Jump to content
IGNORED

O serijama

Mr.Smith

Recommended Posts

Posted

Prva sezona je valjda pola knjige, drugu smo se smorili posle prve epizode. :laugh:

• Hvala 1
Posted

Nisam siguran da bi ovo dobro radilo da je cela knjiga u jednoj sezoni. Prva sezona ozbiljno jaše na račun toga što ne znaš šta je silos i kakav je svet izvan njega, ovako bi to morali da otkriju u nekoj 5-6. epizodi.

Problem druge je što se radnja ne dotiče prirode silosa (tj. glavnog motiva priče) do, evo, poslednje dve epizode i što je glavni lik potpuno skrajnut. Definitivno sporije vozi, mada je meni bilo ok.

Verovatno bi najbolji format bio dve sezone po 8 epizoda, ili čak 8+6.

Posted

Sta znam menj je I prva sezona bila uzasno dosadna I spora.

Posted
5 hours ago, Arkadija said:

Od kako se ustalio koncept da serije imaju 10 epizoda, čovek bi pomislio da se u tih desetak sati zbije sva radnja, tenzija, da sve teče bez zastajkivanja, ali jok. U drugoj sezoni smo imali 7 ekstreno nebitnih epizoda i 2 dobre i uzbudljive. 

Ostala je još jedna za kraj, verovatno će i ta biti doba, ali to je baš slabačko. 

Dovoljno je samo videti razvoj galvnog lika i njen story line i šta joj se izdešavalo sve u Silosu pored. Do epizode 09 skoro pa ništa. Za 9 epizoda. 

I što me iznervirala ona mala sa strelom u 09 što bi samo da ubija... :frust:

• Haha 2
Posted
3 hours ago, Mil@n said:

Dovoljno je samo videti razvoj galvnog lika i njen story line i šta joj se izdešavalo sve u Silosu pored. Do epizode 09 skoro pa ništa. Za 9 epizoda. 

I što me iznervirala ona mala sa strelom u 09 što bi samo da ubija... :frust:

Mene je iznervirala dekompresija posle naglog izranjanja :isuse:

Posted
On 9. 1. 2025. at 22:28, Milosh76 said:

Biro je dosta klasa iznad Agencije, vrhunska serija. Ovo je klasican americki spijunac sa "kradenim" scenarijom.

Recimo, zasto su bacali pare na Ricarda Gira, to je mogao i Svarceneger da odigra ili neki nebitni prosedi lik.

Zato što samo Ričard Gor čak i u ovim godinama i u ovoj seriji ima najsexihod  od svih glumaca ikad :blush: šalu na stranu, glavnog gumca su malo birali da podseća na Metjua a ostali su sve krš do krša, možebiti da se u Americi baš ovako napušavaju na državnom poslu ali zvuči  nekako baš jadno kad Gir trenira strogoću a Henri ko morsko prase  ćuti. Mislim Henri, čovek koji je kod Francuza autoritet  blagim pogledom svima . Francuzi su sve to gospodski i pogledom rešavali i u tome je  nemerljiva razlika, u Birou  malo reči a mnogo dobre glume  do najsitnije uloge. Odgledala sam jednu epizodu i mislim da je dosta, neuporedivo je, sem ako hoćemo da vidimo šta od tehnoloških mogućnosti Amerikanci pokazuju u odnosu na Francuze. Kad se uželim odo ja na Biro, ispočetka :D

• +1 3
Posted

yellowstone ide na rts, premijera uveče posle kulturnog dnevnika, repriza u 15 na 2

Posted

Pokusao da gledam ali ne ide, previse je sapunica. 

• +1 2
Posted

Uspjeli su da zavrse drugu sezonu Silo bez bilo sta (do pukog nagadjanja) da se otkrije :ziga: Kazu da prati vjerodostojno knjige, ali nemam vise zivaca za ovoliko nista.

• +1 1
Posted
10 hours ago, kipo said:

Uspjeli su da zavrse drugu sezonu Silo bez bilo sta (do pukog nagadjanja) da se otkrije :ziga: Kazu da prati vjerodostojno knjige, ali nemam vise zivaca za ovoliko nista.

Na kraju sam pročitala prepričane knjige na wikipediji, pa mi sada ovo što smo odgledali nije više tako besmisleno. 

Def su mogli da drugu sezonu naprave dinamičnijom.

Posted
5 minutes ago, Arkadija said:

Na kraju sam pročitala prepričane knjige na wikipediji, pa mi sada ovo što smo odgledali nije više tako besmisleno. 

Vrijedi gledati dalje?

Posted
Just now, kipo said:

Vrijedi gledati dalje?

Pa da, deluje da se drže knjiga koliko je to moguće. Ima malih odstupanja, ali meni deluje da to ne smeta, eto, jedino dinamika , ali možda poprave to. :tongue:

• +1 1
Posted

Imam duplo više pitanja na kraju druge sezone nego sam imao na kraju prve, well done Silos, well done.

Opet sam u gasu da pročitam knjige, neverovatno da niko od ovih domaćih to nije preveo i izdao. 

• +1 1
Posted (edited)

Koja su to pitanja?

Spoiler

Poslednja scena u kojoj ga ona pita jel istina za Iransku bombu msm da jasno govori šta se desilo i kako je došlo do nastanka silosa a i zašto. Pez koji joj je dao je jedna od relikvija koja je spominjana u prvoj sezoni, tako da verovatno njih dvoje ili pre on imaju nešto sa nastankom silosa tj ja mislim da je on uveliko radio na tome u tom momentu razgovora. Malo sam čitao i u trećoj sezoni bi trebalo da bude otkriveno još dosta toga oko nastanka silosa.

Moram da priznam da je moćna scena kada se ona pojavila na horizontu dok su ovi gledali iznutra.

Edited by Mil@n
Posted
20 minutes ago, goofs said:

Opet sam u gasu da pročitam knjige, neverovatno da niko od ovih domaćih to nije preveo i izdao. 

Kod nas je izdavaštvo SF knjiga odavno pokojno. Ne pamtim kada sam videla bilo šta novo, a u pitanju je sf.