Ryan Franco Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ja ne znam kome to sudije podilaze sa smešnim kaznama (a nekako mi deluje da će i ovi dobiti nešto smešno). Svi sa kojima pričam o ovakvim stvarima a i ljudi koji komentarišu vesti uvek pizde i traže veće kazne. Ili se sudije plaše da se ne zameraju ovakvim banditima, ili je to neka direktiva, ali sigurno nije zbog neke opšte-narodne podrške našoj deci.Ima i jednog i drugog, a pomalo i trećeg. Postoji ne mali deo javnost koji ovo odobrava i možda je glasna manjina ali očito je da se pokazao kao moćniji i važniji nego ostatak koji se zgražava na ove stvari. Sa druge strane, kao da je u pitanju i neko (ne)svesno opredeljenje društva i države da neguje ovakav soj. Što kad se maksimalno hladno sagleda i nije toliko nefer jer je država uredno otvorila vrata svima koji su spremni da je ostave i na koje ne računa.
Кристофер Лумумбо Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 mozda je mislio da je ovaj grobar mozda su djilasovi kontrolori, a ovaj nije cekirao busplus karticu.
radisa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 mislite da moze da se desi da ne budu optuzeni za pokusaj ubistva? barem ovaj sa nozem?Nanošenje teških telesnih povreda...Vadiće se da mu je spominjao majku/oca/srpske svece/whateaver... Da je bio pijan, udrogiran, iz rasturene porodice sa malim primanjima...Plafon godinu - dve zatvora, i to ako bude medijski gurano i naleti na sudiju koji je strog... Izlazi za 3-6 meseci, taman da uspostavi kontakte i napreduje u poslu...
Dagmar Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) Nanošenje teških telesnih povreda...Vadiće se da mu je spominjao majku/oca/srpske svece/whateaver... Da je bio pijan, udrogiran, iz rasturene porodice sa malim primanjima...Plafon godinu - dve zatvora, i to ako bude medijski gurano i naleti na sudiju koji je strog... Izlazi za 3-6 meseci, taman da uspostavi kontakte i napreduje u poslu...OK, šta je onda pokušaj ubistva? Jel mogu ja tako da izvadim nož/pištolj i krenem da masakriram ljude okolo i da me optuže samo za nanošenje laki/teških telesnih povreda? Pa nisu se potukli u kafani pobogu, zabio je nož čoveku u vrat.I kako je biti drogiran olakšavajuća okolnost? I neko je lud, pa ubije nekog, ali to ne znači da ide na ulicu, nego u zatvor za psihički obolele. Pa drogiranost je stalno stanje, nije ono danas je drogiran sutra nije. Edited February 26, 2012 by Evi_
ToniAdams Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 ma super je pravo 1 nauka, od polomljenog zuba do metka u vugla, sve moze biti teska tp
Indy Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 OK, šta je onda pokušaj ubistva? Ovo je očita samoodbrana. Napao ih je sa kutijom, a uz to je bio i u većini, jedan prema dva.Za "utehu", mladi delikventi se u mnogim zemljama izvlače sa nikakvim kaznama i svuda su ljudi u zbunu šta rade te sudije. Njih očito uče nešto na tim pravima što mi ne znamo.
