pariah Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Kako napreduje ova druga sezona serije Silo, sve više imam utisak kako gledam seriju o Vučiću, samo treba zameniti Srbiju sa postapokaliptičnom distopijom, što nije toliko teško, a Vučića sa Timom Robinsom, što je već malo teže, iako jesu tu negde slične visine... P.S. Onaj šerif na najnižem nivou pljunuti Muharem Bazdulj!
Arkadija Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, pariah said: Ističe mi edit dok ga nađoh... ahahaha, isto sam pomislila još u prvoj sezoni.
Fakundo Sava Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago On 23. 12. 2024. at 19:48, Mil@n said: Završio sam Yellowstone poslednju sezonu pa... Reveal hidden contents Sačekao sam par dana da se malo slegnu utisci. U suštini sam jako zadovoljan iako verujem da će mnogi imati primedbi na neke stvari, kao npr na rasplet jer su ranč isto tako mogli prodati fiktivnom kupcu ili nekom prijatelju i da ostanu u punoj kontroli nad njim. Stukao sam 14 epizoda za tipa 3 dana ako i toliko. Ja sam čekao da se sezona kompletira, nisam hteo da gledam prvu polovinu i to je bio pravi potez. Doduše, taj koncept navlačenja gledaoca na duže staze je skroz kretenski jer je Kejsijev sin od prve do poslednje epizode pete sezone porastao pola metra, verovatno odlakavio ispod pazuha i izgubio nevinost. Bet je, iako sjajan lik, još bolje odglumljen, počela jako da me nervira. Prosto, repetitivna je, i ta očaranost sopstvenom nadrkanošću, cigarama i nalivanjem alkoholom, u nekom momentu je počela da me iritira. To ne umanjuje fantastičan posao, verovatno najbolji u seriji koji je odradila Kejsi Rajli jer sam odgledao par intervjua glumaca i ona je apsolutno ništa kao lik Bet, od glasa i naglaska pre svega, pa onda i karaktera i njena transformacija je apsolutno fenomenalna i verovatno vredna nekih nagrada. Iznenadio sam se kada su deknuli Džona na početku 9. epizode tj druge polovoine sezone. Mislio sam da je digao sidro zbog Horizon-a, posle sam čitao da je jednostavno hteo vreme da može još nečim da se bavi jer je u snimanje bilo jako zahtevno i trajalo tokom cele godine. Šeridan je opsednut divljim zapadom i to se prosto vidi iz svakog kadra. 14 epizoda mu je dalo vremena da se ravnomerno bavi razvojom radnje kao i svojevrsnom odom kaubojskom načinu života i lepotama divljeg zapada. To se najbolje vidi u epizodama od 5-7 kada je u toku "žigovanje" ili brendiranje, kako god. Svi likovi su odlično razvijeni i njihovi odnosi deluju uverljivo i duboko, a ranč kao da su na njemu stvarno ceo život. Taj momenat uverljivosti je meni barem jako bitan u doživljaju cele serije i svih aktera u njoj. Kadrovi i sinematografija sa perfektno uklpoljenim kantri melodijama je možda čak i najbolji aspekat ove serije što ne znači, naravno, i jedini. Iako možda prinudna, smrt Džona Datona je dala priliku gledaocima da se uverimo u veličinu njegovog lika i dela, a u isto vreme, od prve epizode druge polovine sezone je postao prisutan momenat čekanja osvete koji je uvek bio odličan afrodizijak za gledaoce i koji sigurno daje na bindž momentu. Svako je reagovao na njegovu smrt na svoj način i razvoj likova posle iste je doprineo kvalitetu poslednjih epizoda. Sigurno može da se postavi pitanje motivacije i postupaka nekih likova tipa Džejmijevo padanje u ne-može-biti-očigledniju-zamku feme fatale Dawn Olivieri (koja doduše izgleda tako da bi mnogi od nas svesno ispali papci if u know what i mean), ali ipak je ovo malo i hack n slash™ serija gde nije baš realno očekivati da se sve odvija u domenu realnosti i logike. Sve u svemu, malo sam se raspisao jer je Yellowstone ipak jedna sjajna serija, vervatno jedna od najboljih poslednjih 7, 8 godina uz sve svoje nedostatke uspone i padove i bez sumnje će ostati najbolji ambasador neo western pravca i zaista prelep omaž kaubojskom načinu života. Sad ću odgledati 1923 što sam izbegavao jer mi je 1882 bila pravo malo remek delo a stekao sam utisak na osnovu komentara i sl da je 1923 dosta lošija, ali željan sam još prerije, pašnjaka i zalazaka sunca na divljem zapadu... Odgledao sam i ja .Potpisujem samo sve suprotno Jedna dobra stvar ,poglavica je sa nama
Recommended Posts