Gonzo Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 u crnoj gori se za pistolj (u stvari revolver) kaze ljevor :s_dj:ubice me kurdi, ali evo ga na vikipediji.koliko ja znam kaže se livor.poziva se morgana da razreši dilemu
nestašna ameba Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 mea culpa, UnJardin...zaboravila sam šta piše u prvom postu
morgana Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 koliko ja znam kaže se livor.poziva se morgana da razreši dilemu ne znbam kako se zove ali brzo potezem :D
Lavinia Amaldi Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 ja ne bih prizno ni jedno ni drugo, kao to sam mislio napisoa jos u prvom postu.obe imaju florofaunsko poreklo.a i, opet, svako labavljenje prvila koje vodi tome da ocigledno ima vise od 4 reci ocigledno nije dozvoljeno.vid stvarno : dpa ja se onda predajem :D
FranziskaKafka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ima tačno četiri:ljuljaškaljuljačkaljuljalicaljulja. Sve je to isto, samo se malo razlikuje. :D
PussyGalore Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Ima tačno četiri:ljuljaškaljuljačkaljuljalicaljulja. Sve je to isto, samo se malo razlikuje. :D to sam i ja negde napisala na pocetku da ce to ipak biti varijacije na ljuljanje.i mislim da si u pravu, to su te cetiri reci.moja ljustilica bi bila peta, ali diskutabilno, to mu dodje kao contemporary word
kurdi Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 nije iskljuceno da se to trazilo, mada ja ne znam sta znace druga i treca rec?jesu u pitanju razliciti predmeti?i svakako mi je drago zbog ljustilice.
Nesh Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Ljuljaska i ljustilica su OK. Ostalo sto je spomenuto, cini mi se (bar meni ), ne spada u tu famoznu (ne)postojecu grupu 4 LJ! :)
betty Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 ljuljachka je ljuljashka, u nekim dijalektima sa ovih prostora.
mioba Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 ljulja/ljuljka (kolevka) mora da može, jeste da je arhaizam al je čini mi se sasvim na mestu
PussyGalore Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 nije iskljuceno da se to trazilo, mada ja ne znam sta znace druga i treca rec?jesu u pitanju razliciti predmeti?i svakako mi je drago zbog ljustilice.mislim da se podrazumeva - the pleasure is all mine
Recommended Posts