banecare1 Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 super fotke. bob, da ne kopam po topiku, napisi plz koji je ovo objektiv. zeni u mene skoro rodjendan, pa ako nije paprena cena, poslao bi je u neke djungle na jedan poduzi fotoseshn. mozda je tamo mazne neka anakonda tnx Link to comment
jms_uk Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Pa kazu da uz 5D dobro ide EF 100mm f2.8 Macro :)A naravno, tu su uvek i 50mm f2.5 Macro i specijalni MP-E 65mm f2.8 Macro... Link to comment
hoffnung Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 banecare1 | Svi leptiri u ovoj seriji su sa Sigmom Apo 70-300mm Macro. Novo je 200 evriča. Ja sam ga kupio polovnog i zadovoljan sam baš, a nisam planirao da uzimam to staklo :)U tom rangu cena-kvalitet je super. Ostale fotke u ovoj seriji su rađene sa kit objektivom i obrnuta pedesetica. (štap i kanap) Kit na kameru se zavrne i zalepi se selotejpom ili kanapom :D šalim se. Pričvrsti se i dobiješ makro objektiv. Hvala na sviđanju :) Link to comment
banecare1 Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 kakva usteda...free advice + selotejp i eto super rodjendanskog poklona jms&bob, fala vi. Link to comment
jms_uk Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Pa ako ces da stedis na zeninom poklonu :P, pogledaj i neke MF objektive i adapter za EOS :) Link to comment
Indy Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 (edited) Kak'i lepotan ! Edited May 17, 2009 by Indy Link to comment
hoffnung Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 Ja inače imam neku frku od paukova. Ne znam zašto, da li je veliki ili mali - nebitno. Ovo je prva vrsta pauka da nemam tu frku. Poznat kao vrlo inteligantan pauk. Jummper spider. Moje iskustvo sa ovim mališanom je uvek smeh. Bio mi je na sedištu bajsa i prstom mu prilazim i on kreće prema njemu onako hrabro i te grimase koje pravi su ... :D A, kada mu se približim sa objektivom, obavezno skoči na njega. Prvo ga gleda i priprema se i samo skoči. A, to kako se on priprema je urnebes. :DOvo je najmanji od te vrste koju sam imao prilike da vidim i da zabeležim na senZ.I jedan video sa zvukom Link to comment
hoffnung Posted May 26, 2009 Share Posted May 26, 2009 1 Portret. Zadovoljan sam kako je ispalo budući da ne znam da radim portrete. Link to comment
Caligula Posted May 27, 2009 Share Posted May 27, 2009 Znas, ocigledno.Dobar, klasican portret. Ovo je sa filma nesto od ranije ili je obrada? Ako je obrada, dopada mi se - vrlo je uverljiva. Link to comment
hoffnung Posted May 27, 2009 Share Posted May 27, 2009 Ne znam stvarno. Znaš kako znam da ne znam? Nemam onu svest šta treba da gledam kada gledam lice. Svaki put kada gađam portret, izgleda kao na sreću i to se upravo desilo sa ovom fotkom - sreća. Ne znam da li sam dobro objasnio? Iako znam u teoriji šta je važno, ne znam da primenim. Možda kada bih uporedio sa kolima i vožnjom. Znaš sve, ali kada sedneš da voziš, nemaš osećaj. Često ili stalno kada gledam portrete, fasciniran sam kako ljudi znaju. I još ovo (jako je važno da ispričam ovo):Odavno je 1 lik sa dz obesio na forum članak o 1 tipu koji savetuje da kada izađemo iz gajbe da ne gledamo u tražilo nego, onako da rokamo iz ruke i da ne gledamo. Kada se vratimo na gajbu, onda da pregledamo šta smo uradili. Zašto ovo pričam. Čini mi se da kada sam rokao baš tako ne gledajući u tražilo da su neke fotke mnogo bolje ispale nego kada sam gledao. Ovo pričam za portrete. Ispadnu spontane. Nije mi 1 put da tako nešto uradim. Ovaj portret je nameran, tj. gledao sam u tražilo. Da ne zaboravim i ovo što si me pitao: Obrada je :) Link to comment
Zmitjkoe Posted June 2, 2009 Share Posted June 2, 2009 (edited) My Street Edited June 2, 2009 by Zmitjkoe Link to comment
Recommended Posts