Аврам Гојић Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 jel mozete samo otprilike da skicirate pravni sistem u kome ne bi postojalo pravo na odbranu pa da pricamo o tome?
Gonzo Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 (edited) vidim preskakao si gradivo <_<http://www.larabell.org/tnc/duty.html Governments often exhibit the most deplorable stupidity, however enlightened may be the men who compose and constitute them, or the people whose destinies they direct. It is therefore incumbent on every man and woman to take the proper steps to cause the revisions of all existing statutes on the basis of the Law of Thelema. This Law being a Law of Liberty, the aim of the legislation must be to secure the amplest freedom for each individual in the state, eschewing the presumptious assumption that any given positive ideal is worthy to be obtained. The essence of crime is that it restricts the freedom of the individual outraged. (Thus, murder restricts his right to live; robbery, his right to enjoy the fruits of his labour; coining, his right to the guarantee of the State that he shall barter in security; etc.) It is then the common duty to prevent crime by segregating the criminal, and by the threat of reprisals; also, to teach the criminal that his acts, being analyzed, are contrary to his own True Will. (This may often be accomplished by taking from him the right which he has denied to others; as by outlawing the thief, so that he feels constant anxiety for the safety of his own possessions, removed from the ward of the State.) The rule is quite simple. He who violated any right declares magically that it does not exist; therefore it no longer does so, for him. Edited March 22, 2012 by Gonzo
Аврам Гојић Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 (edited) mislim da ovo ne podrazumeva sistem u kome ce covek moci da bude lincovan na osnovu iskaza laznih svedoka datih direktno dzelatu (posto sudjenje podrazumeva slusanje obe strane inace je posredi linc) ili na osnovu ad hoc presude okupljene gomile, no dobro. a onaj tvoj citat je paradoks i sofizam, poboguover and out, ne da mi se ne prica o ovome nego o bazicnim stvarima treba razgovarati van foruma, inace se razgovor pretvara u sprdnju Edited March 22, 2012 by Marko M. Dabovic
Gonzo Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 mislim da ovo ne podrazumeva sistem u kome ce covek moci da bude lincovan na osnovu iskaza laznih svedoka ili na osnovu ad hoc presude okupljene gomile, no dobropa ko to zagovara? ukoliko se masovni ubica zatvori u stan sa arsenalom oružija i nastavlja da ugrožava pravo na život, prvenstveni zadatak države je da to prekine, a jedini način za to je da ga u policijskoj akciji likvidira.ukoliko pak odluči da se preda, biće podvrgnut suđenju, i ukoliko se dokaže da je oduzimao život/živote, život će mu biti oduzet.
Аврам Гојић Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 (edited) edit: razumem. Edited March 22, 2012 by Marko M. Dabovic
Shan Jan Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Očevice strah da svedoče protiv siledžije iz BeočinaSvak nek gleda svoga posla, ta necemo se valjda mesati...
Dagmar Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Očevice strah da svedoče protiv siledžije iz BeočinaSvak nek gleda svoga posla, ta necemo se valjda mesati...Ja bih rekla da im nije privlačna opcija da ih nakon svedočenja protiv tog tipa, isti sačeka u mraku na dnevnom svetlu i ispremešta im unutrašnje organe, nakon što ga naše sudstvo pusti na dva meseca, uslovno.
henrik larsson Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 (edited) ... Edited March 25, 2012 by henrik larsson
Hella Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 (edited) Svak nek gleda svoga posla, ta necemo se valjda mesati...i ne treba da se mešaju. jel konsultovala komšije kada je izabrala da se zabavlja s gengstom, nije. uzxiwaj u zxiwotu na iwitzi, bitcx! <3p.s.to ne menja činjenicu da životinju treba legalno uspavati metkom u potiljak zbog pokušaja bekstva, recimo. Edited March 25, 2012 by Hella
Shan Jan Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Ja bih rekla da im nije privlačna opcija da ih nakon svedočenja protiv tog tipa, isti sačeka u mraku na dnevnom svetlu i ispremešta im unutrašnje organe, nakon što ga naše sudstvo pusti na dva meseca, uslovno.Zato ce to i nastaviti da radi jer mu je uspelo 1., 2. i n-ti put. Bas zato sto je sudstvo puno govnara ja ne znam cemu se nadaju ocevi tih devojaka. Al najponosniji sam na palanacki mentalitet gde svako gleda u pod i pusta da mu se na komsijama izivljavaju. Kapiram strah al valjda i on ima neku granicu posle koje prestaje da deluje. Meni ovo deluje ko ta granica. Bas sam besan jer gledanje svoga posla sam uvek vezivao za veca mesta.
