Jump to content

Kablovska TV

Featured Replies

1 hour ago, villiem said:

Dobro, hvala

Znaci da ovo sto ih jos uvek gledam, preko Total antene, na 278 i 279, to je privremeno?

Moze da traje dan, a moze i godinu?

od danas nećeš moći. jutros ih je telekom isključio. kakva su moja prava? ugovor mi traje do kraja februara.

Korisnik poglavica na RTV forumu u vezi s raskidom Total TV-a zbog ukidanja Eona i UM kanala.

ZAKON O ELEKTRONSKIM KOMUNIKACIJAMA

("Sl. glasnik RS", br. 35/2023)
Izmena uslova ugovora

Član 131

Pružalac javno dostupne elektronske komunikacione usluge, osim pružaoca komunikacione usluge između osoba koja nije zasnovana na korišćenju numeracije i pružaoca usluga komunikacije između mašina, dužan je da krajnjeg korisnika, najmanje 30 dana unapred, na jasan i razumljiv način, na trajnom nosaču podataka ili na drugi odgovarajući način koji omogućava krajnjem korisniku da sačuva obaveštenje na trajnom nosaču podataka, obavesti o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu krajnjeg korisnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom.

Pružalac usluge iz stava 1. ovog člana je dužan da vodi evidenciju o dostavljenim obaveštenjima iz ovog člana, koja obuhvata ime i prezime potrošača, korisnički broj, kao i vreme dostavljanja obaveštenja.

Krajnji korisnik ima pravo na raskid ugovora, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, u roku od 30 dana od dana prijema obaveštenja o nameri jednostrane izmene uslova ugovora od strane pružaoca javno dostupne elektronske komunikacione usluge, osim pružaoca komunikacione usluge između lica koja nije zasnovana na korišćenju numeracije, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije u korist krajnjeg korisnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.

Krajnji korisnik nema pravo da raskine ugovor, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, kada je jednostrana izmena uslova ugovora od strane pružaoca usluge iz stava 2. ovog člana administrativne prirode i nema negativnih posledica na krajnjeg korisnika ili je posledica zakonskih i regulatornih promena.

Shodno članu 129. st. 2. i 6. ovog zakona pravo na raskid ugovora bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom podrazumeva i pravo krajnjeg korisnika da zadrži terminalnu opremu uz plaćanje preostalog iznosa do povlašćene cene terminalne opreme utvrđene u momentu sklapanja ugovora ili plaćanje mesečnog iznosa naknade za preostali period važenja ugovora, ako je to povoljnije za krajnjeg korisnika.

Pružalac usluga iz stava 3. ovog člana dužan je da bez naknade ukloni sva ograničenja u korišćenju terminalne opreme, a najkasnije prilikom isplate iznosa iz stava 5. ovog člana.

Za usluge prenosa signala koje se koriste za usluge komunikacije između mašina, prava krajnjih korisnika iz st. 3-6. ovog člana se odnose samo na potrošače, mikro i mala pravna lica i neprofitne organizacije.

Regulator bliže propisuje sadržaj obaveštenja iz stava 1. ovog člana.

Oni su ovoga puta su oni prekršili sve što su mogli.
- nisu obavestili korisnike o promenama 30 dana pre stupanja promena na snagu
- nisu naveli da korisnici imaju prava u skladu sa čl 131 ZEK

Tako da, rok za otkaz bez plaćanja troškova teče od juče i može se raskinuti u narednih 30 dana.

Od danas se za sve obraćamo telekomu. Ja sam juče podneo zahtev za raskid u SBB poslovnici.

1 hour ago, Max Morlock said:

Da li neko ume da objasni to sa satelitima (Astra, Eutelsat...) u vezi Total TV satelita i crnogorskog Telemach sat?

Pošto sam skoro 15 godina koristio Total TV sat kad sam u CG a pošto sad ukidaju UM kanale, ideja mi je da pređem na Telemach sat. Da li će biti potrebno novo štelovanje tanjira? Mada kapiram da pošto Telemach daje svoj prijemnik da će oni i da pruže tu uslugu ako je potrebna... Ima li možda neko iskustva s njima?

Inače, imao sam priliku da vidim kod prijatelja Adria Telekom i odgovorno tvrdim da je to najbolje što se od TVa može imati, samo još nisu dovoljno popularni/ rasprostranjeni kod nas. Mislim da mi je rekao da to drži neki naš (u širem smislu) lik kome je sedište u (čini mi se) Austriji. U ponudi su (pre mesec dana kad sam gledao) imali regularno i sve SK i sve Arena kanale, naravno i N1 i novu, tj. kompletnu UM ponudu.

