Jump to content
IGNORED

PPPictionary

kgmr
Valk
Message added by Valk,

Topik je tribute dragom forumašu Warpu. RIP.

Pravila Pikčnarija su na prvim stranama, ko hoće da se igra a mrzi ga da čita pravila - neka pita najpre redovne učesnike kako bismo izbegli nemile scene (možda i nasilne, ne znam još).

Ko pogodi sliku - u obavezi je da crta zadatak.

Čija slika je pogođena - u obavezi je da pošalje zadatak pogađaču.

Ko je u gužvi i nema vremena duže od 24h da pristupi izradi zadatka - prenosi pravo crtanja nekom dobrovoljcu

Crtanje može rukom, u paintu, digitalnim penom, kako god - samo da je autentičan rad učesnika a ne downloadovana slika s neta npr.

Welcome!

Recommended Posts

Posted

Night of the Lotus-Eaters?

• Hvala 3
Posted

Ala smo topical opet :rolleyes2_uc:

• +1 2
Posted
2 hours ago, Seabass said:

Kao stari woke feminista

I don't give approval to this message.

Aj objasni pls zašto 

2 hours ago, Seabass said:

U skripcu je 100x bolji bend od Pingvina.

Naravno da jeste, ali ja pričam o jednoj pesmi, uber dziberska legenda. Jel ti misliš da su oni to mislili ozbiljno? Mislim ovo za fabriku itd 

2 hours ago, kralj said:

U škripcu je jako dobar bend.

Dobar bend su i Vampiri.

Naravno ima tu slabih karika. Slabe karike ta dva benda su se po naredbi pakla udružile u grupu Familija. 

To može u koš sa LP i Đ&M

Napalm

Familija je 20x bolji bend od vampira. I da ne preterujemo, u škripcu su bili ok, ali daleko daleko od vrha beogradske scene u to vreme. Za DJ i M nikad čuo nisam

Posted
8 minutes ago, hooyadahoo said:

Za DJ i M nikad čuo nisam

Verovatno si ih izgubio iz vida, ali teško da si mogao da ih promašiš.

Zgromiću te ja, Odi dedi... Poslušaj, možda ti se i svidi :) 

• +1 1
Posted
29 minutes ago, hooyadahoo said:

Aj objasni pls zašto 

Naravno da jeste, ali ja pričam o jednoj pesmi, uber dziberska legenda. Jel ti misliš da su oni to mislili ozbiljno? Mislim ovo za fabriku itd 

Familija je 20x bolji bend od vampira. I da ne preterujemo, u škripcu su bili ok, ali daleko daleko od vrha beogradske scene u to vreme. Za DJ i M nikad čuo nisam

Nema sta da objasnjavam, trebala biti neka zajebancija ali ocigledno se nisam dobro snasao. Nothing personal.

Pingvini, u skripcu, to sam zadnji put slusao prije skoro 40 godina, danas je bio blast from the past, emotional stuff. :)

• +1 1
Posted

Strani film, na crtežu stoji dve reči ali je u stvari trebalo da piše tri. (Jedna je član.)

Scena se odnosi na radnju, ovaj veliki luk u backgroundu se odnosi na naslov.

6II6s8j.jpeg

• Wub 6
Posted

Fenomenalan crtez, malo je wub. Zao mi pogoditi, neka se makar osuši tinta.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
8 hours ago, hooyadahoo said:

Aj objasni pls zašto 

Pa svi oni su bili neke vrste parodija (osim u škripcu). Familija je furala ne ska fazon sa bolno glupavim tekstovima.

O toj grupi sve što treba da se zna napisao je Pera Luković - da sam ja gitarista u bendu i da mi dođe pevač na probu, izvadi hartiju i krene da mi čita tekst što ja volim taj seks, i na njivi i u šumi i kada sam s tobom i kad sam sam dabadadam.... Uzeo bih gitaru i razlupao je o njegove genitalije sve i da sam je dan ranije kupio, posle decenija štednje.

Imao je redovno pik na njih, bukvalno kad ispljuje najgore nešto, izvali na kraju nešto tipa: jedinu šansu, da posle slušanja ovog albuma ne dobijete jak poriv za samoubistvo, imate samo ako ste pre njega pustili neku pesmu od grupa Familija.

Bilo je sigurno boljih grupa od U Škripcu to sam preterao. Ja kad kažem vrh to je u stvari visoravan.

• +1 1
  • Haha 1
Posted

(Huja, izvuk’o je Peru Lukovića, nema dalje. Držim te za ruku, maši belom zastavicom)

Spoiler

:D 

• Vojvodo,serdare 1
Posted

Svi ste gledali ovo. Glumački lajnap haos, antologijska scena na Vinijevom masterpisu.

Ovo kao da je ispalo iz Gojinih Užasa rata, mada je ćornuo negde more, sad je jasno da je syncrat iznela istinu iz 4. razreda.

• Wub 1
  • Haha 1
Posted
1 hour ago, kralj said:

Ovo kao da je ispalo iz Gojinih Užasa rata, mada je ćornuo negde more, sad je jasno da je syncrat iznela istinu iz 4. razreda.

Kleveta na klevetu! :mad: Ubi mi žena reputaciju ko štapom.

Nisam ćornuo more, painstakingly je ručno nacrtano (mislim mišem), liniju po liniju, olovka-četkica-airbrush. Od pola jedan do pola pet sedeo, slušao debilne podkaste, i radio kao crnac, da bi me sad dočekale optužbe za plagijat :sad: Jedino što sam ukrao je rolna filma sa Gugla, nju me je mrzelo da crtam, toliko mi se već spavalo da sam pogrešno izbrojao reči u naslovu.

Kompozicija mi nije najsrećnija, deluje kao da marširaju ka pučini umesto ka obali. Trebalo je da se u daljini vide brodovi, avioni, eksplozije, ali nisam mogao više da se smaram (a i ne bi se dobro videlo od apstraktnog luka). 

Previše sam vremena potrošio na čamac, nepotreban nivo detalja, zbog toga mi talasi ne liče ni na šta. Bolje bi bilo da je sve apstrahovano kao ona plaža levo.

• Wub 1
  • Hvala 1
Posted

Crtež je fenomenalana, a rolna izgleda kao burence od kolta pa se dobro uklopila :) 

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
25 minutes ago, Weenie Pooh said:

Previše sam vremena potrošio na čamac, nepotreban nivo detalja, zbog toga mi talasi ne liče ni na šta. Bolje bi bilo da je sve apstrahovano kao ona plaža levo.

Ne bi valjalo tako. Bas je dobro ovako zoom in na prednji plan a pozadi fade out, ne moze da valja kad je ujednaceno maglovito sem ako si bas neki Wilijem Turner.

• +1 1
Posted

Ovakva nedoslednost ponosnije vodeći red flag za razotkrivanje plagijata. :sleep:

Meni je strava kompozicija. 

Ako sam razumeo, našao si neki poster/fotku, pa si preko toga u novom lejeru crtao?

I ja sam planirao da se prebacim ubrzo na digital art, ali prečesto crtam u kafani  van radnog mesta.

Mnogo je dobar crtež. Od šoka nisam ni ja izvalio da si i reč jednu lapio. :D 

To kad krene...

• +1 1
  • Haha 2