Alphons Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 (edited) Ja bih rekla da im nije privlačna opcija da ih nakon svedočenja protiv tog tipa, isti sačeka u mraku na dnevnom svetlu i ispremešta im unutrašnje organe, nakon što ga naše sudstvo pusti na dva meseca, uslovno.tačno tako. Plus, da ne pričamo o tome šta sve znaju lokalci o tom liku, a ne piše u članku : dal mu ćale radi u policiji ili mu je ujak neki sudija ili tako nešto.edit : uleteo Šanjan.Pa čemu da se nadaju. Lik je očigledan psihopata i ludak, ali to kod nas ne garantuje nikakvu kaznu, ni bilo šta. Izvini, kakvi su očevici potrebni da se donese presuda na osnovu lekarskog izveštaja i izjave devojke ? Da nije sama sebi to uradila ?A drugo, meni je mnogo logičnije da u manjim mestima gledaš svoja posla. Ako vidim neki zločin na NBGD, veće su šanse da se ne pravim blesav jer je to nekih 10km od mog kraja, pa su manje šanse da naletim na lika u kraju, kad izađem do radnje.Ali u manjem mestu, gde svako svakoga zna, šta da radiš ? Da svedočiš, a onda da bitanga dobije packu po ruci jer je "naše dete, nema posao, teško mu je, ratne godine, nije on to mislio" pa da ti pod okriljem noći svrati do kuće i baci jedan molotovljev ? Edited March 25, 2012 by Alphons
Dagmar Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Zato ce to i nastaviti da radi jer mu je uspelo 1., 2. i n-ti put. Bas zato sto je sudstvo puno govnara ja ne znam cemu se nadaju ocevi tih devojaka. Al najponosniji sam na palanacki mentalitet gde svako gleda u pod i pusta da mu se na komsijama izivljavaju. Kapiram strah al valjda i on ima neku granicu posle koje prestaje da deluje. Meni ovo deluje ko ta granica. Bas sam besan jer gledanje svoga posla sam uvek vezivao za veca mesta.Pa piše u članku uostalom da ipak da ima nekih i koji se sude s njim. Godinama... Znači nije baš da svi ćute. Devojka ima oca, može ona da svedoči, ako se ni oni time ne bave što onda komšije da trče pred rudu. Ako krene proces i ako bude delovao ozbiljno, sigurna sam da će naša narodna milicija "izvući priznanja" od bar nekolicine.
zorglub Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 i ne treba da se mešaju. jel konsultovala komšije kada je izabrala da se zabavlja s gengstom, nije. uzxiwaj u zxiwotu na iwitzi, bitcx! <3p.s.to ne menja činjenicu da životinju treba legalno uspavati metkom u potiljak zbog pokušaja bekstva, recimo.Da mi se napaseš muda i ti i onaj što je ostavio ovaj komentar.
Hella Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Da mi se napaseš muda i ti i onaj što je ostavio ovaj komentar. i posle neko kaže kako u srbiji nema besplatnog ručka.
Harry D'Amour Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Tinejdžerka J. K. (17) iz Rume, koju je u ponedeljak njen dečko, 12 godina stariji Pavle Baluban iz Beočina, pretukao na ............... Devojka je “solidan đak”, a o dvogodišnjoj vezi sa svojim dečkom nije puno pričala. 15-godišnjakinja u vezi sa 26-godišnjakom Zar se zato ne ide u ćorku?
Recommended Posts