Jump to content
IGNORED

PPPictionary

kgmr
Valk
Message added by Valk,

Topik je tribute dragom forumašu Warpu. RIP.

Pravila Pikčnarija su na prvim stranama, ko hoće da se igra a mrzi ga da čita pravila - neka pita najpre redovne učesnike kako bismo izbegli nemile scene (možda i nasilne, ne znam još).

Ko pogodi sliku - u obavezi je da crta zadatak.

Čija slika je pogođena - u obavezi je da pošalje zadatak pogađaču.

Ko je u gužvi i nema vremena duže od 24h da pristupi izradi zadatka - prenosi pravo crtanja nekom dobrovoljcu

Crtanje može rukom, u paintu, digitalnim penom, kako god - samo da je autentičan rad učesnika a ne downloadovana slika s neta npr.

Welcome!

Recommended Posts

Posted

Posle onog Ričarda, verujem da je bilo vraški teško propustiti priliku da se našim debitantom omaste kramponi.

3 britka klizeća oproštena za dobrodošlicu.

Posted
3 minutes ago, Seabass said:

Mene je Richard III zbunio jer sam trazio vezu sa tim komadom, a kroz Steinbeckova djela sam prosao, strihirao the winter of our discontent ali mi je ta veza sa Sekspirom prezujala preko glave pa isao dalje. Isuse, al' se napatih. :D

Kumio sam ga mojne Šeksa. :D

Posted
18 minutes ago, Seabass said:

Mene je Richard III zbunio jer sam trazio vezu sa tim komadom, a kroz Steinbeckova djela sam prosao, strihirao the winter of our discontent ali mi je ta veza sa Sekspirom prezujala preko glave pa isao dalje. Isuse, al' se napatih. :D

13 minutes ago, kralj said:

Kumio sam ga mojne Šeksa. :D

A daj bre, na osnovu čega bi pogodio bez Šekspira? :D Čovek nezadovoljan što mu je zima, to bi kao trebalo da ti nešto sugeirše?

"Now is the winter of our discontent..." je jedan od najpoznatijih šekspirovskih citata, tako počinje Richard III. Sam Ričard je arhetip istorijskog zlikovca, delegitimizovao i utamničio sinove pokojnog brata da bi im ukrao presto, posle ga skenjala koalicija oko Henrija Tjudora. "A horse, a horse, my kingdom for a horse" je takođe poznat citat sa kraja istog komada, kad R3 gubi tu krucijalnu bitku. 

(Inače, istoričari se ne slažu da li je on uopšte ubio te dečake ili je to naknadna propaganda, uopšte mu nije trebalo da ih ubije - kad ih je utamničio i delegitimizovao, podanici se nisu pobunili, ali kad se raščulo da su mrtvi e to je bilo preivše. Moguće da mu je to namestio jedan od rivala. U svakom slučaju ga je Šekspir baš naružio.)

Stajnbek je direktno inspirisan Šekspirom, piše nekakvu modernu inverziju te priče - razlika je u tome da posle WW2 za razliku od Rata ruža ne sledi "glorious summer" nego upravo "winter of discontent", krah morala, modernizam, i sve što ide uz to.

• +1 2
Posted
10 minutes ago, Weenie Pooh said:

A daj bre, na osnovu čega bi pogodio bez Šekspira? :D Čovek nezadovoljan što mu je zima, to bi kao trebalo da ti nešto sugeirše?

Reče čovek netom pošto je zadao kerove indijskog repera. :D

Šalu na stranu, Zima je opštepoznat roman, jedan od poznatijih Štajnbekovih. Ja sam ga čitao u gimnaziji jer ga je prof ponudila kao lektirsku alternativu za neki egzistencijalizam. Mnogo kasnije sam ukačio šekspir referencu i slažem se sa paralelama koje si izvukao, ali roman funkcioniše i izolovano sasvim prepoznatljivo. Pritom je i za crtanje zahvalan naslov.

Al nije bitno. Meni je jedan od jačih momenata pikčnerija to što svako predstavlja na svoj način. Ti ćeš da budeš po svemu opposit of Midž. 

• +1 1
Posted

Ja znam za winter of discontent, nego mi nije kliknulo, nije do winija, do mene je. Evo sam se vrnuo, nisam jos otvorio inbox da vidim sta je, crtam odma'

Posted

Čaršavi na Pikčneriju, šta smo dočekali :fpalm:

• Tužno 1
Posted (edited)

Kakav cas knjizevnosti :D

Edited by Midžeta
Posted

Hoće to tako, jedan roman se pomene i postajemo book club, ko je za Šekspira a ko za Štajnbeka, fight, fight, fight!

Evo mali palate cleanser

• Wub 1
Posted

Jeb' se, htela sam ovo da zadam :lol:

No dobro, kako kae Doja

Didnt even notice, no punches left to roll with

Posted

Ljudi, ovaj zna znanje

• +1 2
  • Haha 1
Posted
28 minutes ago, Midžeta said:

Jeb' se, htela sam ovo da zadam :lol:

Da bi zadala, prvo moraš nešto da pogodiš :fantom:

Knjigu u šake!

• +1 1
Posted

Ja sam se opekao, vi pogađajte ako smete.

Posted

Mora neki hinat