hoffnung Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 strava! ovo za noć, da li pucaš u m modu ili ap pušćaš ekpoziciji da sama odredi? Link to comment
Pontijak Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 bobe, svidja mi se kako si izgradio svoj stil fotografisanja, bas je prepoznatljiv i imas puno jako interesantnih fotki :) Link to comment
Indy Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 strava! ovo za noć, da li pucaš u m modu ili ap pušćaš ekpoziciji da sama odredi?Ne moze sam da odredi, posto je u pitanju stari manuelni objektiv (ne moze iz njega da cita koliki je otvor blende, tako da automatika ne radi). Obicno stavim nesto napamet, okinem par test snimaka, pogledam na displeju nasta lice i to je to. (Ponekad se i zeznem, obicno u smeru da podeksponiram, moracu jos da usavrsim tu odokativnu metodu). Link to comment
hoffnung Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 @pontijak hvala čovek!@indy jaoj, pa to je strava!!! ajde kada budeš imao vremena slikaj ga da vidim jel to normalac (50mm) -odlično! Link to comment
расејан Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Ne moze sam da odredi, posto je u pitanju stari manuelni objektiv (ne moze iz njega da cita koliki je otvor blende, tako da automatika ne radi). Obicno stavim nesto napamet, okinem par test snimaka, pogledam na displeju nasta lice i to je to. (Ponekad se i zeznem, obicno u smeru da podeksponiram, moracu jos da usavrsim tu odokativnu metodu).Јес мало зезнуто, ноћу нарочито, јер дисплаџ има своје светло па мало бљешти и... окрени, обрни, мораш да научиш кад ће како да те лаже.Моје правило је да кад сам отприлике задовољан како то изгледа на дисплеју, удвостручим светло (тј продужим време са, шгјз, 10 на 20 секунди). Например... при светлу лептопа: Link to comment
jms_uk Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 Otopio se sneg, onda jos pala kisa - ovo je bilo ocekivano... Link to comment
Indy Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 U, voleo bih da sam ja to uskljocao... a onda bih uradio: Link to comment
jms_uk Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 a onda bih uradio:Ma i ja cu na ovoj malo da radim, nego bio nestrpljiv da podelim, pa samo udario resize i zakacio :) Link to comment
Indy Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 Super je uhvaceno. Svidja mi se sto ima i kuce (mish? hehe), dopunjava kompoziciju. Link to comment
jms_uk Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 evo jos jedna, neobradjena :) Link to comment
Zmitjkoe Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 Wow, ova druga je bolji glava. Nik Software? Link to comment
Indy Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 (edited) Jeste, konverzija u c/b u Niku uz korekciju za 1 "stop" (underexposed).+1 Edited January 18, 2010 by Indy Link to comment
Recommended Posts