Jump to content
IGNORED

PPPictionary

kgmr
Valk
Message added by Valk,

Topik je tribute dragom forumašu Warpu. RIP.

Pravila Pikčnarija su na prvim stranama, ko hoće da se igra a mrzi ga da čita pravila - neka pita najpre redovne učesnike kako bismo izbegli nemile scene (možda i nasilne, ne znam još).

Ko pogodi sliku - u obavezi je da crta zadatak.

Čija slika je pogođena - u obavezi je da pošalje zadatak pogađaču.

Ko je u gužvi i nema vremena duže od 24h da pristupi izradi zadatka - prenosi pravo crtanja nekom dobrovoljcu

Crtanje može rukom, u paintu, digitalnim penom, kako god - samo da je autentičan rad učesnika a ne downloadovana slika s neta npr.

Welcome!

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, oyashirazu said:

Još jedan jer je prešao na čiča gliše, navikli smo na jedan standard od njega

Prihvacena kritika :(

Skontao sam i sam sinoc. Al malo da ne cekate, a malo i sistem spojenih sudova, jbg

Al evo, sledece cu da archim 2B grafit, obecajem.

• Hvala 1
Posted
47 minutes ago, oyashirazu said:

Too late the Hero?

Hint mi upućuje na Majkl Kejna

Super za pogodak ali

ajde nemojte ovakva crtanja, koliko god da su rad jednog majstora. Na osnovu cega ma slici je trebalo da prepoznamo film (koji retko ko da je uopšte gledao pa da je prepoznao radnju, osećaj za filing itd)?

25 minutes ago, oyashirazu said:

Još jedan jer je prešao na čiča gliše, navikli smo na jedan standard od njega

Moje čula gliše du jer sam sntitalrnat :/

Posted (edited)
21 minutes ago, I*m with the pilots said:

Super za pogodak ali

ajde nemojte ovakva crtanja, koliko god da su rad jednog majstora. Na osnovu cega ma slici je trebalo da prepoznamo film (koji retko ko da je uopšte gledao pa da je prepoznao radnju, osećaj za filing itd)?

Moje čula gliše du jer sam sntitalrnat :/

Pa neki su gledali mozda i to jeste donekle i fora, otkud znam. Ja nisam i nemam pojma, al mi nije problem da lovim.

Konkretno, na skici jesu simbolicno prikazana dva glavna junaka, ukazano je da su to neki Britanci, Japanac, eno gore communication base sa kao nekom radio stanicom sto, koliko sam video jeste deo plota filma. 

Skicirati bukvalno Too Late the Hero prevodi stvar u crtanje rebusa u nekom smislu. Doduse nema upotrebe slova.

Sto s mene tice nije problem, al onda eliminisemo brdo nekih okej referenci simpaticnih za pogadjanje.

A nema nista ovde majstorski, niti to vidim kao cillj. Nekad su čiča Gliše daleko spektakularnije od nekih kadriranja, senčenja itd.

Edited by MeanM@
  • +1 1
Posted

@MeanM@

Ne uzrujavaj se, niko nije odgledao svaki film, čuo svaku pesmu, pročitao svaku knjigu.

Zabava je i u mozganju i potrazi, dosta smo poznatog uveliko obradili i moramo širiti. Što se tiče crteža, tek tu nemaš brige, nisi dužan da kanališeš™ Leonarda, posebno kad se vidi kako neki od nas (ja) crtaM.

• +1 2
Posted

Au kakvu finu diskusiju vodite nakon što ste me otpilili. A ratove sam vodio zarad vijuganja. Ako, ako. Imate moju podršku za rečeno @MeanM@. I @Valkyrie (zadnji post). :fantom:

• Hvala 1
Posted

Niko te nije otpilio, nego ti nećeš da crtaš :happy:

Vijuganje je skroz ok, dok ne ode u ekstrem.

Meni uvek bitnije da bude crtljivo i hintabilno nego poznato.

• Hvala 1
Posted

Kapiram igru kroz apstrakciju koju predlažem/predlažeš, koja se predstavlja ekpresijom crteža.

To je upravo ono što treba pogadjati i o čemu razmišljati, ne o nečemu što je neko mislio da je trebalo biti nacrtano.

MeanM je ovo sažeo.

11 minutes ago, Lena said:

dok ne ode u ekstrem

Pravo vrijeme za hint. Svakako nema mjesta nervozi.

Posted

Pa toliko je uspešna ta vaša ideja da se bez teškog hintovanja nista ne pogodi. :unsure:

Ali dobro, niko me ne tera da učestvujem.

Posted

Nema nervoze, moja poenta je bila da treba da zarežeš te olovke i vratiš se na crtanje :)

Posted (edited)
10 minutes ago, I*m with the pilots said:

Pa toliko je uspešna ta vaša ideja da se bez teškog hintovanja nista ne pogodi. :unsure:

Ali dobro, niko me ne tera da učestvujem.

U pravu si, treba da postoji mera, da postoje elementi crteza koji ce dozvoliti neku pretragu. Cak i za ljude koji niti su gledali niti je to nesto njihov fah, da mogu da uz pomoc gugla pogadjaju/probaju. Nisam ocekivao da ce ovaj pojam biti problematican. Film je relativno poznat, poznat je reziser, za Kejna da ne pricamo.

Nepoznato je koliko sam ja docarao atmosferu filma koja bi suzila polje pretrage uz tih par pojmova. A da opet ne bude banalno.

Elem,@oyashirazu sad izmislja toplu vodu sa crtezom, a mi ovde vodimo bespredmetnu polemiku.

2 hours ago, Valkyrie said:

@MeanM@

nisi dužan da kanališeš™ Leonarda…

Kako ti lepe ideje dajes :wub:

Edited by MeanM@
Posted
1 hour ago, Tpojka said:

Imate moju podršku za rečeno @MeanM@. I @Valkyrie (zadnji post). :fantom:

Valjda imam uvek a ne samo za zadnji post :hitler:

45 minutes ago, Lena said:

Niko te nije otpilio, nego ti nećeš da crtaš :happy:

I to treba da se promeni. Jbt, kolko smo zezali @Midgeta za crteže i sestru pa ne da se nije nadurila nego prihvatila foru i igra dalje.

33 minutes ago, Tpojka said:

Svakako nema mjesta nervozi.

+1

22 minutes ago, Lena said:

Nema nervoze, moja poenta je bila da treba da zarežeš te olovke i vratiš se na crtanje :)

+10

11 minutes ago, MeanM@ said:

Film je relativno poznat, poznat je reziser, za Kejna da ne pricamo.

Poznatost je relativan pojam, meni je nepoznata gomila muzike koja je prošla topikom i nikom ništa, briga me.

Samo ću podsetiti da je meni Prof zadao mega-poznatu knjigu "Nesveti a sveti" od nekog ruskog đakona, i to je tako.

• +1 2
Posted
6 minutes ago, Valkyrie said:

Valjda imam uvek a ne samo za zadnji post :hitler:

cSZOtBg.gif

Posted

Iskopala nešto Drunk Enough To Say That I Love You :unsure:

Pošto meni deluje da ovaj pijan vozi, a to je još jedan prekršaj danas :happy:

• Haha 3