April Posted Sunday at 09:14 Posted Sunday at 09:14 . El ste već pričali o Senna? Bindžovao za praznike, šest epizoda. Ispričano uglavnom dokumentaristički, mada ima smisla setiti se gomile detalja koje sam zaboravio ili nisam ni gledao, a za nove klince novi svet iza boksova. Ali kako montira... svakako najbolja dinamika rejsing filma koju sam video. Voleo bih da neko od forumaša koji bolje poznaju gradivo od mene, a ja znam bar petoricu, pogledaju kadrove, nama baš bilo zabavno.
goofs Posted Sunday at 09:26 Posted Sunday at 09:26 Pisali smo tamo negde na F1/Istorijat F1 temama. Dobro štivo, fale još jedno 3-4 epizode imho. 1
Arkadija Posted Sunday at 20:17 Posted Sunday at 20:17 Što je dosadna druga sezona Silo-a. Toliko sporog i praznog hoda, glavni lik iz prve seozne, Džulija, je sada toliko sporedna, da se jedva pojavi po 3 minuta u epizodi, svi ostali su nebitni da bi noslili seriju. Tim Robins, što neko reče paradigma Vučića, igra neku igru moći, koja je toliko bezvezna da ovo postaje teško za gledanje. Pri tom, koncept, da su ljudi zatvoreni u tim silosima 350 godina i da zarad njihovog dobra je sve laž i iskrivljena istina, jer ako saznaju istinu odmah izbije pobuna i svi stanovnisi sliosa, njih 10 hiljda potrče napolje u toksičnu pustoš. 3
Shan Jan Posted Sunday at 20:32 Posted Sunday at 20:32 @Arkadija za nas koji nismo ni prvu, da li i ne pocinjati?
Arkadija Posted Sunday at 20:41 Posted Sunday at 20:41 3 minutes ago, Shan Jan said: @Arkadija za nas koji nismo ni prvu, da li i ne pocinjati? Meni je prva bila ok, isto spora, ali sa nekom tenzijom, koja je dovela do određenog kraja, koji se sa nestrpljenjem očekivao. Druga sezona je gomila nabacanih likova, koji jure gore-dole ko muve bez glave, prave radnje gotovo da i nema. 2
goofs Posted Sunday at 20:41 Posted Sunday at 20:41 Apsolutno počinjati, imho uz Severence najbolji živi SF serijal. Istina, druga sezona je nešto slabija od prve iz gore navedenih razloga, ali i dalje je dobra serija i verno prati knjige, a čitaoci ih baš gotive. 1
Mil@n Posted Sunday at 23:20 Posted Sunday at 23:20 On 4. 1. 2025. at 9:41, kud u maglu Simoviću said: pa sad, reći da su u 1923. loša gluma i produkcija pored helen miren, harison forda i tima daltona vrv najjače holivudske glumačke postave u svim tv serijama od kad se snimaju serije u kolor tehnici i produkcije koja je bila 30-35 mil $ po epizodi je malo preoštro ok nije leglo Nisam rekao loša već lošija, a ima tu razlike. Ford mi je nekako... Neubedljiv, iskreno nikad mi on nije imao ne znam kakav raspon u svom repertoaru. Spenser mi je malo stereotipan lik, lep visok nagruvan, intrigantan, sveeee. Džek Daton nit smrdi nit miriše. Priča male indijanke je meni najbolja verovatno jer je emotivno najteža, i imala je najteži posao u pogledu glume, dobra je. Solidan je i Bronn ali generalno, nije mi to sve previše ubedljivo. Daltona mi je bilo zanimljivo da vidim posle milion godina, ne znam gde su ga izvukli. Nisu me dovoljno uvukli u priču takvi kakvi su i to je to, što naravno ne znači da mi je serija generalno loša, samo lošija od 1883 koja mi je legla u svakom pogledu. Kada sam rekao produkcija više sam mislio na sinematografiju, serija na strimu izgleda kao 720p bez boja, kontrasta bilo čega, skinuo sam na pola sezone bolje ripove, ali 1883 je tu 3 koplja ispred.
