Jump to content
IGNORED

Gnevna generacija

dare...

Recommended Posts

Posted

Večeras dete sa majcom JSO, pa sledeće dete sa Mladićevom šapkom u knezu, jedva čekam da odem u CG, pa da tamo mrsim u kafani o Brani Mićunoviću.

Posted
+ obaveštenje (nedelju dana pred skidanje) o produženju vojnog roka u trajanju od 15 dana zbog novih sukoba lokalnih Srba i KFOR na severu Kosova. I onda još jednom 15 dana produžetka, dok se ne smiri situacija. Svakom obezbediti između 120 i 130 dana straže, posle 13 meseci neprekidnog doručkovanja jetrene paštete ima da se okupe i skandiraju Sonji Biserko i traže učlanjenje u NATO po hitnom postupku.
Ovako se decenijama živelo u JNA, pa nije pomoglo da se ne pokolju, štaviše. Upoznavanje sa ratom pre pomogne da se čovek na njega navikne nego da od njega strepi. PTSP se ne zove post-traumatski bez veze.Naravno, nije se čuvala granica sa Kosovom nego sa Albanijom, i strepelo se čim se mrdne neka sovjetska divizija, makar i na granici sa Avganistanom, ali to je to.
Posted

Posvadjali se sa obezbedjenjem, aktivirao bombu i poginuo sa svojim bratom koji je pokusao da ga spreci...

Idvor: Bačena bomba, troje mrtvihIZVOR: B92, BLIC, TANJUGPančevo -- Najmanje tri osobe su poginule, a osam je teže i lakše ranjeno noćas oko 02:30 od eksplozije bombe u kafe-baru "Dama" u banatskom mestu Idvor kod Kovačice. (Foto: Tanjug)To je za Tanjugu potvrdio predstavnik za štapmu pančevačke policije Novica Antonić.On je kazao da su povređeni prebačeni u bolnice u Zrenjaninu i Pančevu i Urgentni centar u Beogradu, dodajući da za sada nije poznat stepen zadobijenih povreda. Prema porvim informacijama, u trenutku nesreće u kafiću je bilo 150 osoba.Antonić je naveo da je uviđaj u toku i da se utvrđuju motivi koji su doveli do tog tragičnog događaja. Među stradalima je, kako je javila RTS, i osoba koja je aktivirala bombu. Dve povređene osobe, rođene 1978. i 1992. godine, smeštene su u bolnicu u Zrenjaninu, a ostali u bolnicu u Pančevu i Urgentni centar u Beogradu. Prema saznanjima "Blica" poginula su braća Igor (37) i Saša Bakić (36), kao i njihov prijatelj Miroslav Simonović (28), svi iz Sefkerina kod Opova. "Njih trojica u društvu nemačkog državljanina Stefana Hana su došli u diskoteku, ali obezbeđenje nije htelo da ih pusti u lokal. Izbila je svađa, a zatim je došlo i do fizičkog obračuna", kaže za "Blic" izvor iz MUP Srbije. Kako je preneo RTS, tragedija se dogodila kada je obezbeđenje kafića pokušalo da spreči četvoricu mladića iz susednog sela Sefkerin da uđu u objekat. Posle svađe na ulaznim vratima S.B. (34) aktivirao je ručnu bombu, u čemu je pokušao da ga spreči brat I.B, ali u tome nije uspeo. Obojica su poginuli, a identitet treće osobe nije poznat. Kako je Tanjugu rekla predstavnica za štampu opšte bolnice u Zrenjaninu Maja Sladojević, dve osobe muškog pola su u toku noći, između 2.30 i tri sata primljene u urgentni centar te bolnice. Povređeni su starosti 34 godine i 20 godina. Prema njenim rečima, "povrede obojice su prvog stepena hitnosti" - jedan je primljen sa gelerima po celoj levoj polovini tela, a drugi sa gelerima po stomaku, licu, natkolenici. Urađena je dijagnostika, povređeni su zadržani na lečenju u bolnici, u stabilnom su stanju, svesni i nisu životno ugroženi, dodala je Sladojević. Eksplozija se dogodila kada je bačena bomba na goste u kafe-baru "Dama" u kome je bilo oko 150 gostiju.

Posted

pa dobro, ti sa bombom bas i nisu klinci

Posted

Jezivo je kad samo pomislis koliko ima ljudi kojima je mali i beznacajan okidac ,poput odbijanja obezbedjenja da te pusti u lokal, dovoljan da naprave haos i ubiju, sto sebe sto ljude u okolini.Ne ulazim u to da li je ovaj bio pijan ili nije, nije ni bitno. Prosto je jezivo.

