kurdi Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 (edited) sad se nesto setih razmisljajuci o ljuljasci za neki eventualni topic na nauci.neko me je jako davno pitao nazivi koja 4 (cetiri) predmeta na srpskom pocinju na lj.daklem zajednicke imenice, materijalno, nije zivo. man made. nista ljuspa i ljustura, jos manje ljuba i ljubav. makar sam ja tako razumeo pitanje.i ako sam nekada i uspeo da se setim jos necega, sad opet ne mogu da se stim ni jedne osim ove ocigledne.pa ako bi mogli jednom za svagda da zapisemo... Edited October 13, 2007 by kurdi
gospa buba Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 (edited) slepa kod ochiju Edited October 13, 2007 by thermal bug
kurdi Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 (edited) editujem pod pritiskom. Edited October 13, 2007 by kurdi
PussyGalore Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 ljakse?ljustilica - kako bi nazvao onu napravu za ljuscenje krompira ili sargarepe?
kurdi Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 (edited) e, pa nije lose.ja mislim da se ljustilica broji.ljakse neka bude za sada wild card :D.(mada nije predmet) Edited October 13, 2007 by kurdi
Indy Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Može li po starosrbijanski, ljopata, ljetva, ljift, ljinoljeum?
kurdi Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 ne moze biljka, inace imas i ljubicicu recimo.starosrbijanski se isto ne racuna.
3opge Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 ne moze biljka, inace imas i ljubicicu recimo.starosrbijanski se isto ne racuna.ok, tek sad sam procitao uslove natjecanja
Indy Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 ljuljka (kolevka)To je jedino što ima u rečniku (pored ljuljaške). Znači, ostaje sleng.
kurdi Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 (edited) ljubic - tjah... mozda eventualno da zameni ljakse na wild card poziciji.mislim ja ne znam odgovor ocigledno, ali mislim da bi kao trebalo da postoje 4 skroz zvanicne nekolokvijalne reci.i to da budu predmeti, sto ljubic nije bas u najuzem smislu. mislim mozes da ga odstampas ilinarezes na dvd, al nije cini mi se to bas to, rec se vise odnos na sadrzaj. ne gledas t dvd nego ono sto na ekranu izlazi. Edited October 13, 2007 by kurdi
kurdi Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 ljuljka (kolevka)To je jedino što ima u rečniku (pored ljuljaške). Znači, ostaje sleng.to moguce da je bilo planirano - ja ne znam rec ali pre mi je realno da se mislilo na nesto zastarelo nego na sleng.a ni ljustilica znaci nema u recniku?ali to deluje skroz uverljivo.bolje od ljubica i ljaksea svakako.
kurdi Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 za sada kandidati za prva 4 mesta:1. ljuljaska2. ljuljka - tesko ici protiv recnika, mada ko tako govori, a i ne svidja mi se sto je isti koren kao ljuljaska3. ljustilica - po meni mnogo bolje nego ljuljka, al indy kaze nema u recniku-----------------------4. ljubic - po meni se rec ne odnosi sustinski na predmet.
PussyGalore Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 (edited) to moguce da je bilo planirano - ja ne znam rec ali pre mi je realno da se mislilo na nesto zastarelo nego na sleng.a ni ljustilica znaci nema u recniku?ali to deluje skroz uverljivo.---> ja sam ponosna na ljustilicu, nema je u recniku verovatno sto se kod nas ljusti nozem!bolje od ljubica i ljaksea svakako.--->i'm f-ing kidding with you, alooooo 1. ljuljaska2. ljuljka3. ljustilica - savremena rec4. inace ce biti varijacije na ljuljanjep.s.pa sto me zezas, onda Edited October 13, 2007 by PussyGalore
Recommended Posts