Jump to content
IGNORED

PPPictionary

kgmr
Valk
Message added by Valk,

Topik je tribute dragom forumašu Warpu. RIP.

Pravila Pikčnarija su na prvim stranama, ko hoće da se igra a mrzi ga da čita pravila - neka pita najpre redovne učesnike kako bismo izbegli nemile scene (možda i nasilne, ne znam još).

Ko pogodi sliku - u obavezi je da crta zadatak.

Čija slika je pogođena - u obavezi je da pošalje zadatak pogađaču.

Ko je u gužvi i nema vremena duže od 24h da pristupi izradi zadatka - prenosi pravo crtanja nekom dobrovoljcu

Crtanje može rukom, u paintu, digitalnim penom, kako god - samo da je autentičan rad učesnika a ne downloadovana slika s neta npr.

Welcome!

Recommended Posts

Posted

Dobar bend je u pitanju, prestali su da postoje, nazalaost, tacno 10 godina nakon pojavljivanja.

Posted

Koliko slova ima na kraju ta pesma, tri ili četiri?

Posted

Ima onaj disko Set me free

Posted (edited)

3-4 reci, sto bi neki rekli. Gramaticki gledano u pitanju su 4 reci, ali se ovde cesto reci koje imaju apostrof broje kao jedna rec.

Edited by LaLinea
Posted (edited)

Im free now -Morphine 

@Lena-in omiljeni

Edited by Midgeta
  • +1 2
  • Wub 1
Posted
2 hours ago, LaLinea said:

3-4 reci, sto bi neki rekli. Gramaticki gledano u pitanju su 4 reci, ali se ovde cesto reci koje imaju apostrof broje kao jedna rec.

Contracted words (contractions) se smatraju za JEDNU reč. 

Contraction is the process of taking two free morphemes and making one bound in order to create one morpheme. In short: two words are joined into one. To the native English speaker, contracted and non-contracted forms are semantically equivalent.

• +1 1
  • Haha 1
  • Hvala 1
Posted (edited)

Hvala, @Valkyrie, moguce je da se to pravilo promenilo od kad sam ja ucila engleski. Tada su se contractions, izuzev pridevskih, brojale kao dve reci, a jedini izuzetak od tog pravila je bio can’t, jer se mogao pisati kao jedna rec cannot. 

edited, mada je nebitno: Upravo videh da na Cambridge exams to pravilo, po kom sam ja ucila, vazi i dalje

Edited by LaLinea
  • Hvala 1
Posted (edited)

vljd valkira bolje zna :fantom:

Contracted words count as the number of words they would be if they were not contracted. For example, isn't, didn't, I'm, I'll are counted as two words (replacing is not, did not, I am, I will). Where the contraction replaces one word (e.g. can't for cannot), it is counted as one word.

izvor https://www.cambridgeenglish.org/images/248530-cambridge-english-proficiency-faqs.pdf

stize zadatja

Edited by ToniAdams
  • -1 1
Posted

Apelujem na crtače da se vrate grafitu/ajpedovima

Posted (edited)

Malo preradi ali to je to otprilike

Imas jednu rec na pravom mestu

Edited by Midgeta
Posted

Staring in the dark :lolol:

Opet član na pravom mestu?