Njegov setap je bio random 4K Android box s Ali / Temua, i aplikacija Adria Telekoma.

Gledao sam kratku demonstraciju sile i ostao bez reči. Svega je bilo.

Možda je to konačno rešenje za nas exSBBovce?

Recimo Jebtelova optika (ko želi da apgrejduje nasleđen kabl) plus Adria app na boxu / Smart TVu.

Trebalo bi da je isti satelit/grupa satelita za sve korisnike u Evropi i severnoj Africi, ma gde se nalazili. Neka potvrdi još neko, ali ako je tako, samo ti treba novi ugovor s crnogorskom ispostavom.

Da li moj EON nalog mogu da dam korisniku u inostranstvu da preko aplikacije za TV gleda program? Da li tu ima nekih blokada?

11 minutes ago, FOX river said:

samo ti treba novi ugovor s crnogorskom ispostavom.

Ma da, to nije nikakav problem, blizu mi njihova poslovnica, svratiću do njih kad odem do CG.

53 minutes ago, Milosh76 said:

Da li moj EON nalog mogu da dam korisniku u inostranstvu da preko aplikacije za TV gleda program? Da li tu ima nekih blokada?

Znam da u CG može, jedino što skrembluju RTS za masu stvari (sport, Potera...)

3 minutes ago, Milosh76 said:

Dakle, moje pitanje je, da li mogu da otkazem Total TV zbog ovog preuzimanja od strane MTS?

1 hour ago, Milosh76 said:

Neće raditi bez vpn bar većina glavnih kanala, zato je i postojao nettv i total

Edit. Ostao mi i pogrešan quote prvi

Edited by sasha

Sad su valjda ukinuli taj geo block, zato pitam. Znam da ranije nije radilo

Pa to je kod nas, za inostranstvo ne verujem, zato i nude adria telekom gde imaju n1 i nova.

A probsj na kraju krajeva, možda i može sada.

Nisu ukinuli geo blok na EONU iz inostranstva.

Na kraju krajeva EON u Srbiji nudi SBB, tako da mislim da ce UM prva tražiti da se njihovi kanali blokiraju za inostranstvo kako bi mogli i tamo nekome da ih exkluzivno prodaju.

UG sada, suprotno svemu dosad objavljenom i rečenom, tvrdi da je Emiraćanima i Česima prodao ceo SBB s Total TV-om, a da su oni preprodali Total TV Telekomu.

Edited by vememah

Telekom Srbija u potpunosti preuzeo Total TV

Usluga Total TV (EON Sat) zvanično je prešla u vlasništvo kompanije Telekom Srbija. Od 16. aprila, sve satelitske (DTH) usluge u potpunosti pruža kompanija Telekom Srbija.

Proces kupovine Total TV usluge, od strane Telekoma Srbija, a koja je bila u vlasništvu United Grupe završen je 2. aprila ove godine.  Od 16. aprila, Total TV korisnici su u potpunosti prebačeni na platformu Telekoma Srbija, čime je završen proces integracije u sisteme i usluge kompanije Telekom Srbija. Od danas korisnici Total TV imaće istu  ponudu kanala kao I korisnici satelitske televizije Telekoma Srbija, m:SAT TV.

Kao gest dobrodošlice, svim Total TV korisnicima, tokom meseca aprila pružićemo uslugu  bez naknade.

Takođe, korisnici koji su ranije koristili EON aplikaciju, od sada mogu da koriste  Iris Go aplikaciju.

Za sva dodatna pitanja i podršku, korisnici Total TV-a, mogu se obratiti korisničkoj podršci Telekoma  Srbija putem broja 19955.

Datum objave: 16. april 2025.

https://mts.rs/Korisnicka-zona/Vesti/Medija-centar/a125723-telekom-srbija-preuzeo-total-tv.html

jbt ja imam total tv i sve sto gledam, gledam preko eona

i sad bukv nista ne razumem

sto im majki jebem

2 hours ago, sherman said:

jbt ja imam total tv i sve sto gledam, gledam preko eona

i sad bukv nista ne razumem

sto im majki jebem

Ako je EON nalog tvoj od tvog Totala, ne znam kako si mogao da ga gledaš na tv-u kad je to bilo samo za Anddroid i iPhone.

Mogao si registruješ 3 uređaja od kojih si mogao da gledaš 1 u jednom trenutku.

Ali, nema veze to je već gotovo ili će biti ugašeno ovih dana.

Može da se cast-uje na Google Chromecast.