Jump to content

PPPictionary

Valk
Message added by Valk,

Topik je tribute dragom forumašu Warpu. RIP.

Pravila Pikčnarija su na prvim stranama, ko hoće da se igra a mrzi ga da čita pravila - neka pita najpre redovne učesnike kako bismo izbegli nemile scene (možda i nasilne, ne znam još).

Ko pogodi sliku - u obavezi je da crta zadatak.

Čija slika je pogođena - u obavezi je da pošalje zadatak pogađaču.

Ko je u gužvi i nema vremena duže od 24h da pristupi izradi zadatka - prenosi pravo crtanja nekom dobrovoljcu

Crtanje može rukom, u paintu, digitalnim penom, kako god - samo da je autentičan rad učesnika a ne downloadovana slika s neta npr.

Welcome!

Featured Replies

12 minutes ago, kralj said:

Nije Kaleta, nego Kale.

Ti bre Sibi kad si otišao, baš si dupetom zatvorio vrata.

Nadoknadićeš na Pikčiju.

srdoc

Sta ja znam, nije bogznasta ni izaslo da valja tokom rata i u poracu. A ja sam imao bigger fish to fry od kojekakvih Kaleta. Prvi koncert na koji sam otisao su bili Stonesi na Wembliju. A tad nekad je bio ovdje i Elektricni Orgazam, uz KUD Idijote oni su mi bili jedan od najdrazih bendova odozdo u to vrijeme.

Taj koncert Orgazma mi je bio ono meh, puno losije nego kad sam ih prvi puta gledao nekad krajem 80ih dole. Neko me je jednom nagovorio da gledam Riblju Corbu, to je bilo ono dno dna.

Edited by Seabass

Meni je i pravi 5. oktobar bio kad sam otišao na Idijote u Spens i valjda sutradan ili koji dan kasnije u Halu sportova.

Kapiram da se i danas prepoznajemo u mraku svi koji smo bili na tom koncertu.

Tusta i Stramer su mi dve ubedljivo najzajebanije (celebrity) smrti.

A pre Idijota sam se najviše ložio na Pušenje. Novi talas nikad nisam tako mirisao, uvek su mi prokišnjavali.

Jel si išao po festivalima u UK? Par godina sve se kanim da odem na Rebellion, ali nikako da uspem da se organizujem.

Mada šta će tebi festivali, tebi sve to dođe na noge.

edit: daj mi snagu košave

Litvanac više ne opominje. Slede egzekucije.

Edited by kralj

Uh, Idijote sam gledao '91 u Zagrebu. Tu sam robijao JNA, zadnja generacija prije kolapsa drzave. Jedan lik iz Splita i ja preskocimo ogradu kasarne i u nekim trenerkama odemo u cinimise SKUC. Najbolji koncert ikad.

Sto se festivala tice, isao sam nekoliko godina na WOMAD, mozda tri puta po cijeli vikend. To je vise onako chill. Duvka, brandy coffees i etno muzika iz cijelog svijeta. To se odrzavalo na istom mjestu gdje i Redding Rock. Jedne prilike bilo toliko toplo da smo se kupali u Temzi. Jedne druge prilike sam otisao na V97 u Chelmsford, gdje su Prodigy bili stars. Nikad nisam bio na Glastonbury festivalu, prevelika guzva za moj ukus. Sto se tice normalnih koncerata, vise sam pozaboravljao nego sto mi pada na pamet iz prve; Metallica, AC-DC, G'n'R, The Cult, Muse, Massive Attack...to samo u zadnjih par godina. Gledao sam Pistolse kad su se ponovo oformili '96, super gig bio, Iggy Pop bio warming up act. Einsturzende neubauten kad me je Kejv izignorisao, PJ Harvey na Brixton Academy, Bowie, Faith No More... Ako se jos cega sjetim...

I ja sam volio staro pusenje. Das ist Walter i Dok cekas sabah sa sejtanom 1 i 2, a donekle i sljedeci album gdje je dan republike i Fikreta, ali u svemu kasnije su izgubili dusu. Nista od toga i ne mogu vise da slusam uopste. Ne slusam skoro nikad nista na nasem jeziku.

Slomio sam se u basti, vadio dzinovske sarafe iz letvi, ne znam kad cu nacrtati, veceras nekad.

