Jump to content

Kablovska TV

Featured Replies

Kapiram da je Eon zemlja, a Arena Cloud nebo..

Tenis na areni premium 3, komentatiše neko ko je (100%) pre bio na sport klubu.

Djubrad iz MTS mi naplate 850 din više za januarski račun. Ispada da sam aktivirao HBO 25.12. (u toku promo perioda)

Pri tom HBO imam već godinama u nazad kao poseban stream servis i nikada ga nisam vijao ni na SBB ni na MTS.

Nazovem servis, ne znajući o čemu se radi, operaterka mi objasni da je "neko aktviriao" HBO dodatak koji je besplatan u toku decembra i januara, iako ja u mom BOX paketu već imam HBO i CineMax. To joj i kaže, apsurdno je da plaćam i aktiviram nešto što već imam uračunato u paket na šta ona pobedonosno odgovara - "ali Vi ste aktivirali HBO3 kanal" ... Čekaj, čekaj, čekaj, dakle u BOX paketu mi je besplatno HBO1, HBO2, Cinemax1 i Cinemax2 ali ne i HBO3 lolol

Pri tom joj objašnjavam da je u pitanju filmski i serijski program koji se vrti u krug, nije kao da sam kupio ARENE Premium a da nemam ostale ARENE ili kao da sam kupio DORCEL ali ne i Brazzers, kao da imam MTV ali ne i VH1. Ona je ostala bez teksta, ja sam joj rekao da je sramota da tako kradu stare korisnike. Ona je ponudila "otkazivanje" ove usluge, naravno uz proporcijalnu naplatu onoga što sam "koristio" prvih 5 dana narednog meseca (uz sledeći račun mi je stiglo zaduženje tipa 70 din isuse

А1 нуди бежични кућни интернет од 50 и од 100 Мбпс. Да ли би овај од 50 био довољан за гледање телевизије преко апликације неког кабловског оператера на андроид телевизору?

Brzina je sasvim dovoljna, ali zavisi koja je količina neta u pitanju. Ako je flat, onda može.

Edited by fusion_

Koja je trenutno najbolja ponuda samo za osnovni TV paket, ne treba net da bude uključen ?

Kaže mi sestra da su im ukinuli geo block, pa može da gleda N1 preko mts interneta

Edited by Arkadija

Još u četvrtak.

On 3.4.2025. at 19:36, vememah said:

Nakon što je rano jutros po preuzimanju SBB-a od strane Čeha i Arapa ukinuto blokiranje Yettelovih IP adresa, od večeras UM kanali Nova S, N1 i ostali na pozajmljenim Eon nalozima / kodovima za smart TV od korisnika sa SBB-a mogu se gledati i na Telekomovoj optici i VDSL/ADSL-u.

Edited by vememah

1 hour ago, vememah said:

Još u četvrtak.

Do jutros su imali geoblock, tek danas popodne je postalo moguće da gledaju te kanale. Novi Beograd je u pitanju.

Dosta neobično, gomila ljudi po forumima je potvrdila da može da gleda još u četvrtak (i sâm sam se u to uverio) i niko se u međuvremenu nije javio s problemima.

Moguće da su imali neku egzotičnu IP adresu koja isprva nije sklonjena iz liste za blokadu.

N1 strim sad radi bez geo bloka i preko onog sajta za dijasporu, nova ne radi.

On 8. 4. 2025. at 20:55, dekki said:

А1 нуди бежични кућни интернет од 50 и од 100 Мбпс. Да ли би овај од 50 био довољан за гледање телевизије преко апликације неког кабловског оператера на андроид телевизору?

Za jedan tv je sasvim dovoljno 10Mbps.

Tokom testiranja D3i (preteča EON) ja sam imao ADSL od samo 4Mbps i bez problema je sve radilo u SD kvalitetu slike.

Problem su ograničeni internet paketi, pogotovo onaj od 100GB/mesec.

Slično ti je za bilo koju OTT ili streaming platformu, ali konkretno za EON, HD kanali idu do 7Mbps (mega bit u sekundi), što je sa pratećim metadata i ostalim škart podacima oko 1MB/s (mega bajt u sekundi)

Znači 3,6GB za sat, pa množi. Realno oko 35 sati gledanja televizije u punom kvalitetu za mesec, ako imaš paket od 100GB i koristiš internet samo za to.

Naravno, u aplikaciji je moguće smanjiti parametre slike, pa je tako moguće dosta uštedeti. Moja ćerka je koristila A1 mobilni kućni net i EON sa parametrima na 2Mbps i slka je bila sasvim prihvatljiva, mogu da kažem dobra. Jedino nije štedela za vaterpolo. Tako imaš oko 150 sati. Koga ne mrzi može da smanji za redovne potrebe i na 1Mbps a kad gleda neki film ili utakmicu da odvrne.

Ukratko, ograničeni net je mnogo veće prokletstvo od sporog.

58 minutes ago, dvb-t manijak said:

Problem su ograničeni internet paketi, pogotovo onaj od 100GB/mesec.

Ukratko, ograničeni net je mnogo veće prokletstvo od sporog.

Taj A1 kućni net sad nudi neograničen internet, tako da u teoriji čovek ne bi trebao da ima problema.

Doduše, zavisi koliko je stabilna ta konekcija.

Sad su opasno zakomplikovali, a da nigde nije jasno objašnjeno.

A1 nudi internet preko 4G mobilne mreže kao ograničeni "ponesi net" i kao "kućni net". Mi smo imali taj kućni i mogao je da se seli po Srbiji, samo su garantovali protok na jednoj prijavljenoj adresi. Pored toga nude i optički preko MTS infrastrukture (gde postoji), što je i najbolje.

Za OTT televziju je svaki dobar koji stabilno radi i koji nema mesečno ograničenje podataka.

Хвала на објашњењу. Нет је неограничен са горе наведеним брзинама. Нема мајстора који долазе и нешто повезују, већ се уговор потписује у пословници након чега корисник преузима рутер и сам га активира. Ваљало би тестирати тај нет код куће пре потписивања уговора, мада су ме нешто бледо гледали кад сам им предложио ово.