Jump to content

PPPictionary

Valk
Message added by Valk,

Topik je tribute dragom forumašu Warpu. RIP.

Pravila Pikčnarija su na prvim stranama, ko hoće da se igra a mrzi ga da čita pravila - neka pita najpre redovne učesnike kako bismo izbegli nemile scene (možda i nasilne, ne znam još).

Ko pogodi sliku - u obavezi je da crta zadatak.

Čija slika je pogođena - u obavezi je da pošalje zadatak pogađaču.

Ko je u gužvi i nema vremena duže od 24h da pristupi izradi zadatka - prenosi pravo crtanja nekom dobrovoljcu

Crtanje može rukom, u paintu, digitalnim penom, kako god - samo da je autentičan rad učesnika a ne downloadovana slika s neta npr.

Welcome!

Featured Replies

Nije Bulgi, ovaj je pisao na maternjem koji se ne uči u školama. Živeo je i duže pa je deblje zagrabio čari WW2. Nije bitna nizbrdica.

8 minutes ago, STARMAN said:

Probaću opet sa slikom - ima li neki tok, bujica, stihija?

Ima li nešto nepoznato, misterija?

Ovde imaš 1 reč, samo pazi da ne zalutaš. Sibijev pokušaj je baš na tragu. Da igramo pantomime, vrteo bih rukama dok se ne pogodi.

Otislo sa bujicom?

Nije, mora da se kaže malo drugačije.

Nije bujica, opštije je. Nula je, ali moglo bi i tako da se prevede.

Onda je tok?

Nije, za pojam koji se traži, reka je metafora. Širi je pojam i mogao bi drugačije da se predstavi, ali smisao naslova je najpribližniji reci.

Smisao je skroz pogođen sa Otišlo sa rekom.

Da ste čuli za naslov pogodili biste odmah posle toga, ovako mora malo da se oznoji. sleep

Zilahi?

Voda nešto nosi

Bravo legendo!

Kralju, kako ne znas ni jednu rijec madjarskog?

хунгаризми (из мађарског): бунда, ципела, газда, вашар, добош, гулаш, лопов, ашов, алас…

Edited by Seabass

Bravo Lena care!

Moji su imali ovu knjigu na polici ali nisam je pročitala.

A Mađarsku sam isto otpisala zbog ovog hinta sa jezicima.

Da znaš da mi je palo na pamet da će neki štreber da mi spočita to, ali rekoh da ne editujem, samo ću veću zabunu da unesem. :D

Ako si eliminisao Mađare zbog hungarizama, praštaj.

1 minute ago, STARMAN said:

Bravo Lena care!

Moji su imali ovu knjigu na polici ali nisam je pročitala.

A Mađarsku sam isto otpisala zbog ovog hinta sa jezicima.

Jeeeeste, pa si probala Bulgakova. covid19

Za njega sam sasvim slučajno pre neki dan pogledala godinu rođenja pa mi ostalo u glavi.

Mađarska mi bila nekako preblizu, zamislila sam nešto dalje i čudnije.

Ali sad kad znam šta je, crtež je odličan, skroz jasan i direktan.

4 minutes ago, kralj said:

Da znaš da mi je palo na pamet da će neki štreber da mi spočita to, ali rekoh da ne editujem, samo ću veću zabunu da unesem. :D

Ako si eliminisao Mađare zbog hungarizama, praštaj.

Jesam, ali nema veze. Mislio sam da nije neki Grk, Litvsanac ili Jermen, tako nesto.

Lena nas spasila, po obicaju.