Edited by Seabass

11 minutes ago, Seabass said:

Sto se festivala tice, isao sam nekoliko godina na WOMAD, mozda tri puta po cijeli vikend. To je vise onako chill. Duvka, brandy coffees i etno muzika iz cijelog svijeta. To se odrzavalo na istom mjestu gdje i Redding Rock. Jedne prilike bilo toliko toplo da smo se kupali u Temzi. Jedne druge prilike sam otisao na V97 u Chelmsford, gdje su Prodigy bili stars. Nikad nisam bio na Glastonbury festivalu, prevelika guzva za moj ukus. Sto se tice normalnih koncerata, vise sam pozaboravljao nego sto mi pada na pamet iz prve; Metallica, AC-DC, G'n'R, The Cult, Muse, Massive Attack...to samo u zadnjih par godina. Gledao sam Pistolse kad su se ponovo oformili '96, super gig bio, Iggy Pop bio warming up act. Einsturzende neubauten kad me je Kejv izignorisao, PJ Harvey na Brixton Academy, Bowie, Faith No More... Ako se jos cega sjetim...

Eto Sibi, skoro sve smo isto slušali, ti tamo i ja ovde, mada bežiš mi za par njih koje bih rado gledala. Ovog leta ću dva puta na Massive. by

42 minutes ago, kralj said:

Tusta i Stramer su mi dve ubedljivo najzajebanije (celebrity) smrti.

E da, jeste bilo tragično za obojicu, mnogo volim i jedne i druge, Clash i dalje svakodnevno puštam u autu. Ali Bowie me pogodio na neki najčudniji način. Ok, oplakala sam i Vladu Divljana...

I ja sam volela staro Pušenje ali sam mislila da je to guilty pleasure, sad mi je lakše kad vidim da nisam jedina. )

A super je i new wave, ima tu mnogo toga odličnog za moj ukus.

Ma kakav guilty, teško da se išta kreativnije pojavilo na ovom podneblju od koncepta New Primitivesa. Sarajevo je doživelo neverovatan uspon duha, a onda isti takav pad. Bukvalno su se svi Njutnovi zakoni izređali na njemu.

Divljan mi nikad nije imao ulogu oblikovanja, njegova smrt više me je ljudski nego muzički ošajdarila, a Bowie je besmrtan.

Inače, Divljan je živeo dve ulice od mene. Ćutimo??lolol

Nemojte zajebavati, Paket Aranzman je seminalni album, nema nista da ne valja tu. Volio sam i Pekinsku Patku, Disciplinu Kicme (gledao sam Koju na Camdenu u Dingwalls i jednom u 100Clubu na Oxford Street), Idoli su bili genijalan bend, El Orgazam sve do onog Letim Sanjam Disem albuma i ono njanjavo igra rokenrol cela jugoslavija sranje. Ali krokodili ih vade.

@STARMAN Massive Attack kidaju live, fantazija. Zavidim ti.

Ko ce nas otjerati odavde za trol? Ja sve cekam da me neko prstom po ramenu tapne.

Just now, Seabass said:

Ko ce nas otjerati odavde za trol? Ja sve cekam da me neko prstom po ramenu tapne.

Taman sam krenula to da uradim hihi

Dosta priče, davaj taj crtež mad

Da, nemojmo ipak preterivati sa superlativima, jesu New Primitives bili kreativna avangarda ali bilo je još mnogo toga fenomenalnog tada, sve ovo što je Sibi nabrojao, plus EKV - nešto mislim da se nećemo složiti ali nebitno, meni je EKV skroz genijalan i vanvremenski, ne mogu se nikako načuditi ideji da su odavde.

Sibi, slušala sam već Massive nekoliko puta i uvek je bilo mnogo dobro, radujem se.

Nego bolje crtaj što pre, vidiš da tema opet upada u krizu - juče telepatija, danas ovo muzičko filozofiranje...

Ma sve 5. Meni je samo taj pajdo senzibilitet užasno precenjen, iako me je intrigirao kad sam bio klinac.

Najgore su mi polemike o muzici koje koketiraju da je svaka pesma u kojoj se pominje žena kamuflirana oda gudri.

To kad čujem prelazim ulicu ukoliko nisam poneo pištolj.fantom

EKV zvuči svecki, to stoji.

Ma kakav crni pajdo senzibilitet i ode gudri, nema nikakve veze sa tim.

Sibi crtaj dok nas ne izbace!!! laugh

A jes ovde neka milinica 🥰

Nisam najsretniji sa crtezom ali it is what it is. Bite me.

Usput, izgubio sam crveni flomaster pa ukljucite mastu. Gdje god je ova lila, to je u stvari crveno. Strelica pokazuje na nesto sto je trebalo ispasti malo prominentnije ali sam polumrtav pa sam zeznuo kod albukerkija.

Elem:

Sh5WX5k.jpg

Da li su brojevi bitni?

U ovom slučaju nisu.