June 30, 201014 yr Nemojte tako pobogu ljudi. Šta se to toliko promenilo da iz vr' serije pređe u totalni krš? meni najviše smeta više drame na uštrb humora. imamo milion anatomija i urgentnih centara, još jedna medicinska limunada stvarno nije bila potrebna.prestali su da budu smešni, imho.
June 30, 201014 yr Počela sam da gledam Carnivale.Odgledala sam 6 epizoda i samo mogu da kažem, brilijantno.Hvala svima koji su preporučili ovu seriju.
June 30, 201014 yr Sećam se ove serije, kao kroz maglu, ima vrlo malo muških uloga, jednu od njih - Pericu igra Irfan Mensur, postoji replika :Perice, moja mjerice !Glumi i Zoran Radmilović, po mom sećanju umire u seriji (?), a to mu je zaista bila jedna od poslednjih uloga. U filmografiji stoji da je posle nje odigrao samo još jednu, u filmu Šmeker, Zorana Amara sa Žarkom Lauševićem u glavnoj ulozi.
June 30, 201014 yr Koliko Lie To Me ima sezona?Odgledao sam sinoc u avionu 6 epizoda odjednom, oci su mi ispale
June 30, 201014 yr Sećam se ove serije, kao kroz maglu, ima vrlo malo muških uloga, jednu od njih - Pericu igra Irfan Mensur, postoji replika :Perice, moja mjerice !Glumi i Zoran Radmilović, po mom sećanju umire u seriji (?), a to mu je zaista bila jedna od poslednjih uloga. U filmografiji stoji da je posle nje odigrao samo još jednu, u filmu Šmeker, Zorana Amara sa Žarkom Lauševićem u glavnoj ulozi.Pa, nije baš da ima malo muških uloga. Radi se ženskom kolektivu, ali muško-ženske uloge su pola-pola.Muške uloge su tumačili tada vodeći yu glumci sa poteza Beograd-Sarajevo-Zagreb: Branislav Lečić, Zoran Radmilović, Mustafa Nadarević, Bata Stojković, Božidar Orešković, Irfan Mensur, Miralem Zupčević, Adem Čejvan, Toma Kuruzović, Zoran Bečić...
June 30, 201014 yr Koliko Lie To Me ima sezona?Juce/prekjuce izasla S02E14, to je trenutno poslednja epizoda...
July 1, 201014 yr Pa, nije baš da ima malo muških uloga. Radi se ženskom kolektivu, ali muško-ženske uloge su pola-pola.Muške uloge su tumačili tada vodeći yu glumci sa poteza Beograd-Sarajevo-Zagreb: Branislav Lečić, Zoran Radmilović, Mustafa Nadarević, Bata Stojković, Božidar Orešković, Irfan Mensur, Miralem Zupčević, Adem Čejvan, Toma Kuruzović, Zoran Bečić...Čekaj, zar nije bilo 800 žena ? Šalim se, kao što sam rekla serije se sećam kao kroz maglu, a Radmilović i Mensur su mi ostali u sećanju, a od ženskih likova jedino onaj koji glumi Nada Đurevska, sarajevska glumica, Mire Stupice se ne sećam . Sad sam gledala spisak glumaca, ono što me iznenadilo je da serija ima svega 5 epizoda, mislila sam da ima bar 15 ( ili je 3x reprizirana :) ).Hvala na ispravci, kao klinci smo je svi gledali, jer je u to vreme (1985.) bilo samo dva kanala, eventulano i treći.Edit :Sad sam odgledala špicu, juče nisam mogla, sve mi je seckalo, tako da sam odustala. Radmilović nije dočekao da vidi seriju, što ide u prilog tezi da mu je to poslednja uloga, par što se tiče TV-a i filma ( to sam čula negde ). Možda je snimanje završeno posle filma Šmeker, ali pre izmontirana i puštena ? Edited July 1, 201014 yr by Krotka
July 1, 201014 yr Čekaj, zar nije bilo 800 žena ? Šalim se, kao što sam rekla serije se sećam kao kroz maglu, a Radmilović i Mensur su mi ostali u sećanju, a od ženskih likova jedino onaj koji glumi Nada Đurevska, sarajevska glumica, Mire Stupice se ne sećam . Sad sam gledala spisak glumaca, ono što me iznenadilo je da serija ima svega 5 epizoda, mislila sam da ima bar 15 ( ili je 3x reprizirana :) ).Hvala na ispravci, kao klinci smo je svi gledali, jer je u to vreme (1985.) bilo samo dva kanala, eventulano i treći.Edit :Sad sam odgledala špicu, juče nisam mogla, sve mi je seckalo, tako da sam odustala. Radmilović nije dočekao da vidi seriju, što ide u prilog tezi da mu je to poslednja uloga, par što se tiče TV-a i filma ( to sam čula negde ). Možda je snimanje završeno posle filma Šmeker, ali pre izmontirana i puštena ?Serija je snimana 84-te i 85-te, a emitovana u septembru 85-te. Radmilović je umro u julu 85-te. Dakle, vjerovatno je već bio bolestan dok je snimao ovu seriju, i to mu jeste, uz Šmekera, poslednja uloga.Glumice su bile iz Beograda (Mira Stupica, Dragana Varagić, Vladica Milosavljević, Svetlana Bojković) i Sarajeva (Nada Đurevska, Minka Muftić, Dana Kurbalija, Irina Dobnik, te još nekoliko sporednih glumica).Serija je zaista imala samo 5 epizoda:- U prvoj je fokus na dolazak novog direktora (Lečić) u fabriku odjeće i problemi sa ''vodite ljubav a ne rat'' bedževima ubačenim u konfekciju (''krivac'' je Mensur, a uz njega i njegova djevojka - Muftićka)- U drugoj epizodi pratimo razvoj ljubavnog trougla Bojkovićka - Lečić - Varagićka, a pojavljuju se i duhovi iz (kriminalne) prošlosti ove poslednje, u vidu njene sestre (Milosavljevićka)- Treća epizoda prati bračne probleme jedne radnice (Đurevska), koje ona ima sa mužem invalidom (Orešković) i maloljetnom ćerkom koja je na njegovoj strani, a radnica se zbližava sa svojim kolegom, a muževljevim najboljim prijateljem (Nadarević)- Središte četvrte epizode je na obnavljanju romanse jedne stare radnice (Stupica) sa njenim bivšim mužem - boemom (Stojković)- Peta epizoda je posvećena bolesnom doktoru (Radmilović) i direktorovim poslovnim i privatnim problemima, a zaokružuje i ostale sudbine načete u prethodnim epizodama Edited July 1, 201014 yr by colonelo
July 1, 201014 yr Juce/prekjuce izasla S02E14, to je trenutno poslednja epizoda...Hvala. To je odlicno, moze da se postigne
July 1, 201014 yr za samo 3 nedelje krece trenutno najbolja serija - mad men. tad će pasti i novi topik
July 1, 201014 yr sramim se priznati, malo... ali Glee je suuuuuuper.de nije...samo sto mi se cini da bi dosadilo kada bih gledao box setove maratonski, a drugacije ne umem.ali kad uvatim vikendom ujutru slucajno prevrcuci kanale (subotom oko 11 na trojci)... guilty pleasure