Jump to content

PPPictionary

Valk
Message added by Valk,

Topik je tribute dragom forumašu Warpu. RIP.

Pravila Pikčnarija su na prvim stranama, ko hoće da se igra a mrzi ga da čita pravila - neka pita najpre redovne učesnike kako bismo izbegli nemile scene (možda i nasilne, ne znam još).

Ko pogodi sliku - u obavezi je da crta zadatak.

Čija slika je pogođena - u obavezi je da pošalje zadatak pogađaču.

Ko je u gužvi i nema vremena duže od 24h da pristupi izradi zadatka - prenosi pravo crtanja nekom dobrovoljcu

Crtanje može rukom, u paintu, digitalnim penom, kako god - samo da je autentičan rad učesnika a ne downloadovana slika s neta npr.

Welcome!

Featured Replies

Postoji opšte znanje, opšta kultura i sl. Na to utiče broj prodatih ploča, broj pregleda na nekoj platformi itd. Nekom su neke stvari poznatije od drugih, ali mnogo je veća verovatnoća da je neko čuo za npr. Drejka nego za ovaj bend koji si poslednji zadao. U enigmatici, ili bilo kojoj drugoj disciplini gde je posao postavljanje zadataka, autor uvek gleda šta je interes rešavača. Ako staviš 'vulkan na Sejšelskim ostrvima', rešavač će nakon 2-3 takva slučaja izgubiti interesovanje za takve zadatke. Ali ne treba ga ni potceniti lakim pojmovima, rešavač voli da bude testiran i da se oseća dobro u vezi sebe dok daje odgovore.

Iako sam sve ovo naveo, i verovatno bih više voleo da igra funkcioniše tako, ne bunim se ni kad uleti nešto nepoznato, jer često otkrijem dobre pesme tako. 

• Replies 42.4k
  • Views 993.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

16 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

jer često otkrijem dobre pesme tako

Ovo, a i eureka momenat kad shvatiš da je to to što se traži je neprocenjiv :) 

Edited by Boksi

Ali pop kultura se mijenja, evoluira. Uvijek nesto novo izadje, to je generacijski fenomen. Ja sam cuo za Drejka ali ne slusam to, ne znam ni jednu njegovu pjesmu iako sam vjerovatno cuo na radiju i sl. Kad sam bio tinejdzer popularne su bile neke stvari koje su za tebe (ako si mladji) ancient history, dok su za mene novije stvari nepoznanice. Negdje nam se to preklapa, negdje ne. Having said that, ja uglavnom ne zadajem nista sto mi je nepoznato ili ne volim samo zato sto je zeznuto. Sve sto zadajem je zato sto bih i preporucio. I Chas & Dave i Dead Kennedys i RUN DMC i sve ostalo. Kad god dobijem zadatak, ako je pjesma, ja poslusam. Bude dobrih stvari. :)

Crtezi braco crtezi, a ne zvona i praporci.

1 minute ago, Mel said:

Crtezi braco crtezi, a ne zvona i praporci.

Takoe Mel, dokoni popovi i jarice krste. :dry:

Ajde Midgie, dje zapelo?

Mrzi je da crta, ima žena posla.

Kao da mi ostali nemamo? :mad: Pa ipak ovde vredno blejimo u sred radnog dana...

Viđena na blokadama:

image.jpeg

1 hour ago, kralj said:

Viđena na blokadama:

U novinarske vode je uplovio 2020. u prostorijama “Večernjih novosti” u kojima je proveo četiri godine. Za to vreme se profilisao u jednog od najperspektivnijih mladih nada redakcije o čemu svedoči i nagradaza honorarca godine dobijena 2022. Zaljubljenik je u narandžastu loptu čiji tapat je pratio na terenima širom meridijana.

Sem bliskog izveštavanja o rezultatima “večitih” rivala – Partizana i Crvene zvezde, kao i reprezentacije Srbije čijim uspesima je lično svedočio sa Mundobasketa na Filipinima 2023. godine, svakodnevni je hroničar dešavanja u NBA i Evroligi.

Osim košarke, nisu mu strane ni teme u fudbalu, vaterpolu, odbojci i rukometu, ali je posebno zainteresovan za borilačke sportove u kojima je kako direktno, tako i indirektno, praktično čitav život.

Grujica opasan lik. :unsure:

Jel ovo kafa? Il je abitno?

Nije, ja sam namerila da ovo bude viski, jer se u kontekst naslova uklapa da je neki alkohol, pa sad

Jel bitan smer strelice?

Upravo citam tekst te pjesme, ne pominje se drink ni booze. A zamisli da je to, jos ja procitao tekst, a ti me preduhitrio. 

Pa da, mada ova ova gornja je vise da ukaze da je on taj koji isapljue ovu, slobodno mogu da kazem pick up line

Moram da kazem da je zadatak dosta zeznut za crtanje i ako na prvi pogled nije delovalo tako