March 23Mar 23 On 14. 3. 2025. at 18:31, Jimmy Kowalski said: Nastavio sa Grahamom, poceo Adolescence, i tu igra Erin Doherty (vodja bande u Thousand Blows), a rezira tip sa kojim je Graham vec saradjivao na Boiling Pointu. Otuda ne treba da cudi sto su epizode snimljene u jednom kadru, izvrsno je napisano (Graham je i koscenarista) i odglumljeno. Britanska drama u najboljem izdanju..On 17. 3. 2025. at 15:22, FPLS said:Odlicna (mini)serija. Tesko mi je da pronadjem neku zamerku, mozda je eventualno falila jedna epizoda u kojoj bi fokus bio na zrtvi i njenoj porodici. Uostalom, u seriji se bas eksplicitno naglasava u nekom trenutku kako nije fer sto je uvek ubica u zizi, a zrtva ostaje u drugom planu i svi je zaborave. No, za netfliksove standarde remek-delo. Neverovatno dobro odglumljeno i snimljeno, a i prilicno potresno, narocito u post-Ribnikar kontekstu.On 20. 3. 2025. at 21:58, Milosh76 said:Adolescencija nije o ubistvu devojcice, nego o tome kako klinci funkcionisu u tim godinama. Sta im je bitno, kako reaguju na vrsnjake i odrasle, nacin komunikacije, kako razumeju poruke, koliko su ranjivi i surovi u isto vreme.Treba da odgledam jos jednu epizodu, a ovo do sada je odlicno .Bez obzira na Ribnikar, treba odgledati.2 hours ago, Arkadija said:Odgledala Adolescenciju. Remek-delo.Realističan prikaz, policijske procedure, u prvoj epizodi, zatim u drugoj savršen prikaz jaza između generacija, onda treća, psihološka procena učinicoca dela, gde se odmotava sve ono što društvo očekuje da dečak bude i postane i koliko to utiče na formiranje ličnosti, Četvrta, nošenje porodice dečaka sa situacijom. Bolno i potresno.Zavrsila sinoc, sve potpisujem.Koliko je samo sakriveno toga u detaljima, delicima razgovora, ili necemu sto se desava u pozadini onoga sto je zapravo u fokusu. Napravljeno da se gleda vise puta.Ja sam inace krenula da je gledam a da nisam uopste znala o cemu je, i odlicno me je izvozala do samog kraja. Mindblowing.
March 23Mar 23 Veza adolesnce sa RLA sta mislite o tome sto je eksplicitno prozvan Andrew Tate ? Da li obitavanjem u javnom prostoru dajete dozvolu za ovakve prozivke ? Edited March 23Mar 23 by Lezilebovich
March 24Mar 24 Iskoristio ovu promociju za DisneyPlus (2eur x 4 meseca do 31.03.) i pogledao Paradise. MEH...gledljivo ali ne bas originalno...ne mogu reci da jedva cekam drugu sezonu
March 24Mar 24 41 minutes ago, Dehickok said:Iskoristio ovu promociju za DisneyPlus (2eur x 4 meseca do 31.03.) i pogledao Paradise. MEH...gledljivo ali ne bas originalno...ne mogu reci da jedva cekam drugu sezonuMeni su ostale jos dve epizode. Glavni glumac bukvalno nastavio glumu iz This is us.
March 24Mar 24 On 21. 1. 2024. at 21:20, Ted said: moj utisak je potpuno suprotan. odlična season 2.....jedva čekam sledeću. par komentara u vezi ovoga. mislim da nije ispravno ovu ovu seriju posmatrati kao season 1, season 2 itd. koliiko ih bude. ja se nadam mnogo. svaka sezona je jedan roman Li Čajlda iz serijala Reacher. pri tom je radnja preneta verno, odnosno nema odstupanja od onoga što se nalazi u knjizi. ja sam pročitao sve što je Li Čajld napisao, mislim na serijal Reacher. nešto je prevedeno sa Srpski, većinu sam poskidao i čitao ne egleskom jer nisam imao srtpljenja da čekam da se to jednom prevede, poskidao sam sve redom i pročitao, preskočio samo ono što sam imao na Srpskom. sad je možda i preveden veći deo, ne znam. hoću reći moguće da je dostupan širem krugu čitalaca sa našeg govornog područja. tako da je meni, i u prvoj i drugoj sezoni, od početka bilo jasno šta će se dešavati, koji su likovi uključeni i kakva je priča, pa i sam rasplet. i opet su mi bile vrhunske obe sezone. isto će mi biti poznato i vezi svake naredne sezone, čim budem video pod kojim nazivom ide, odnosno po kom romanu je rađeno. a ima i još boljih i luđih romana od ova dva, iako su i ova dva extra. samo jedna stvar me je interesovala, odnosno da vidim ko glumi Reachera i kako izgleda. ovo zbog skandaloznih filmova sa Tom Kruzom. mislim, filmovima ne fali ništa ako neko nema pojma ko je Reacher i kako mora da izleda (fizički izgled je ovde presudan). isto su verno preneti romani (koliko može u formatu filma, serija je pogodnija za to). ali Tom Kruz je poslednja osoba koja bi smela da glumi Reachera, bio sam šokiran kada sam to video i jedva sam odgledao filmove. to je kao kad bi, šta ja znam, Tajsona glumio Deni DeVito. Kruz nema niti jednu fizičku (a ni psihičku) karakteristiku Reachera i ne postoji ta glumačka veština ili talenat koja to može da nadomesti. kao ozbiljan fan Reachera, bio sam razjaren. e zato sam se zalepio za ekran u prvoj sceni u kojoj sam video Alana Ritchsona u ulozi Reachera. to je to 100%, ma 1000%. tako Reacher izgleda, to je lik kojeg imaš u glavi kada čitaš romane. kakav Tom Kruz, majko Božija. blasfemiija. Alan je fenomenalno skinuo Reachera, teško da može bolje. kasting je ovde pogodio apsolutno. kasting je pogodio i sa drugim likovima, ko god da ga je radio, ruka mu se pozlatila. recimo Domenik Lombardozi kao pandur Gaetano Ruso. savršeno. tako da su mi ove dve sezone legle savršeno, kao da ponovo čitam romane, a likovi izgledaju upravo onako kako sam ih video u glavi. zato su mi obe sezone bile vrhunske. zapravo će ovu seriju gledati dve kategorije ljudi. oni koji su pročitali romane i oni koji nisu. otuda može da bude i prilično oprečnih reakcija. ja svakako preporučujem svima koji su ljubitelji kriminalističkog žanra da pročitaju romane Li Čajlda iz serijala Reacher. vrlo teško će se naći bolji romani iz tog žanra. Vadim post godinu dana star da bih lupio +1 :) Na drugoj sam sezoni, takođe mi je druga bolja od prve, ozbiljniji je zaplet i bolje mi leži. Inače volim crime and conspiracy žanr, i Kruzovi filmovi su mi bili sasvim ok (prvi bolji od drugog). O knjigama i liku ne znam ništa, tako da nema čitalačkog razočaranja.Istina, nisam siguran da li bi mi bilo i upola zabavno kao što jeste da unapred znam obrte i rasplete, seriju dobrim delom vuče misterija i rasplet slučaja.
