Jump to content
IGNORED

O serijama

Mr.Smith

Recommended Posts

Posted
14 hours ago, kipo said:

Da li neko moze reci na osnovu ove dvije ep americke, da li se radnja preklapa? Hoce li gledanje ove otkriti previse francuske?

U ove dve epizode, radnja je bukvalno preslikana. Naravno umesto Tunisa, je Belorusija, umesto operacija na severu Afrike su operacije u Ukrajini, ali drugačije je sve bukvalno preslikano doslovno.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
9 minutes ago, kipo said:

Sad nisam pametan sta da gledam

Pa gledaj obe serije, tako možeš da vidiš šta ti je bolje. Da li Fassbender u američkoj ili Kassovitz u francuskoj verziji. Meni su francuzi napravili to realnije, bez veličanja DGSE i podsmehivanja rusima, dok amerikanci ipak ne mogu da odole romansiranju i veličanju moći svojih obaveštajnih agencija i prikazivanja rusa kao nekompetentnih bezveznjaka iako se u poslednje vreme pokazalo da je baš obrnut slučaj.

• +1 1
Posted

Da, ali druga me nece iznenaditi pa mi odmah nije nesto zanimljivo gledati.

Posted

Da dam i ja svoje lično mišljenje™ o From. 

Kul je atmosfera baš. Ali mi se čini da oni kad su zaboli prvi ašov nisu znali koliko će trajati. 

Sad već kreću da voze i produžavaju na silu. 

Gledacu i četvrtu jer me zanima otkriće tajne ali minje entuzijazam definitivno opao posle s4e10…

Posted
8 hours ago, Fakundo Sava said:

@pariah

jel nastavka Devils hour ima veze sa prvim delom ili je zasebna priča ?

Dobra serija ,baš mi se svidela ,ali sam već zaboravio o čemu se radi ,pa da li treba da obnavljam gradivo 

Nastavak prve sezone i priče.  Ništa zasebno. Snimljena je i treća i obećao je scenarista da će sve biti objašnjeno. 

Posted
2 hours ago, Hamlet Strašni said:

Da dam i ja svoje lično mišljenje™ o From. 

Kul je atmosfera baš. Ali mi se čini da oni kad su zaboli prvi ašov nisu znali koliko će trajati. 

Sad već kreću da voze i produžavaju na silu. 

Gledacu i četvrtu jer me zanima otkriće tajne ali minje entuzijazam definitivno opao posle s4e10…

From i jeste najslabiji kad je fokus na otkrivanju misterije, i to baš iz tog razloga što je jasno da ni sami scenaristi ne znaju kako to da izvedu, između ostalog jer ne znaju koliko će sezona imati. Ova sezona je meni bila koherentnija od prošle gde su baš nabacali gomilu random gluposti čisto da bi popunili vreme.

Što se mene tiče, bolje bi bilo da misterija sve vreme lebdi negde u vazduhu, a da je akcenat na atmosferi, likovima, njihovim odnosima i svakodnevnom preživljavanju. Ali, šta je tu je.

Posted

Narod ne voli to već želi razjašnjenje. Jel beše Leftovers nema razjašnjnje već samo te odnose razvezuju? Ja sam počeo ali kad sam to čuo batalio sam da gledam.

Posted
2 minutes ago, Moća said:

Narod ne voli to već želi razjašnjenje. Jel beše Leftovers nema razjašnjnje već samo te odnose razvezuju? Ja sam počeo ali kad sam to čuo batalio sam da gledam.

Leftovers ima prosto, jednostavno i fenomenalno razrešenje. 

• +1 3
Posted
6 minutes ago, Halvard said:

misterija sve vreme lebdi negde u vazduhu

Preporuka za Castle Rock, prva sezona pogotovo

• Hvala 1
Posted

Narod nema pojma :happy:

Šalim se, nemam ja ništa protiv razjašnjenja™, ali to je malo nezgodno kad ne znaš koliko će ti serija trajati, pa uvek moraš da imaš neko spremno polu-rešenje za ne daj bože.

Najbolje je kad u startu postoji zaokružena priča sa jasno određenim rokom trajanja, ali to je sve ređe.

Msm, priča se da hoće da prave drugu sezonu Mare of Easttown, to veze s vezom ne bi imalo i uopšte nije potrebno.

• +1 1
Posted
1 minute ago, Halvard said:

Narod nema pojma :happy:

Šalim se, nemam ja ništa protiv razjašnjenja™, ali to je malo nezgodno kad ne znaš koliko će ti serija trajati, pa uvek moraš da imaš neko spremno polu-rešenje za ne daj bože.

Najbolje je kad u startu postoji zaokružena priča sa jasno određenim rokom trajanja, ali to je sve ređe.

Msm, priča se da hoće da prave drugu sezonu Mare of Easttown, to veze s vezom ne bi imalo i uopšte nije potrebno.

Nije toliko problem nerazjašnjenja (doduše, nije da nije) već to nasumično ubacivanje plotova i subplotova koji očigledno nemaju nikakve veze sa bilo čime, nebitni su za neku globalnu radnju, nikad više se neće spomenuti niti ćemo dobiti bilo kakav odgovor na bilo koju od njih, Sezona 2 je najbolji primer, šta su se tamo sve izasrali, to prosto nije normalno i puf - kao da ništa nije ni bilo.

Pri tom, serija tj njeno glavno pogonsko gorivo je MISTERIJA. Zbog toga se gleda, da vidimo razješnjenje tj objašnjenje šta kad kako i zašto. Zbog čega se nešto dešava i sl. Ne dobijanje bilo čega od toga uz XYZ novih pitanja je prosto podjebavanje publike. 

Posted
49 minutes ago, Mil@n said:

Leftovers ima prosto, jednostavno i fenomenalno razrešenje. 

Ajd napiši mi u spojleru čisto da vidim.

• +1 1
Posted
2 minutes ago, Moća said:

Ajd napiši mi u spojleru čisto da vidim.

@Mil@n ne govori mu!

• -1 1
Posted
29 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

@Mil@n ne govori mu!

Kumse Vučiću!

• -1 1