Jump to content

PPPictionary

Valk
Message added by Valk,

Topik je tribute dragom forumašu Warpu. RIP.

Pravila Pikčnarija su na prvim stranama, ko hoće da se igra a mrzi ga da čita pravila - neka pita najpre redovne učesnike kako bismo izbegli nemile scene (možda i nasilne, ne znam još).

Ko pogodi sliku - u obavezi je da crta zadatak.

Čija slika je pogođena - u obavezi je da pošalje zadatak pogađaču.

Ko je u gužvi i nema vremena duže od 24h da pristupi izradi zadatka - prenosi pravo crtanja nekom dobrovoljcu

Crtanje može rukom, u paintu, digitalnim penom, kako god - samo da je autentičan rad učesnika a ne downloadovana slika s neta npr.

Welcome!

Featured Replies

The age of adz??

The age of adz huh

I jos neko pogodio covid19

Svaka cast @Boksi

• Replies 44.2k
  • Views 1.1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

A reci da si znala šta znači Teslino prezime? @Mel

Ja evo nisam.

8 minutes ago, Weenie Pooh said:

A reci da si znala šta znači Teslino prezime? @Mel

Ja evo nisam.

Pa valjda se tako zvali ljudi koji imaju teslave (razmaknute) zube, po nekoj alatki? Da ne proveravam sad.

Prvi put čujem za razmaknute zube, ali da, alatka se zove tesla ili bradva (eng. adze), postoji od drevnih vremena, starija od sekire i slična njoj, samo sa vodoravno postavljenim sečivom (kao kod motike). Koristi se mahom za obradu drveta, tzv. tesanje. (Ja jesam čuo da se drvo teše, ali nisam znao da je to po alatu.)

Pa pobogu, kad te neko teslači.

Just now, kralj said:

Pa pobogu, kad te neko teslači.

Ja to znam kao taslačenje, ne teslačenje?

Po Klajnu je teslači, ali mogu oba oblika.

Btw, gde je Huja kad je najpotrebniji.

Tešanović se Teši svaka riba smeši

Nešto nešto Nikola teslači

19 minutes ago, Weenie Pooh said:

Prvi put čujem za razmaknute zube, ali da, alatka se zove tesla ili bradva (eng. adze), postoji od drevnih vremena, starija od sekire i slična njoj, samo sa vodoravno postavljenim sečivom (kao kod motike). Koristi se mahom za obradu drveta, tzv. tesanje. (Ja jesam čuo da se drvo teše, ali nisam znao da je to po alatu.)

Ja nesto pamtim da su Tesle ljudi sa teslavim zubima, a to je neki specifican oblik //razmak zuba.

Probala sam da izguglam ali nista ne izlazi, videcu da li mi etnografske enciklopedije aka roditelji znaju reci nesto o tome. Dosta tih stvari//reci su njima bile upotrebne kad su bili deca, mi smo to sve pogubili skroz.

Super ovo za vezu tesanja drveta i tesle kao alatke. Ne bih povezlaa za milion leta. Ima i tesanje kamena.

12 minutes ago, Mel said:

Ja nesto pamtim da su Tesle ljudi sa teslavim zubima, a to je neki specifican oblik //razmak zuba.

Probala sam da izguglam ali nista ne izlazi, videcu da li mi etnografske enciklopedije aka roditelji znaju reci nesto o tome. Dosta tih stvari//reci su njima bile upotrebne kad su bili deca, mi smo to sve pogubili skroz.

Super ovo za vezu tesanja drveta i tesle kao alatke. Ne bih povezlaa za milion leta. Ima i tesanje kamena.

Ma ne bih ni ja, nego sam prešla sve kategorije pokojnih naučnika prirodnjaka i ostao samo Tesla, koji nije ni u jednoj kategoriji već je on sam kategorija.

1 hour ago, Weenie Pooh said:

Ja to znam kao taslačenje, ne teslačenje?

Isto.

Screenshot_20250716_160111_Chrome.jpg

Dajte nam još ovih edukativnih zadataka!