Posted

Pa ne radi se o okidaču, nego o liku koji je od kuće sa sobom poneo bombu. To nije na mah, nego u najmanju ruku očekivanje da "može biti frke, pa da se nađe".

Posted
Jezivo je kad samo pomislis koliko ima ljudi kojima je mali i beznacajan okidac ,poput odbijanja obezbedjenja da te pusti u lokal, dovoljan da naprave haos i ubiju, sto sebe sto ljude u okolini.Ne ulazim u to da li je ovaj bio pijan ili nije, nije ni bitno. Prosto je jezivo.
Svako može da ima žutu minutu, ali ne nosi svako bombu sa sobom kad krene u kafić (ili na pijac, ili na posao)...
Posted

Na to sam i mislio..njemu je okidac bio sukob sa obezbedjenjem. Ali sta se desi u glavi coveka koji ponese bombu..pazi BOMBU u kafic ili diskoteku ? Taj ne nije poneo da bi bio Brejvik,jer bi je onda bacio u masu..nego,eto, poneo da se nadje. Bojim se da ce uskoro klinci koji vuku nozeve sa sobom svuda izgledati kao Liga izuzetnih dzentlmena naspram cerebralno naprslih koji imaju neko naoruzanje kuci.

Posted
Oni su rođeni one godine kada se desila Srebrenica.Sve u pičku lepu materinu....
Nisu, Srebrenica se desila 1995. godine, koliko mi je poznato, a oni su rodjeni 1993. godine. Pa ja sam maturirala prosle godine, a 92'godiste sam. No nebitno to, sta ocekujes od takve generacije cija jedina svrha je opijanje nego nacionalizam, slavljenje heroja, netrpeljivost prema susedima pri cemu njihovi roditelji i nastavnici vecinski imaju slicne stavove, samo ne piju. Ukratko, imas jedan krug u kome su politicke partije takve jer je narod takav, a narod je takav jer su politicke partije koje pisu nastavne programe takve.
Posted (edited)

Penzionersko mi je to kukanje na mladje generacije. Najnormalnije je da ljudi od 15-20 godina budu ekstremni u svojim shvatanjima i da budu protiv vlasti.Nas problem je to sto su nasa opozicija SRS, Dveri, 1389,... Drugih opcija nemamo. Za to nije kriva mladja generacija, vec starija koja im nije ponudila jos neku alternativu.Edit: A to sto su rodjeni kad se desila Srebrenica, moze da im bude samo opravdanje posto nisu imali prilike da vide kako to izgleda kad Radovan i Ratko vladaju. Meni je neshvatljivo da Mladicu klicu oni koji su tad imali 15-20 godina.

Edited by ficfiric
Posted
Penzionersko mi je to kukanje na mladje generacije. Najnormalnije je da ljudi od 15-20 godina budu ekstremni u svojim shvatanjima i da budu protiv vlasti.Nas problem je to sto su nasa opozicija SRS, Dveri, 1389,... Drugih opcija nemamo. Za to nije kriva mladja generacija, vec starija koja im nije ponudila jos neku alternativu.
mislim da starija generacija nije sposobna niti joj je posao da mladima pravi takvu vrstu alternative (ni ova ni bilo koja druga, uostalom, josh se sam sokrat zalio na ogavnost grchke omladine koja je bila nikad gora! :lolol:). kao, mi smo za vlast (dakako, jer smo matori), ali smo napravili pristojnu alternativu mladima (poshto su josh mladi), pa su oni za tu alternativu da bi ishli nama uz nos. ali alternativa da bude pristojna i gradjanska. pa nije mene babo sam izmislio pank da bih mu ishla na zivce! ^_^nama bi sad pasovala 1 deca solidarni levichari i humanisti, ravnoteze radi :D
Posted

Ne mislim da matori trebaju da stvaraju alternativu, vec da stvore klimu da se tako nesto desi. Otkud ovoliko desnicarskih organizacija? Kad otvori novine, upali tv, klinac moze da vidi da su te organizacije najveci neprijatelji vlasti. Da se matori najvise njih boje. Da je sa Obrazima drugacije postupano, da su vise kaznjavani a manje opisivani u medijima, manje klinaca bi se lozilo na njih. S druge strane, Trivunac kad oprlji jedan zid bude optuzen za medjunarodni terorizam i zaglavi robiju. U ocima nekog klinca on moze samo da ispadne smesan. Pravu snagu oni vide kod Obradovica (jbt, koliko to zalosno zvuci)

