Jump to content
IGNORED

Fotografije čiji su autori članovi foruma

maxivida

Recommended Posts

Posted

Micke me je raz-du-se-vio s gornjom serijom (vec sam ga falio tamo na flickru pa da ne preteram)... ali, realizacija bez greske, a tematika totalno mi pri srcu roninskome.---2277234970_08733847a9.jpg

Posted

Bravo Micke:)odlicna kompozicija, logika... klasicna fotografija.Verovatno si vec rekao, ali nisam registrovao - kojom opremom radis?

Posted

Ajd i ja da se pridružim čestitkama Mićketu :D Ova pretposlednja je fenomenalna. Lensbaby?

Posted
:blush: hvala, hvala, još ću da se i uobrazim...@ Indy, smo udri, pohvala nikad dosta :wink: @ Kauboj, od opreme nemam ništa fancy, kit objektiv 18-55 uz eos 350d, Canon 75-300 f 4.5-5.6, Cosina 19-35 f/3.5-4.5 i Sigma28-70mm F2.8-4 DG sve u svemu veoma prosečna staklarija, pa se tešim onim : "boj ne bije svijetlo oružje...."Ovo je fotografisano sa Sigmom iz ruke i nešto nisam baš preteramo srećan, ali kao što se po vašim reakcijama da videti njegovo veličanstvo CS3 može dosta toga da isčupa.@ Maxi, mnogo bih voleo da si pogodila za Lensbabies, ali avaj, ipak je u pitanju Zoom Blure :(. Razmišljao sam da pazarim tu "bebu" čak nije ni skupo u odnosu na zadovoljstvo, ali sam skapirao da ja nemam vremena za korišćenje i nameštanje te skalamerije da bih iskoristio sve njegove mogućnosti. hvala još jednom
Posted
Aussies
Da li je ovo savremena fotografija ili sken neke (pra)istorijske? :huh: Predlog za naslov :"Third hat ?"
Posted
Da li je ovo savremena fotografija ili sken neke (pra)istorijske? :huh:
Savremena, čak digitalna... Može, "treći šešir" (to je od kučeta :P)
Posted
Aussiesaussies600nb8.jpg
bravo indy, kao amerika za vreme velike depresije, ali veseli farmeri, steinbeckovstinakako ne nadje jos veci buljuk.ni priroda/za mene/ ne moze da bude toliko izrazajna i prelepa i savrsena kao covek u svojoj nesavrsenosti i manama.
Posted
ni priroda/za mene/ ne moze da bude toliko izrazajna i prelepa i savrsena kao covek u svojoj nesavrsenosti i manama.
Priroda ima 1 veliku prednost, a to je da uglavnom ne beži od objektiva fotoaparata... Mislim, osim faune.Osim u slučaju da naiđeš na natural born pozera, kao što je mala Mila:mila600bg2.jpg
Posted

Odlicne fotografije Indy, Minja:)naravno da portreti dodaju jos jedan aspekt fotografiji - osecaj empatije, i slazem se: po pravilu su toplije, pa makar na fotografiji bio snimak tenkova i onih nesrecnika sa tjenanmena. Sto se tice pejsaza, mislim da je to nesto drugacija kategorija fotografije - kontemplativnija, teksturalnija, sa vise materijala za podsvesno konzumiranje.

Posted (edited)

Za mene je pejsaž vrlo ograničavajuća forma... Repetitivna i često dosadna. Tu su model "kršni bregovi", model "usamljeno drvo", model "planine kao slojevi", model "voda u kojoj se ogleda nešto", model "dramatični oblaci" i još par klišea (kojima sam i sama podlegla u nekoliko navrata). Kompozicija je u većini slučajeva stereotipna, retko kad može da se vidi nešto zaista sveže, a kamoli autentičan materijal za podsvesno konzumiranje.Indy, izuzetan portret.

Edited by maxivida
Posted

Thanx, maxi

Za mene je pejsaž vrlo ograničavajuća forma...
Osim ako ne zivis na Islandu:)
Posted
... Kompozicija je u većini slučajeva stereotipna, retko kad može da se vidi nešto zaista sveže, a kamoli autentičan materijal za podsvesno konzumiranje.
... naravno, ako se zadrzis na zanru.
Posted

Pa o žanru sam i govorila, razume se. Sigurna sam da bi mnogi voleli da prekorače granice žanra, ama malo ko ume. Indy, ovaj Islanđanin je za svaku pohvalu, ali i tu ima yawn momenata. Ova planinčuga ispod izbezumljene bebe, recimo. Aurora borealis mu je odlična.