Jump to content
IGNORED

PPPictionary

kgmr
Valk
Message added by Valk,

Topik je tribute dragom forumašu Warpu. RIP.

Pravila Pikčnarija su na prvim stranama, ko hoće da se igra a mrzi ga da čita pravila - neka pita najpre redovne učesnike kako bismo izbegli nemile scene (možda i nasilne, ne znam još).

Ko pogodi sliku - u obavezi je da crta zadatak.

Čija slika je pogođena - u obavezi je da pošalje zadatak pogađaču.

Ko je u gužvi i nema vremena duže od 24h da pristupi izradi zadatka - prenosi pravo crtanja nekom dobrovoljcu

Crtanje može rukom, u paintu, digitalnim penom, kako god - samo da je autentičan rad učesnika a ne downloadovana slika s neta npr.

Welcome!

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Mel said:

Ne bi valjalo tako. Bas je dobro ovako zoom in na prednji plan a pozadi fade out, ne moze da valja kad je ujednaceno maglovito sem ako si bas neki Wilijem Turner.

Pa moglo bi eventualno iz neke ptičje perspektive, da nema detalja nigde... lakše za nacrtati svakako.

Najlakše bi bilo samo da sam nacrtao kalendar sa datumom zaokruženim što mi je @syncrat predlagala, ali taj rebus-mindset ne skuplja lajkiće :fantom: Doduše ona je otišla da spava u ponoć a ja u zoru, tako da... ima neke prednosti i to.

Posted

Ja mislim da sam skljuvio sta je momenta kad sam vidio crtez. 

Posted
3 minutes ago, kralj said:

Meni je strava kompozicija. 

Ako sam razumeo, našao si neki poster/fotku, pa si preko toga u novom lejeru crtao?

Pa da, ova prva sa Vikipedije: https://en.wikipedia.org/wiki/Normandy_landings

Ali glupo mi izgledalo tako mutno u daljini pa sam dodavao more i obalu.

U-boat, rampa, i vojnici su preslikani sa originala.

Posted
3 minutes ago, Seabass said:

Ja mislim da sam skljuvio sta je momenta kad sam vidio crtez. 

Zato što si mator čovek. Mi što smo rođeni bliže iskrcavanju u Normandiju nego današnjem danu imamo neke šanse da smo gledali film (doduše ja nisam, mlad u srcu jbg). 

Ali ova dečurlija ispod četrdeset, fuhgeddaboudit! Zbog njih sam se bojao da ne zaliči previše na Edge of Tomorrow.

• Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Meni je super i ova hrid levo. I sat ti je upao super u kompoziciju. Sve je izbalansirano. 

A ti Sib nećeš da crtaš? Kad sam video crtež, mislio sam da neće 10 minuta da potraje, doduše nisam ukalkulisao reč manje.

Posted
2 minutes ago, Weenie Pooh said:

Zato što si mator čovek. Mi što smo rođeni bliže iskrcavanju u Normandiju nego današnjem danu imamo neke šanse da smo gledali film (doduše ja nisam, mlad u srcu jbg). 

Ali ova dečurlija ispod četrdeset, fuhgeddaboudit! Zbog njih sam se bojao da ne zaliči previše na Edge of Tomorrow.

Studenti na blokadama gledaju Fric Langa. :fantom:

Posted

Ne mogu, tek sam sletio u pripizdinu u polarnom krugu.

Posted
4 minutes ago, kralj said:

Studenti na blokadama gledaju Fric Langa. :fantom:

Pozeri! :mad: #mladigovna

(Ja baš pre neki dan kačio scene iz Metropolisa na politici da dočaram Roger Sanchezu u kakvom svetu živi.)

Posted
3 minutes ago, Weenie Pooh said:

Pozeri! :mad: #mladigovna

(Ja baš pre neki dan kačio scene iz Metropolisa na politici da dočaram Roger Sanchezu u kakvom svetu živi.)

Jel si gledao Playtime Jacques Tatija?

Jedna od najboljih kritika (doduše) konzumerizma u jednoj sceni.

Criterion: Playtime, Jacques Tati, 1967 | Criterion Close-Up

• Hvala 1
Posted

@kralj sex u rokenrolu je najiskrenija tema, tačka. Najgori je socijalno angažovani tip, znaš da seru čim zinu. Dođe bono privatnim avionom u Sarajevo na koncert i kaže znam kako vam je, i peva Sunday Bloody Sunday, sisaj bre kurac. Ili Dilan jbte 20 godina piše protestne pesme buahahahahahahha. Pa bolje brate njiva i šljiva. Eto, neću više 🤪

Posted

Što ne pogađate ovo?

@Huja Socijalno angažovani tip ima smisla samo ako sirotinja izvodi, to se slažem. I Springstin je počeo da mi biva izopačen u ulozi heroja radničke klase. Čovek je milijarder.

Nije Luković zbog teme seksa potezao gitaru po međunožju nego što je tekst glup i nesmešan. Toliko je dobrih rokenrol parodija na temu seksa. Npr. ovako nešto

• +1 1
Posted

Pa da, kao sto jedan veliki pesnik reče; "pevaj nešto što nikog ne vređa!"

• Haha 1
  • Hvala 1