Jump to content

PPPictionary

Valk
Message added by Valk,

Topik je tribute dragom forumašu Warpu. RIP.

Pravila Pikčnarija su na prvim stranama, ko hoće da se igra a mrzi ga da čita pravila - neka pita najpre redovne učesnike kako bismo izbegli nemile scene (možda i nasilne, ne znam još).

Ko pogodi sliku - u obavezi je da crta zadatak.

Čija slika je pogođena - u obavezi je da pošalje zadatak pogađaču.

Ko je u gužvi i nema vremena duže od 24h da pristupi izradi zadatka - prenosi pravo crtanja nekom dobrovoljcu

Crtanje može rukom, u paintu, digitalnim penom, kako god - samo da je autentičan rad učesnika a ne downloadovana slika s neta npr.

Welcome!

Featured Replies

Da nam živi živi rad 🥰

Iliti

Grobarska se pesma ori

Svake noći, svaki dan

Srce naše nam govori

Najbolji je Partizan

Na tragu si sa smislom, ali 0 reči.

Imaš zapravo 0.5 )

Radnicka klasa ide u raj?

Radnička klasa odlazi u raj, vidim ne valja metrika.

Edited by kralj

Eto, nije bilo teško

Mači se lata upotrebom alata

Zvanična himna Pikči reprezentacije

Mene je "5 reci" zadrzalo na Srbiji. Ovo je bilo 5 rijeci, da se ne zajebavamo. hihi

2 hours ago, STARMAN said:

Inače, jel igrate Dixit?

Setih se Dixit-a zbog ove priče oko težine zadataka.

Pikči je sto puta bolja igra jer je mnogo kreativniji i mogućnosti su beskonačne, Dixit igrači ne crtaju ništa već igraju sa već gotovim crtežima tj. kartama i to vremenom dosadi, nisam ga ni ja jako dugo igrala.

Ali Dixit ima dobar sistem bodovanja koji kažnjava i prelake i preteške zadatke i to tera igrače da traže neku pravu meru sa zadacima i da se unormale.

Svakako zaboravite ovu digresiju, jer niti je primenjiva niti je dobra - Pikči je idealan kada je totalna anarhija cool

37 minutes ago, STARMAN said:

kažnjava i prelake i preteške zadatke i to tera igrače da traže neku pravu meru sa zadacima i da se unormale

Meni se ovaj deo sviđa hihi

Sestro slatka, i Pikčneri jedva postižem, otkud mi tol'ko vremena da se igram hihi

Inače se Dixit kao Hindu ime izgovara kao dikšit, odnosno kurac govno. Ja sam imao kolegu u Češkoj koji se zvao Dixit Kunda, a kunda na ceskom značí pička. Značí moj bivši kolega se ovde zvao kurac govno pička. Skoro ko da je Rambov mali.

46 minutes ago, Lena said:

Meni se ovaj deo sviđa hihi

Sestro slatka, i Pikčneri jedva postižem, otkud mi tol'ko vremena da se igram hihi

Nema šanse naravno, posebno jer ljudi treba da se okupe uživo.

A vremena je sve manje.

To je sećanje iz nekog prošlog života. )

22 minutes ago, STARMAN said:

Nema šanse naravno, posebno jer ljudi treba da se okupe uživo.

A vremena je sve manje.

To je sećanje iz nekog prošlog života. )

Mi smo, čini mi se, najviše igrali jamb. To je znalo da bude na ivici rata, naročito ako je u parovima lolol

20250421_215353.jpg