расејан Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 iza ovih koktela je Dunav.........a iza Dunava...Rumunija....just 2 get a picture.Е, тако већ може... ово је баш добро. Оно прво ти је успут навукло и неки ружан штих у лабораторији.
Zmitjkoe Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 (edited) Jedan brzi edit. Izvini, nije mi djavo (PS) dao mira. Less is more.PS.Ustvari, ona zena desno je trebalo da ostane, a sve ono levo da se ukloni. Edited November 14, 2009 by Zmitjkoe
minja Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Nisam naravno ni mislio da se treba držati kao svetog pisma, međutim u tom pravilu "ima nešto", što se najbolje vidi ako se pogleda većina fotki koja ga se ne prirdžavaju (nešto smeta na njima). Naravno, može se kršiti uspešno, što sam mislim i sam radio (a tako kaže i jedan od komentatora). Uglavnom, ima nešto u tome, nije tek da stvari od interesa budu na nekakvoj trećini slike, već da budu u nekoj međusobnoj dinamici koja je najjača kad su stvari otrpilike tako postavljene. Ima o tome lepo u podcastu koji sam ranije linkovao, Epizoda 5: Rule of Thirds.Sad sam vidio post i link u njemu. Po meni, ti ovdje nisi prekrsio pravilo nego si ga korektno upotrebio. Objasnjenje (po meni): baraka je postavljena simetricno i to je OK jer je vise manje na donjoj horizontalnoj trecini ali jos bitnije od toga je cinjenica da si formirao trokut unutar fotke (contrails i oblaci) koji u jednom kutu zavrsava tocno na baraci. I zato je dinamika fotke iliti kompozicija dobra. Nije prekrseno pravilo nego skolski tocno aplicirano.Slicno objasnjenje se moze primjeniti i na onu moju s tipom koji pusi nargile. Iako su fotke potpuno razlicite, kompozicijski su vrlo slicne.
Indy Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Zmitjkoe, u pravu si, fotka je pretrpana.minja, to ti je naprednije tumačenje pravila trećina, i sasvim tačno... ja sam uobičajio da se držim vrlo proste interpretacije (one 4 tačke interesovanja koje se dobijaju u preseku trećinskih linija)... Dugovremenska navika koje sad moram da se odučim.
hoffnung Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ivanice, bravo! ne bih da izdvajam neku posebno, dopadaju mi se motivi i obrada mnogo!!! :D
расејан Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 ivanice, bravo! ne bih da izdvajam neku posebno, dopadaju mi se motivi i obrada mnogo!!! :DШгјз, добре фотке само сви папири имају исту брљотку на истом месту... да се уради поново на чистом папиру канда би боље чинило фоткама. А штета, добре.
Recommended Posts