Indy Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Micke me je raz-du-se-vio s gornjom serijom (vec sam ga falio tamo na flickru pa da ne preteram)... ali, realizacija bez greske, a tematika totalno mi pri srcu roninskome.---
Caligula Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Bravo Micke:)odlicna kompozicija, logika... klasicna fotografija.Verovatno si vec rekao, ali nisam registrovao - kojom opremom radis?
maxivida Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Ajd i ja da se pridružim čestitkama Mićketu :D Ova pretposlednja je fenomenalna. Lensbaby?
micke Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 hvala, hvala, još ću da se i uobrazim...@ Indy, smo udri, pohvala nikad dosta @ Kauboj, od opreme nemam ništa fancy, kit objektiv 18-55 uz eos 350d, Canon 75-300 f 4.5-5.6, Cosina 19-35 f/3.5-4.5 i Sigma28-70mm F2.8-4 DG sve u svemu veoma prosečna staklarija, pa se tešim onim : "boj ne bije svijetlo oružje...."Ovo je fotografisano sa Sigmom iz ruke i nešto nisam baš preteramo srećan, ali kao što se po vašim reakcijama da videti njegovo veličanstvo CS3 može dosta toga da isčupa.@ Maxi, mnogo bih voleo da si pogodila za Lensbabies, ali avaj, ipak je u pitanju Zoom Blure :(. Razmišljao sam da pazarim tu "bebu" čak nije ni skupo u odnosu na zadovoljstvo, ali sam skapirao da ja nemam vremena za korišćenje i nameštanje te skalamerije da bih iskoristio sve njegove mogućnosti. hvala još jednom
micke Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 AussiesDa li je ovo savremena fotografija ili sken neke (pra)istorijske? Predlog za naslov :"Third hat ?"
Indy Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Da li je ovo savremena fotografija ili sken neke (pra)istorijske? Savremena, čak digitalna... Može, "treći šešir" (to je od kučeta :P)
PussyGalore Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Aussies bravo indy, kao amerika za vreme velike depresije, ali veseli farmeri, steinbeckovstinakako ne nadje jos veci buljuk.ni priroda/za mene/ ne moze da bude toliko izrazajna i prelepa i savrsena kao covek u svojoj nesavrsenosti i manama.
Indy Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 ni priroda/za mene/ ne moze da bude toliko izrazajna i prelepa i savrsena kao covek u svojoj nesavrsenosti i manama.Priroda ima 1 veliku prednost, a to je da uglavnom ne beži od objektiva fotoaparata... Mislim, osim faune.Osim u slučaju da naiđeš na natural born pozera, kao što je mala Mila:
Caligula Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Odlicne fotografije Indy, Minja:)naravno da portreti dodaju jos jedan aspekt fotografiji - osecaj empatije, i slazem se: po pravilu su toplije, pa makar na fotografiji bio snimak tenkova i onih nesrecnika sa tjenanmena. Sto se tice pejsaza, mislim da je to nesto drugacija kategorija fotografije - kontemplativnija, teksturalnija, sa vise materijala za podsvesno konzumiranje.
maxivida Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 (edited) Za mene je pejsaž vrlo ograničavajuća forma... Repetitivna i često dosadna. Tu su model "kršni bregovi", model "usamljeno drvo", model "planine kao slojevi", model "voda u kojoj se ogleda nešto", model "dramatični oblaci" i još par klišea (kojima sam i sama podlegla u nekoliko navrata). Kompozicija je u većini slučajeva stereotipna, retko kad može da se vidi nešto zaista sveže, a kamoli autentičan materijal za podsvesno konzumiranje.Indy, izuzetan portret. Edited February 27, 2008 by maxivida
Indy Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Thanx, maxi Za mene je pejsaž vrlo ograničavajuća forma...Osim ako ne zivis na Islandu:)
Caligula Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 ... Kompozicija je u većini slučajeva stereotipna, retko kad može da se vidi nešto zaista sveže, a kamoli autentičan materijal za podsvesno konzumiranje.... naravno, ako se zadrzis na zanru.
maxivida Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Pa o žanru sam i govorila, razume se. Sigurna sam da bi mnogi voleli da prekorače granice žanra, ama malo ko ume. Indy, ovaj Islanđanin je za svaku pohvalu, ali i tu ima yawn momenata. Ova planinčuga ispod izbezumljene bebe, recimo. Aurora borealis mu je odlična.
Recommended Posts