March 26Mar 26 Simpatična trivia za sve koji prate The Pitt. Očevi I ćerke. Edited March 26Mar 26 by pariah
March 26Mar 26 On 23. 3. 2025. at 9:02, Arkadija said:Odgledala Adolescenciju. Remek-delo.Realističan prikaz, policijske procedure, u prvoj epizodi, zatim u drugoj savršen prikaz jaza između generacija, onda treća, psihološka procena učinicoca dela, gde se odmotava sve ono što društvo očekuje da dečak bude i postane i koliko to utiče na formiranje ličnosti, Četvrta, nošenje porodice dečaka sa situacijom. Bolno i potresno.Pogledao sam tri, svaki dan po jednu, mnogo je intenzivno da bi mogao duze da gledam. Neverovatna serija.Kako se uopste tehnicki snima ovakva serija, sta ako neko pogresi, je l' ide cela epizoda iz pocetka?
March 26Mar 26 2 minutes ago, no_one said:Kako se uopste tehnicki snima ovakva serija, sta ako neko pogresi, je l' ide cela epizoda iz pocetka? Single take ne znači da se snima samo jednom, već da se svaki put snima kontinuirano. Konkretno je ovde Erin Doketi rekla da je za treću epizodu iskorišćena tipa 11. verzija i da ju je začudilo zašto je baš ta izabrana. I bilo je u njoj dosta improvizacije i situacija koje nisu bile planirane u scenariju, poput onog kad se klinac zakašlje.
Saturday at 10:114 days počeo sam da gledam na SBB klubu izraelsku seriju "Jerusalem". posle prve epizode malo šta mi je jasno, tri religije, obredi, neko muljanje s drogom. transfer nekretnina, podzemlje, bukvalno, grad ispod grada. probajte sa gledanjem.
Saturday at 15:134 days Nisu mi se dopale ove poslednje dve epizode The Pitt. Iz hiperrealizma smo skliznuli u Grey's Anatomy gde se svi utrkuju ko će na kreativniji i nekonvencionalniji način (uspešno!) spasiti pacijenta, uključujući tu i stažiste i studente medicine. Baš se tonalno razlikuje od svega prikazanog do sada. Nadao sam se da će izbeći klišee poput ove masovne pucnjave, svaka medicinska drama izgleda da mora da ima neku takvu katastrofu, bukvalno kao da je zakonom propisano tako. Ovde stvarno to nije bilo potrebno.I ova Robijeva lična drama polako počinje da previše opterećuje.Ostale su još dve epizode, valjda neće usrati na kraju
Saturday at 16:504 days Vezano za hiperrealizam ... mislim da onakav porodjaj pre 3-4 epizode nisam nigde video Edited Saturday at 16:504 days by Lezilebovich
Sunday at 09:353 days 16 hours ago, Lezilebovich said:Vezano za hiperrealizam ... mislim da onakav porodjaj pre 3-4 epizode nisam nigde videokrivo mi samo sto nisam snimio izraz lica moje zene dok smo zajedno gledali ovu scenu, ocitao sam bez greske - jbt, ste bas morali?!odlican the pitt, odlican...
Sunday at 10:093 days 33 minutes ago, Nebojsa said:krivo mi samo sto nisam snimio izraz lica moje zene dok smo zajedno gledali ovu scenu, ocitao sam bez greske - jbt, ste bas morali?!odlican the pitt, odlican...Ne znam sta da ti kazem, ja sam gledao sa 12g cerkom ...
Monday at 11:462 days On 29.3.2025. at 11:11, đorđe geprat said:počeo sam da gledam na SBB klubu izraelsku seriju "Jerusalem". posle prve epizode malo šta mi je jasno, tri religije, obredi, neko muljanje s drogom. transfer nekretnina, podzemlje, bukvalno, grad ispod grada. probajte sa gledanjem.završio sam sa 10. epizodom. na kraju, terorizam. u potpunosti zaslužuje ovu ocenu na IMDB 8/10. mislim da treba da je pogledate.