Jump to content
IGNORED

Lj.

kurdi

Recommended Posts

Posted
Morate da odlučite da li se priznaju samo imenice koje označavaju stvari sa određenim obrisima ili i imenice koje označavaju materiju koja ide ''na lopatu'' (ljutenica).
pa ne znam da li sma bio jasan... ja ne znam pouzadno sta je trazeno, ali pokusavamo da nadjemo 4 po najstrozim mogucim kriterijumima, a ako bas ne ide onda imamo rezerve.medjutim meni deluje da labavljenje bilo kog kriterijuma vodi tome da ima sigurno vise od 4.ljutenica je meni problematicna jer je biljnog porekla. treba "predmeti" sto bih ja za sada interpretirao kao "sa obrisima". a inace ne znam da li si zaboravio ili mislis da mi jesmo, ove na lopatu se na srpskom valjda zovu gradivne. ali sada ni meni nije jasno (ne secam se) kako se zovu ove sa obrisima(?)
Posted (edited)

u crnoj gori se za pistolj (u stvari revolver) kaze ljevor :s_dj:ubice me kurdi, ali evo ga na vikipediji.

Edited by paculla
Posted

ljutenica ne moze, to bi isto bilo kao ljuti luk/paprikamislim, stvarno!

Posted (edited)

Preselio postove o terminologiji na Lingvističku terminologiju. Sad bih si i dao warn za trolovanje, al ne mogu.EDIT: Praštam si, jer je troll bio dobronameran, a i u vezi s temom. :lol:

Edited by crveni autobus
Posted
ljuska?
može i ljuštura. da li ljušture postoje samo na životinjama?
Posted

ja ne bih prizno ni jedno ni drugo, kao to sam mislio napisoa jos u prvom postu.obe imaju florofaunsko poreklo.a i, opet, svako labavljenje prvila koje vodi tome da ocigledno ima vise od 4 reci ocigledno nije dozvoljeno.

Posted
ljutenica ne moze, to bi isto bilo kao ljuti luk/paprikamislim, stvarno!
lupetas
Posted

Da, stvarno, da li može LJUSKA i LJUšTURA? Čitala sam temu od početka, mislim da bi ove dve reči mogle. Ako ne mogu, molim odgovor zašto ne mogu.Toliko...

Posted

dal' je ljaga previse apstraktna da bi bila man made? ili samo meni, posto verovatno ne znam sta (van konteksta) znaci?

Posted

Ljigavac - ljigav covek?Jesmo li to vec imali kao predlog?Izvinjavam se ako jesmo...

Posted (edited)

zajeb'o se... wooops izvin'te...

Edited by adam
Posted
Ljigavac - ljigav covek?Jesmo li to vec imali kao predlog?Izvinjavam se ako jesmo...
aj ne zajebavaj.