Аврам Гојић Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 (edited) razvijao sam i srednji format kao balavac :)imao sam, tj još uvek imam, stari Flexaret aparat... sad si mi ubacio bubu u glavu, vidim da se za 200 evra može kupiti neka osnova za rad Edited September 3, 2014 by Грешни Василије Link to comment
Caligula Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Moze i za manje. Meni kod filma fatalan taj dinamicki raspon od bele do crne koji je potpuno prirodan i "fizicki". Prosto, drugacija je logika, nije sinteticka slika i ima mnogo vise detalja. Link to comment
Аврам Гојић Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Vidi šta si napravio. Ovo niko nije škljocnuo ima četvrt veka. Proverio - pali, ide. Makar neki zanimljiv lomo ako ispadne, biću srećan, a slutim da može i bolje. ž Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 jel 6x6 ili nešto drugo? Link to comment
Caligula Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Imas film, razvijanje i skeniranje u Staklencu na spratu nemoj da uzmes film za rucno razvijanje (imaju samo Ilford) sem ako ne zelis sam da ga razvijas. Strasno ga zaprljaju pri razvijanju. Ja obicno uzimam Ilford 400 za masinsko razvijanje. Link to comment
Аврам Гојић Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Taj sam i mislio :) Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 6X6 to mi nekako mnogo zaeban format uvek bio, nikad nisam bio načisto sa njim. sa kadriranjem svega što nije suhi portret. Link to comment
Caligula Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 (edited) uuuu ja bas volim kvadratni. Retko sam pozeleo da u fotosopu kropujem skeniran 6x6. Edited September 4, 2014 by Caligula Link to comment
Аврам Гојић Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 i šta sad, da koristim DSLR kao svetlomer? Link to comment
Caligula Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 (edited) Moze ako si izgubio osecaj Meni radi ekvivalent 400ASA jednako 400ISO ali to sam samo jednom radio. Mozda neki iskusniji filmadzija zna za drugacije pravilo. btw. imas i svetlomerske softvercice za smartfon, e to imam na telefonu ali nisam probao. Ja uglavnom po osecaju. Edited September 4, 2014 by Caligula Link to comment
Аврам Гојић Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 vidiš ti to, sad ću da skinem za iPod touch! šta ti je tehnika, čudo Link to comment
Caligula Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 (edited) cekaj bre jbt, rezultat ces da vidis tek kad puknes pare za razvijanje :D ja ne bih svih 12 radio sa tim svetlomerom, DSLR mi je sigurniji. Kazem, nisam probao aplikaciju :( Edited September 4, 2014 by Caligula Link to comment
Аврам Гојић Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 pa kalibrisaću sa DSLR-om, naravno :) Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 ti softveri su slabo pouzdani, greota da isprobavaš na filmu. cimaj dslr dok ne nabaviš nešto valjano. sunce = f16 i cepaj Link to comment
Recommended Posts