October 13, 200717 yr a ni ljustilica znaci nema u recniku?Ljuštilica postoji (prema Googleu... npr "ljuštilica za krompir").
October 13, 200717 yr Author ok, onda znaci menjamo redosled, po meni:1. ljuljaska2. ljustilica3. ljuljka--------------------4. ljubavnik5. ljubicljubavnica pak ne moze, jer mi muskarci nismo takvi. Edited October 13, 200717 yr by kurdi
October 13, 200717 yr Author Ljepozub - pasta za zube koju reklamiraju u jednoj epizodi Alan Fordane moze, u tom slucaju je to vlastita imenica.
October 13, 200717 yr Ljutika? Nesto kao ajvar, napravljeno od paprike (koja se negde isto zove ljutika). Man-made. :DAko se priznaje ljepak, ljepenka, ljepilo, ljek, ljevak... onda to. :PP.S. Znam zivotinju na lj, a nije ljiljak! 0:) Edited October 13, 200717 yr by FranziskaKafka
October 13, 200717 yr Ljutika? Nesto kao ajvar, napravljeno od paprike (koja se negde isto zove ljutika). Man-made. :DKod mene u kuci se kaze "ljutenica". Verovatno je to isto.
October 13, 200717 yr Author tako se kaze i na bgd kioscima, al jebiga nije bas predmet, makar ne bila biljka u svom izvornom obliku. Edited October 13, 200717 yr by kurdi
October 13, 200717 yr neko me je jako davno pitao nazivi koja 4 (cetiri) predmeta na srpskom pocinju na lj.daklem zajednicke imenice, materijalno, nije zivo..pa ako bi mogli jednom za svagda da zapisemo...JESE važi ijekavica?
October 13, 200717 yr Morate da odlučite da li se priznaju samo imenice koje označavaju stvari sa određenim obrisima ili i imenice koje označavaju materiju koja ide ''na lopatu'' (ljutenica).