Jump to content

Sobno Bilje

Featured Replies

Posted

Imate li u životnom prostoru biljke i koje? Kako se brinete o njima? Imate zgodne onlajn izvore informacija?Osobno sam relativno nedavno otkrila užitak bavljenja zelenjavom (dok sam bila ultra-cool MF to mi je bila babinska zanimacija), s tim da mi je omiljeni dio prisađivanje, sa guranjem golih ruku u svježu zemlju, koje bi radila barem 3x godišnje (psihoanalitičari o ovoj mojoj želji sigurno imali mnogi komentar). U stanu imam uglavnom Dracene, Guzmanije i još par komada začinskog bilja. Ali novi mi je mezimac i otkriće Hedra helix ilitiga sobni bršljan. Moš ga gurnit u najmračniju špajzu, ne triba mu puno vode, a veseli ti se kad dođeš doma i raste kao blesav. Btw. imam i vrhove koje ću šišat, ako netko hoće mladice za prisadit dajem ih u dobre ruke... Kako vaši mali zeleni?

hocu da zapatim nesto po kuci, nesto sto ne zahteva puno svetlosti i ljubavi.sta preporucujet a da nisu zena, pecurka, mahovina ili plesan?

• Author

nešto onako monumentalno ili sitnije?

bez preterivanja.ne mora da cveta.tolko da ozeleni prostor.

kaktus

• Author
kaktus
linčino :) recimo, meni su dracene marginate jako drage i lipo izgledaju u prostoru 6268.jpgimaju, čini mi se, tropsko podrijetlo, izgledaju malo palmoidno, boja znaju bit od potpuno zelenih do skoro smeđih. ima ih svih veličina. ja ih držim u sobi, nisu kraj prozora, dobro im ide. recimo, da im 2x tjedno daješ vode, u vrh glave. i presađivanje recimo jednom godišnje, svakog proljeća :D

jel ovo neunistivo?Sanseveria.jpg

2Kum:moja baba kaze da jeste (i stvarno je ima jako dugo) to se valjda zove sanseverija?

linčino
priznajem :)

Edited by morgana

@ kum: E jeste, ja ne znam kako se zove, al imamo jedan grm (il kako se vec zove ta formacija) vise od 20 godina i nikad mu nista nije falilo...

sanseverija, ili sabljaima mini varijanta, koja je meni leparaste u najzadimljenijim i najmracnijim novosadskim i karlovackim kaficima, tako da znam da je zilavaove mini skroz lepo izgledaju, bokore se i deluju pomalo zbunastodruga varijanta je paprat, ali ona ne voli previse svetlosti, mada ocekuje vlagubiraj spasojU

Evo, lep sajt, za sve zainteresovane.Svet biljaka

post-297-1192463332_thumb.jpg

Edited by fedra

• Author

Hvala na korisnom linku, iako riskiramo da se znatan broj forumaša stihijski odlije na biljni forum :) Zanima me što radite sa sobnim biljem u zimskim mjesecima kad raspale sa centralnim? Jel ih odmičete od radijatora ili značajnije zalijevate?

Zanima me što radite sa sobnim biljem u zimskim mjesecima kad raspale sa centralnim? Jel ih odmičete od radijatora ili značajnije zalijevate?
Odmičem od radijatora, obavezno.I prskam dosta onom špricalicom. Kao i leti kad su vrućine.
hocu da zapatim nesto po kuci, nesto sto ne zahteva puno svetlosti i ljubavi.sta preporucujet a da nisu zena, pecurka, mahovina ili plesan?
marihuana.A može i onaj Adam ili kako se već zove, samo moraš da ga zalivaš.
  • Author

vidi se da je tu nekad bio PDF kriminal <_<