ducca Posted February 17 Posted February 17 Iz ovoga sugeriše da Yettel-ovi korisnici u budućnosti neće imati priliku da gledaju i Premijer ligu i Evroligu (dakle Arene)…
glibav Posted February 17 Posted February 17 Ne, pored Arene i SK imace i N1 i Novu. Ko ima SBB dobice Arene. 1
vememah Posted February 17 Posted February 17 Imaće, rekao je dir. Telekoma Lučić u svojim gostovanjima da će svi operateri imati. 1
kud u maglu Simoviću Posted February 17 Posted February 17 kad se očekuje migracija sbb->yettel i da li će korisnici eon-a dobiti uopšte yettel-ov box ili šta već koriste?
Jimmy Kowalski Posted February 17 Posted February 17 Vise ima smisla da malobrojni Yettel korisnici dobiju Eon, nego obrnuto.. 1
sasha Posted February 17 Posted February 17 54 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: kad se očekuje migracija sbb->yettel i da li će korisnici eon-a dobiti uopšte yettel-ov box ili šta već koriste? Yettel ima hipernet tv Box, ima android na njemu, koliko sam čitao na benchu ljudi se prilično žale na njega kako radi njihova tv. Eon je svakako bolji. 1 1
kud u maglu Simoviću Posted February 17 Posted February 17 u roditeljskom domu ima eon, koji je savladan u potpunosti(vraćanje, radio, yt…) potajno se nadam da ga neće menjati uopšte 1
sasha Posted February 17 Posted February 17 (edited) Nema logike da menjaju nego samo da puste nove kanale. Ako ništa drugo ne isplati im se da sve to promene. Edited February 17 by sasha 1
dvb-t manijak Posted Monday at 17:31 Posted Monday at 17:31 5 hours ago, kud u maglu Simoviću said: i da li će korisnici eon-a dobiti uopšte yettel-ov box ili šta već koriste? 4 hours ago, Jimmy Kowalski said: Vise ima smisla da malobrojni Yettel korisnici dobiju Eon, nego obrnuto.. 4 hours ago, sasha said: Yettel ima hipernet tv Box, ima android na njemu, koliko sam čitao na benchu ljudi se prilično žale na njega kako radi njihova tv. Eon je svakako bolji. 3 hours ago, kud u maglu Simoviću said: u roditeljskom domu ima eon, koji je savladan u potpunosti(vraćanje, radio, yt…) potajno se nadam da ga neće menjati uopšte 3 hours ago, sasha said: Nema logike da menjaju nego samo da puste nove kanale. Ako ništa drugo ne isplati im se da sve to promene. da ponovim moj odgovor: On 12. 2. 2025. at 21:19, dvb-t manijak said: ...Ali ta priča se završava. Yettel ima prava na korišćenje EON platforme još 2 godine, sa mogućim produženjem uz plaćanje licence UG, ili da izvrše migraciju na neku svoju platformu. Da razjasnimo bar jedno: šta je EON platforma? To je IPTV middleware, odnosno kompjuterskim rečnikom to su u suštini front-end aplikacije za različite korisničke uređaje i neka vrsta, međusloja koji povezuje taj korisnički sloj sa nižim slojem gde se skupljaju signali tv i radio stanica, kao i baza sa naslovima video kluba. A sve to komunicira sa bazom korisnika, dodeljuje prava pristupa, radi analitiku i svašta još. Vrhunski softver, ali zaista odličan, većim delom razvijen tu kod nas. United group je sada njegov vlasnik i nema nameru da ga proda sa SBB, nego ga nosi sa sobom i koristiće ga na tržištima gde ostaju. Dakle, pošto UG nosi sa sobom EON platformu Yettel će nakon prvog vremena morati da plaća ozbiljnu cenu za njeno korišćenje. Mnogo im je jeftinije da plate programere da zakrpe tu njihovu platformu. Telekom ima užasnu platformu, pa nisam čuo da ih je bilo ko napustio zbog toga. 3
FOX river Posted Tuesday at 10:12 Posted Tuesday at 10:12 EON je na samom početku 2015. bio klimav, okrpili su ga za nekih 12 meseci. Kada uporedim ponude u Austriji i Srbiji (UPC, Deutsche Telekom, A1 su regionalni i interkontinentalni opetatori), EON je trenutno najbolji, nema konkurenciju po stabilnosti i lakoći upotrebe, prava je šteta što ćemo u budućnosti na neku drugu platformu.
IgaBiva Posted Wednesday at 12:42 Posted Wednesday at 12:42 Meni je EON super zato sto mogu da gledam sve srpske kanale iz inostranstva preko VPN-a. Moji imaju SBB i ne koriste Smart TV tako da sam instalirao EON aplikaciju na moj TV, upisao podatke, povezao TV preko VPN-a sa Srbijom i sve radi kao kada sam kod mojih - svi kanali su tu i rade bez greske. Tako radim vec zadnjih 7-8 godina. Zivo me zanima kako ce to u buducnosti izgledati. Ako mi ukinu EON, bice bas bezveze :(
smooth.Op Posted Wednesday at 17:56 Posted Wednesday at 17:56 Kad je već riknuo, trebao je do kraja. A ne ovo smeće od portala da ostane u životu. 1
radnik Posted Wednesday at 18:10 Posted Wednesday at 18:10 Mene juce zvali iz Yettela da predjem kod njih. Po 1din godinu dana. Optika, tv... Toliko sam je cuo, dok joj nisam rekao da ja vec imam Yettel. Istina i SBB, pa da sacekamo da se to objedini. Sve u svemu, valjda cu manje placati. Trenutno je oko 6.5k (SBB blizu 5k i Yettel 1.6k).
dvb-t manijak Posted Wednesday at 23:25 Posted Wednesday at 23:25 On 18. 2. 2025. at 11:12, FOX river said: EON je na samom početku 2015. bio klimav, okrpili su ga za nekih 12 meseci. Kada uporedim ponude u Austriji i Srbiji (UPC, Deutsche Telekom, A1 su regionalni i interkontinentalni opetatori), EON je trenutno najbolji, nema konkurenciju po stabilnosti i lakoći upotrebe, prava je šteta što ćemo u budućnosti na neku drugu platformu. EON je predstavljen na jesen 2018., što je i logično jer on leži na bazi Android 9 TV, koji je izašao malo ranije te iste godine. Možda misliš na D3 platformu koja je prethodila EON-u. Ona je krenula neke 2011. za hibridne DVB-c uređaje, dok čist IPTV krenuo 2013. D3 je Linux, kao rešenje je kupljeno i da, jeste daleko lošiji od EON-a, a da ga ne poredimo sa Iris, Move i sl. 10 hours ago, IgaBiva said: Zivo me zanima kako ce to u buducnosti izgledati. Ako mi ukinu EON, bice bas bezveze :( ...biće, to je sigurno, samo još da vidimo sve detalje.
FOX river Posted Thursday at 10:29 Posted Thursday at 10:29 Mislim da je D3 Go za mobilne uređaje još u leto 2015. zamenjen EONom. Mislim da sam tada na Nexus 7 (2013) prešao sa D3 Go na EON kao korisnik TotalTV-a. EON Box i EON SmartTV su onda posle nekoliko godina zamenili D3 i na posletku i NetTV Plus.
Recommended Posts