kipo Posted yesterday at 07:32 Posted yesterday at 07:32 11 hours ago, Arkadija said: Što je dosadna druga sezona Silo-a. Toliko sporog i praznog hoda, glavni lik iz prve seozne, Džulija, je sada toliko sporedna, da se jedva pojavi po 3 minuta u epizodi, svi ostali su nebitni da bi noslili seriju. Tim Robins, što neko reče paradigma Vučića, igra neku igru moći, koja je toliko bezvezna da ovo postaje teško za gledanje. Pri tom, koncept, da su ljudi zatvoreni u tim silosima 350 godina i da zarad njihovog dobra je sve laž i iskrivljena istina, jer ako saznaju istinu odmah izbije pobuna i svi stanovnisi sliosa, njih 10 hiljda potrče napolje u toksičnu pustoš. Tvoj potpis se sjajno nadovezuje na ovaj post Bold, uspjela je da bude sporedna pored jednog Marka Vidojkovica
kud u maglu Simoviću Posted yesterday at 12:03 Posted yesterday at 12:03 sinematografija = (filmska)fotografija Spoiler nisam mogao, jače je od mene al je bitno da se razumemo u tehničkom aspektu(kamera, objektivi) 1923. je rađen sa mnogo boljom kamerom, naročito objektivima… te dve fotografije su potpuno različite po svim parametrima, a naročito po štimungu, koloru, toplini a produkcije takvog nivoa imaju standarde koji su sam svetski vrh, nema tu eksperimentisanja kao u npr. indi filmovima/serijama zna se šta ti je zadatak od strane kreatora serije i na tebi je da to proizvedeš, ako ne dobiju to letiš posle drugog čekiranja materijala dva od tri snimatelje, direktora fotografije, su radili i 1883. i 1923. i yellowstone na kraju se sve svodi na lični ukus i senzibilitet meni je recimo fotka u 1883. bila too much reklamdžijska, dok je ova u 1923. bila slojevitija, sa dubljim smislom(sve ovo pišem na osnovu vrlo varljivog sećanja, i utiska koji sam zapamtio a prošlo je onoliko vremena) 1
Jimmy Kowalski Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: sinematografija = (filmska)fotografija Reveal hidden contents nisam mogao, jače je od mene meni je recimo fotka u 1883. bila too much reklamdžijska, dok je ova u 1923. bila slojevitija, sa dubljim smislom(sve ovo pišem na osnovu vrlo varljivog sećanja, i utiska koji sam zapamtio a prošlo je onoliko vremena) +1 Apsolutno
Mil@n Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago @kud u maglu Simoviću Opušteno, ti sigurno bolje barataš definicijama, ja kada kažem sinematografija, mislim na to kako film/serija "izgleda" dakle sve što može da spadne pod tu neku estetsko/tehničku normu. Na oled-u mi je 1883 izgledao kao raj za oči, dok evo 1923 nije imao ni tu oštrinu, ni kontrast ni intenzitet boja. Jasno mi je da je to namera tvorca dobrim delom, i način na koji su se odlučili da prikažu seriju, al prosto, nije moj cup of tea. Sećam se da sam na 1883 bukvalno telefonom slikao prizore i slao ortacima u grupu koliko sam bio oduševljen, ne samo bojama i toplinom istih već nimalo manje bitnim kadriranjem. 1
dragance Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Praštajte ako je već pisano o seriji, ali Slow Horses je odlična zabava! Gary Oldman je maestro. Zbindzovah sve 4 sezone u dve nedelje. Sad čekam petu tokom godine. U drugoj sezoni (ili trećoj, zaboravih ) glavni antagonista je Rade Šerbedžija, a tu je i Djuro.
Recommended Posts