Dankan Ajdaho Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) Nasiliničko ponašanje? Šta koji kurac? Bodenje nožem u vrat i potiljak nije pokušaj ubistva?Edit; kasnim............... Edited February 26, 2012 by Dankan Ajdaho
radisa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) OK, šta je onda pokušaj ubistva? Jel mogu ja tako da izvadim nož/pištolj i krenem da masakriram ljude okolo i da me optuže samo za nanošenje laki/teških telesnih povreda? Pa nisu se potukli u kafani pobogu, zabio je nož čoveku u vrat.To što si opisala jeste pokušaj ubistva, ali ovo neće biti tako kvalifikovano, ruku dajem...Vidi, i ja bih rekao da to jeste pokušaj ubistva, ali, jednom mi je objašnjeno da se ovakvi i slični napadi, gotovo uvek kvalifikuju kao teške telesne povrede, jer će se tretirati u suštini kao tuča(zakačio ga Goranac, zavadili se i potukli), bez obzira što Goranac nije ništa doprineo tuči...Nož ne čini ovo situaciju nešto specifičnom...Ima ovde pravnika koji će to bolje objasniti od mene... Ja sam samo oženjen za advokaticu, pa znam ponešto... :) A možda i grešm... :) Edited February 26, 2012 by radisa
ToniAdams Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 siptar naoruzan kutijom u kojoj je po svakoj prilici bonba, ocigledan pokusaj teroristickog napada, na srecu osujecen.
Dankan Ajdaho Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 U sto marki marke da ce ova dva mlada Srbina koliko sutra ponovo putovati GSP-om i da robije videti nece
Prospero Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ovo je očita samoodbrana. Napao ih je sa kutijom, a uz to je bio i u većini, jedan prema dva.Za "utehu", mladi delikventi se u mnogim zemljama izvlače sa nikakvim kaznama i svuda su ljudi u zbunu šta rade te sudije. Njih očito uče nešto na tim pravima što mi ne znamo.Jep, u Britaniji se polomise proslog leta da pojasne ove stvari.U vreme "Jadnika" je bilo super - 1 hleb vuce 5 godina tjorke.
radisa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 ma super je pravo 1 nauka, od polomljenog zuba do metka u vugla, sve moze biti teska tpBaš to... Probala je žena da mi objasni kako to tačno ide, ali sam odustao... Moj inženjerski um ne konta te sofisticirane razlike... :(Recimo, udaranje saobraćajnim znakom čoveka koji čuva noću radnju, i pokušava da spreči probisvete da je pljačkaju, isto nije pokušaj ubistva, nego nanošenje teških telesnih povreda... Gde je jako malo nedostajalo da ima dodatak - kvalifikovano smrću...Trebam li reći da su momci koji su mlatili čoveka znakom, slobodni kao ptice na grani?
Indy Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Trebam li reći da su momci koji su mlatili čoveka znakom, slobodni kao ptice na grani?Dočim, da ih je on napunio olovom (kao što je trebao), on bi robijao i to duuuugo.
Dagmar Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Baš to... Probala je žena da mi objasni kako to tačno ide, ali sam odustao... Moj inženjerski um ne konta te sofisticirane razlike... :(Recimo, udaranje saobraćajnim znakom čoveka koji čuva noću radnju, i pokušava da spreči probisvete da je pljačkaju, isto nije pokušaj ubistva, nego nanošenje teških telesnih povreda... Gde je jako malo nedostajalo da ima dodatak - kvalifikovano smrću...Trebam li reći da su momci koji su mlatili čoveka znakom, slobodni kao ptice na grani????Pa šteta onda što nemamo kao u Americi ono pozivanje na prethodnu presudu. Pa da taj što su ga mlatili znakom, lepo dohvati sudiju (van radnog vremena, najbolje noću negde), i da ga premlati, i da bude posle slobodan kao ptica na grani...
radisa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 ???Pa šteta onda što nemamo kao u Americi ono pozivanje na prethodnu presudu. Pa da taj što su ga mlatili znakom, lepo dohvati sudiju (van radnog vremena, najbolje noću negde), i da ga premlati, i da bude posle slobodan kao ptica na grani...Ma, momci su sinovi, pa je došlo do obustave postupka... Niko nije smeo da svedoči, a oštećeni je dobio napad amnezije 5 minuta pre suđenja...Tj. nije bilo ni presude ni ničega... Crva nikad nije ni bilo...(moja omiljena rečenica :))@ IndyPa narvano, gulio bi 15 godina, jer je slučajne prolaznike nafilovao olovom iz čista mira...
Recommended Posts