namenski Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 (edited) 10+ Svaka cast i cest. Edit: ovu kapetansku kradem momentalno. Edited March 7, 2019 by namenski
Musky Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 (edited) Hvala lepo. Prilično je stara fotografija i malo je " nastradala " u obradi. To je kapetan Dunavske plovidbe u penziji na godišnjem okupljanju preživelih Locova - kapetana koji su decenijama prebacivali brodove kroz virove Đerdapske klisure pre izgradnje HE Đerdap 1. Ovaj je bio za vreme rata u nemaćkom logoru jer je odbio da isto radi za potrebe Trećeg rajha. "Oficir i džentlmen". Edited March 7, 2019 by Musky
namenski Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 22 minutes ago, Musky said: Hvala lepo. Prilično je stara fotografija i malo je " nastradala " u obradi. To je kapetan Dunavske plovidbe u penziji na godišnjem okupljanju preživelih Locova - kapetana koji su decenijama prebacivali brodove kroz virove Đerdapske klisure pre izgradnje HE Đerdap 1. Ovaj je bio za vreme rata u nemaćkom logoru jer je odbio da isto radi za potrebe Trećeg rajha. "Oficir i džentlmen". Mislim da znam coveka A verovatno i plovio s njim, par puta, postavljao sam na forumu i neke fotografije. A sto se Djerdapa tice, Sipski kanal je bio mesto премежденија za locove, ima tu toliko neispricanih i zaboravljenih prica: ako ikad neko bude napisao knjigu o dunavskim locovima i dunavskom brodarstvu, tvoja kapetanska fotografija bi morala da bude na koricama... Setih se i one stene na ulazu u Djerdap, Бабакај, ime svaka fantastika da mu zavidi...
Bujodrag Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 23 hours ago, Musky said: Pre nego što sam pročitao ono što ste niže napisali o fotografiji, pomislio sam: baš je tužna fotka, dobra ali tužna.
namenski Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 23 minutes ago, Bujodrag said: ...tužna. Naravno da je tuzna: umrla profesija, umrla vestina, umrlo citanje reke, disanje s rekom, umrle ladje, bele i ostale... Umire i reka... Ostala samo uniforma, retko oblacena, ostao izandjali okvir naocara... Ostale samo Ruke Čoveka...
Musky Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Mislim da znam coveka [emoji99] A verovatno i plovio s njim, par puta, postavljao sam na forumu i neke fotografije. A sto se Djerdapa tice, Sipski kanal je bio mesto премежденија za locove, ima tu toliko neispricanih i zaboravljenih prica: ako ikad neko bude napisao knjigu o dunavskim locovima i dunavskom brodarstvu, tvoja kapetanska fotografija bi morala da bude na koricama... Setih se i one stene na ulazu u Djerdap, Бабакај, ime svaka fantastika da mu zavidi... Samo još da dodam da je Sipski kanal toliko bio strateški važan da je tehnički invazija nemaca na Jugoslaviju počela u noći pre bombardovanja Beograda 5. aprila...upravo desantom na Sipski kanal.Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока
Mil@n Posted May 20, 2019 Posted May 20, 2019 Jel tvoja Kaligula? Mnogo dobra. Planine, stene, more, leteće dete, dupe, sise...
J-♣ Posted May 21, 2019 Posted May 21, 2019 Neću zaboraviti kako skratih sebi bar dan života nesmotreno osvetlivši fotopapir 30x40, nije to tada bilo jeftino. Pri očajavanju pade mi na pamet ideja kako da to ipak iskoristim kao "fotografiju". Bio ubeđenja neko vreme da mi je ideja originalna, a kasnije moćima interneta shvatih da sam zapravo otkrio "toplu vodu", odavno se foto majstori ovako zezali starim trikom. Kakogod, nisam ništa radirao nakon skeniranja, a šake su moje.
Recommended Posts