Jump to content

Featured Replies

ne zajebavam!!!izvini na smetnji!

u crnoj gori se za pistolj (u stvari revolver) kaze ljevor :s_dj:ubice me kurdi, ali evo ga na vikipediji.
koliko ja znam kaže se livor.poziva se morgana da razreši dilemu :s_dj:

mea culpa, UnJardin...zaboravila sam šta piše u prvom postu

koliko ja znam kaže se livor.poziva se morgana da razreši dilemu :s_dj:
ne znbam kako se zove ali brzo potezem :D
ja ne bih prizno ni jedno ni drugo, kao to sam mislio napisoa jos u prvom postu.obe imaju florofaunsko poreklo.a i, opet, svako labavljenje prvila koje vodi tome da ocigledno ima vise od 4 reci ocigledno nije dozvoljeno.
vid stvarno : dpa ja se onda predajem :D

Ima tačno četiri:ljuljaškaljuljačkaljuljalicaljulja. Sve je to isto, samo se malo razlikuje. :D

Ima tačno četiri:ljuljaškaljuljačkaljuljalicaljulja. Sve je to isto, samo se malo razlikuje. :D
to sam i ja negde napisala na pocetku da ce to ipak biti varijacije na ljuljanje.i mislim da si u pravu, to su te cetiri reci.moja ljustilica bi bila peta, ali diskutabilno, to mu dodje kao contemporary word
  • Author

nije iskljuceno da se to trazilo, mada ja ne znam sta znace druga i treca rec?jesu u pitanju razliciti predmeti?i svakako mi je drago zbog ljustilice.

Ljuljaska i ljustilica su OK. Ostalo sto je spomenuto, cini mi se (bar meni :rolleyes: ), ne spada u tu famoznu (ne)postojecu grupu 4 LJ! :)

ljuljachka je ljuljashka, u nekim dijalektima sa ovih prostora.

• Author

onda ne moze.

ljulja/ljuljka (kolevka) mora da može, jeste da je arhaizam al je čini mi se sasvim na mestu

nije iskljuceno da se to trazilo, mada ja ne znam sta znace druga i treca rec?jesu u pitanju razliciti predmeti?i svakako mi je drago zbog ljustilice.
mislim da se podrazumeva - the pleasure is all mine