Posted
Nisu, Srebrenica se desila 1995. godine, koliko mi je poznato, a oni su rodjeni 1993. godine. Pa ja sam maturirala prosle godine, a 92'godiste sam. No nebitno to, sta ocekujes od takve generacije cija jedina svrha je opijanje nego nacionalizam, slavljenje heroja, netrpeljivost prema susedima pri cemu njihovi roditelji i nastavnici vecinski imaju slicne stavove, samo ne piju. Ukratko, imas jedan krug u kome su politicke partije takve jer je narod takav, a narod je takav jer su politicke partije koje pisu nastavne programe takve.
Među mojom generacijom se za to godište kaže - taman :fantom: Međutim, ovde postoji opasna zabluda o tome da eto ima nekakva red, normalnost, istina, koja će kad tad izaći na videlo i koja će sve te neprosvećene nacionaliste ili koga već naterati da razmišlja drugačije i prosveti se. Neće. Ne znam zašto ljudi o tome misle kao o nekoj apsolutnoj kategoriji. Šta je za nekoga istina za drugoga je laž, za ovoga je hrabrost što je za onoga kukavičluk, i tako dalje. Ideje možda mogu biti apsolutne, pa tako i ideja istine, ali to tako ide u Platonovim knjigama. U praksi, međutim, istina se gradi i pravi. Ono što se sagradi nadalje postaje istina. To je tako kroz celu istoriju ljudskog roda, i ne razumem zašto ovde iko očekuje da će nakon što 20 godina nekakve levice nije bilo, a ono što je bilo (SPS) bolje da nije bilo, sada - i ne samo sada, već nadalje bilo kada - najednom totalno desničarski orijentisano društvo da progleda. Neće. Nas ovde očekuju duge godine vladavine desnice i revizija svega oko nas. Što pre to shvatimo, pre će nam biti jasnije neke stvari.
Posted
Ne mislim da matori trebaju da stvaraju alternativu, vec da stvore klimu da se tako nesto desi. Otkud ovoliko desnicarskih organizacija? Kad otvori novine, upali tv, klinac moze da vidi da su te organizacije najveci neprijatelji vlasti. Da se matori najvise njih boje. Da je sa Obrazima drugacije postupano, da su vise kaznjavani a manje opisivani u medijima, manje klinaca bi se lozilo na njih. S druge strane, Trivunac kad oprlji jedan zid bude optuzen za medjunarodni terorizam i zaglavi robiju. U ocima nekog klinca on moze samo da ispadne smesan. Pravu snagu oni vide kod Obradovica (jbt, koliko to zalosno zvuci)
Ili još gore, ona ljudina što je opalila Velji šamarčinu, bog ga blagoslovio. Dobio je robije koliko silovatelji i narko dileri kada ih uhvate sa par kilograma koke.
Posted
sve se slazem. no ova klima je ono sto smo stvorili. deca su otvoreno fashisti, otvoreno rasisti i otvoreno sve ostalo, zato sto smo mi lenchuge i teoretichari svega. ne nuzno mi kao ti i ja, ali mi kao drushtvo smo to, nishta, nesposobni da ratujemo, nesposobni da ispechemo lebac. bila je kod pavica milorada jedna interesantna ideja o gubitnicima koje su rodili pobednici, i obrnuto, kako god, ali cemo ga mi demantovati, jer je izgleda jedino lenjost nasledna, svake vrste lenjost, a duha na prvom mestu.sad sam (na prilichnu sprdnju na svoj rachun) na prolecnom karnevalu predhkolske ustanove iznela 1 tezu (gde ja iznosim teze, milamajko :lolol:) da je nasha zadivljenost i raznezenost nad decom koja ne mogu da uhvate ritam ni korak chak ni posle 2 meseca vezbanja zametak nashe nesposobnosti da napravimo uredjeno drushtvo i drzavu. jer se divimo muljavosti i nedoradjenosti od malih nogu svake naredne generacije. balerine koje se sudaraju po baletskim shkolama, kasnije se sudaraju na sceni narodnog pozorishta, tada vec, avaj, nisu slatke, ali je tada temeljno kasno (da oproste balerine narodnog pozorishta, naravno, u ovoj prigodi posluzice kao metafora tog nechega). nama ne trebaju individualci, njih cemo pobitii ovako i onako. treba nam solidaran kolektiv, opet, jer ni proshli, usled svojstvene muljavosti nismo dovrshili kako treba. e zato sto smo digli ruke, zato ce nam kolektive praviti zverovi, onako kako oni umeju, i to nam je to...