kurdi Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Morate da odlučite da li se priznaju samo imenice koje označavaju stvari sa određenim obrisima ili i imenice koje označavaju materiju koja ide ''na lopatu'' (ljutenica).pa ne znam da li sma bio jasan... ja ne znam pouzadno sta je trazeno, ali pokusavamo da nadjemo 4 po najstrozim mogucim kriterijumima, a ako bas ne ide onda imamo rezerve.medjutim meni deluje da labavljenje bilo kog kriterijuma vodi tome da ima sigurno vise od 4.ljutenica je meni problematicna jer je biljnog porekla. treba "predmeti" sto bih ja za sada interpretirao kao "sa obrisima". a inace ne znam da li si zaboravio ili mislis da mi jesmo, ove na lopatu se na srpskom valjda zovu gradivne. ali sada ni meni nije jasno (ne secam se) kako se zovu ove sa obrisima(?)
paculla Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 (edited) u crnoj gori se za pistolj (u stvari revolver) kaze ljevor :s_dj:ubice me kurdi, ali evo ga na vikipediji. Edited October 13, 2007 by paculla
PussyGalore Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 ljutenica ne moze, to bi isto bilo kao ljuti luk/paprikamislim, stvarno!
bus Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 (edited) Preselio postove o terminologiji na Lingvističku terminologiju. Sad bih si i dao warn za trolovanje, al ne mogu.EDIT: Praštam si, jer je troll bio dobronameran, a i u vezi s temom. Edited October 14, 2007 by crveni autobus
Tihajeza Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ljuska?može i ljuštura. da li ljušture postoje samo na životinjama?
kurdi Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 ja ne bih prizno ni jedno ni drugo, kao to sam mislio napisoa jos u prvom postu.obe imaju florofaunsko poreklo.a i, opet, svako labavljenje prvila koje vodi tome da ocigledno ima vise od 4 reci ocigledno nije dozvoljeno.
ToniAdams Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ljutenica ne moze, to bi isto bilo kao ljuti luk/paprikamislim, stvarno!lupetas
nestašna ameba Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Da, stvarno, da li može LJUSKA i LJUšTURA? Čitala sam temu od početka, mislim da bi ove dve reči mogle. Ako ne mogu, molim odgovor zašto ne mogu.Toliko...
Isis Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 dal' je ljaga previse apstraktna da bi bila man made? ili samo meni, posto verovatno ne znam sta (van konteksta) znaci?
nestašna ameba Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ljigavac - ljigav covek?Jesmo li to vec imali kao predlog?Izvinjavam se ako jesmo...
adam Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 (edited) zajeb'o se... wooops izvin'te... Edited October 15, 2007 by adam
kurdi Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Ljigavac - ljigav covek?Jesmo li to vec imali kao predlog?Izvinjavam se ako jesmo...aj ne zajebavaj.
Recommended Posts