Caligula Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 (edited) ... samo da pohvalim jeftini Helios pedeseticu (f2) Edited March 26, 2014 by Caligula Link to comment
atajlo Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 Respect za Kirinu doslednost glede stila benkica. Link to comment
Vapad Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 @indi: vidi foruuuum :D @Caliboy: divno dete, dobra fotka Link to comment
Aion Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 @Kaligula Ne kritikujem, ali me zanima: Zasto si fotkao sa ovolikim otvorom blende? Ono, bebe imaju meke crte lice, nema potrebe da ih neostrinom omeksas, pozadina je tamna tako da ne utice na prednji plan, ... Link to comment
Caligula Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 (edited) Isprobavao objektiv & nisam hteo da pravim skolski klasicne bebece fotke jer to ne bih ni umeo:) (vidi pod Maxivida, ona je majstor) Dete se igralo po podu a ja sam hvatao trenutke, plitak dof tu samo pojacava neku pricu odnosno pravi pricu i tamo gde je nema. npr. edit: ovo stavio kao primer, ne kao fotku za ovaj topik :D Edited March 27, 2014 by Caligula Link to comment
Aion Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Ali u ovoj fotci koju si stavio kao primer plitak dof ima smisla, izdvajas objekat koji zaokplja detetovu paznju. U onoj koji su okacio plitak dof je cist hipsteraj (u smislu u kome ti koristis ovaj termin). Link to comment
InvisibleLight Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 :) preslatkoca :) isto htela gore da pitam sto bas tako plitko, u fokusu joj samo jedno oko, imas elemenata za pricu na drugim poljima koliko hoces a da nema te gradacije oshtrine na samom licu. ok mi je kada je celo lice van fokusa ali ja ne shvatam portrete gde su samo delovi u fokusu, prosto mi deluje kao tehnicka greska, ali to sam ja :) Link to comment
Caligula Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 (edited) U onoj koji su okacio plitak dof je cist hipsteraj (u smislu u kome ti koristis ovaj termin). pa jeste, ne kazem, ali sam i napisao u komentaru da je fotografija inspirisana jako jeftinim socivom i blendom 2 :D I jos da primetim da sam inace veliki protivnik plitkog dof-a po svaku cenu, nego evo ovde me zavelo staklo (ovde ima svega, ali jako mali plitkog dof-a) @Juliana: sve je do posmatraca i oka koje je ili izvezbano da vidi "gresku" ili nije (ja se trudim da svoje oko oslobodim te uvezbanosti). Evo jedne moje "greske" koja mi se dopada, cela je debelo van fokusa: Edited March 27, 2014 by Caligula Link to comment
Vapad Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 :) preslatkoca :) isto htela gore da pitam sto bas tako plitko, u fokusu joj samo jedno oko, imas elemenata za pricu na drugim poljima koliko hoces a da nema te gradacije oshtrine na samom licu. ok mi je kada je celo lice van fokusa ali ja ne shvatam portrete gde su samo delovi u fokusu, prosto mi deluje kao tehnicka greska, ali to sam ja :) Meni se ovo svidelo, ne mogu da objasnim :) Link to comment
Singer Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 :o Cezare, kojti aparat i kako postizes ovu crnu pozadinu? Link to comment
Caligula Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Crni tepih je bio presudan i gornji rakurs -_- ali ako nemas 50D Canon, ne pokusavaj da izvuces to crnilo Link to comment
Аврам Гојић Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 ali ako nemas 50D Canon, ne pokusavaj da izvuces to crnilo eh...pa neće biti da je to baš toliko referentna sprava? Link to comment
Singer Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Crni tepih je bio presudan i gornji rakurs -_- ali ako nemas 50D Canon, ne pokusavaj da izvuces to crnilo Gledam pa mi se cini da je negde u rangu sa nikonovim d90. Tacno? Link to comment
Caligula Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 eh...pa neće biti da je to baš toliko referentna sprava? joj zezo sam se, crnilo mozes i moblinim telefonom da dobijes ako socovo pokrijes prstom. Link to comment
Recommended Posts