmah privukao taj aspekat price, odnos innie - outie i mislim da je na tom polju seriju vrlo dobra. Postavlja dobra pitanja o kojima je interesantno diskutovati. Mi smo se kao gledaoci vezali mnogo vise za innie verzije likova. Oni nisu svojom voljom nastali, zivot im je vrlo ogranicen sto se iskustva tice, a mogu da nestanu u sekundi kao da ih nikada nije bilo. S jedne strane zelis da Mark Scout i Gemma ponovo budu zajedno, s druge da Mark S i Helly R budu zajedno. Dijalog izmedju dva Marka je jako dobro napisan, obojica imaju validne argumente. U tom smislu, radujem se 3. sezoni da cemo se i dalje druziti sa tim likovima i deliti njihove dileme. Odgovori na pitanja o planovima i motivima Eganovih su mi nebitni. Necemo dobiti ni mnoge odgovore ili ce biti trivijalni kao sto rekoh. Takodje mi je besmisleno i trazenje svih nelogicnosti i naivnosti oko funkcionisanja severance tehnologije i Lumon kompanije, a ima ih puno.
Saturday at 11:091 day Da, tehnički prave šizofrene likove i istražuju odnose između unutrašnjih ličnosti, baš dobra i zanimljiva postavka.Meni se sviđa i satirični prikaz modernog korporativnog okruženja, sve je sivo i jednolično, dobijaš sredstva za rad i stimulaciju u vidu nekih nebuloznih sitnica, privezak za ključeve, nova olovka, krempita za dezert i tako neke gluposti. A onda dođe kraj jednog kvartala i firma napravi bukvalno feštu, slavi se veliko dostignuće, čitavo jedno odeljenje se bavi time, tu se ne štede novci, ali ti kao jedan mrav u celom sistemu opet nemaš ništa od toga. Ili postojanje drugih odeljenja za koje nemaš blagu predstavu šta rade i zašto uopšte postoje.Kult je tu samo nebulozni dodatak, kao začin. Tiptopić su to odradili.
Saturday at 11:531 day Samo mala ispravka, sve je belo, ali naravno fejk i sterilno. Kao i osmesi Mr Milchicka..
Saturday at 13:081 day 1 hour ago, Jimmy Kowalski said:Samo mala ispravka, sve je belo, ali naravno fejk i sterilno. Kao i osmesi Mr Milchicka..ovo je ponajbolji opis default ppp teme posle upgradea.
Saturday at 21:371 day vidim da na RTL od noćas počinju sa drugom sezonom "person of interest". idu po dve epizode noćom nešto posle ponoći. ako neku noćobdiju zanima, vodi se pod naslovom "osumnjičeni"
Saturday at 22:021 day Poslednja epizoda Severanca jedina dobra. Meni bi ovo bio sasma dobar kraj, ne mora dalje.
21 hours ago21 hr Odgledala Adolescenciju. Remek-delo.Realističan prikaz, policijske procedure, u prvoj epizodi, zatim u drugoj savršen prikaz jaza između generacija, onda treća, psihološka procena učinicoca dela, gde se odmotava sve ono što društvo očekuje da dečak bude i postane i koliko to utiče na formiranje ličnosti, Četvrta, nošenje porodice dečaka sa situacijom. Bolno i potresno.
20 hours ago20 hr 10 hours ago, đorđe geprat said:vidim da na RTL od noćas počinju sa drugom sezonom "person of interest". idu po dve epizode noćom nešto posle ponoći. ako neku noćobdiju zanima, vodi se pod naslovom "osumnjičeni"To je bila dobra serija.
18 hours ago18 hr On 14. 3. 2025. at 18:31, Jimmy Kowalski said: Nastavio sa Grahamom, poceo Adolescence, i tu igra Erin Doherty (vodja bande u Thousand Blows), a rezira tip sa kojim je Graham vec saradjivao na Boiling Pointu. Otuda ne treba da cudi sto su epizode snimljene u jednom kadru, izvrsno je napisano (Graham je i koscenarista) i odglumljeno. Britanska drama u najboljem izdanju..On 17. 3. 2025. at 15:22, FPLS said:Odlicna (mini)serija. Tesko mi je da pronadjem neku zamerku, mozda je eventualno falila jedna epizoda u kojoj bi fokus bio na zrtvi i njenoj porodici. Uostalom, u seriji se bas eksplicitno naglasava u nekom trenutku kako nije fer sto je uvek ubica u zizi, a zrtva ostaje u drugom planu i svi je zaborave. No, za netfliksove standarde remek-delo. Neverovatno dobro odglumljeno i snimljeno, a i prilicno potresno, narocito u post-Ribnikar kontekstu.On 20. 3. 2025. at 21:58, Milosh76 said:Adolescencija nije o ubistvu devojcice, nego o tome kako klinci funkcionisu u tim godinama. Sta im je bitno, kako reaguju na vrsnjake i odrasle, nacin komunikacije, kako razumeju poruke, koliko su ranjivi i surovi u isto vreme.Treba da odgledam jos jednu epizodu, a ovo do sada je odlicno .Bez obzira na Ribnikar, treba odgledati.2 hours ago, Arkadija said:Odgledala Adolescenciju. Remek-delo.Realističan prikaz, policijske procedure, u prvoj epizodi, zatim u drugoj savršen prikaz jaza između generacija, onda treća, psihološka procena učinicoca dela, gde se odmotava sve ono što društvo očekuje da dečak bude i postane i koliko to utiče na formiranje ličnosti, Četvrta, nošenje porodice dečaka sa situacijom. Bolno i potresno.Zavrsila sinoc, sve potpisujem.Koliko je samo sakriveno toga u detaljima, delicima razgovora, ili necemu sto se desava u pozadini onoga sto je zapravo u fokusu. Napravljeno da se gleda vise puta.Ja sam inace krenula da je gledam a da nisam uopste znala o cemu je, i odlicno me je izvozala do samog kraja. Mindblowing.
17 hours ago17 hr Veza adolesnce sa RLA sta mislite o tome sto je eksplicitno prozvan Andrew Tate ? Da li obitavanjem u javnom prostoru dajete dozvolu za ovakve prozivke ? Edited 17 hours ago17 hr by Lezilebovich