msv Posted February 14 Posted February 14 3 hours ago, gone fishing said: kakvo crno samoubistvo, pa govnari naplaćuju 30€ osnovni paket tv+net, pogledaj koliko je takav paket u rumuniji ili bugarskoj... Izgubili bi najvažniji adut protiv konkurencije A osnovni paket bugarskog Vivacoma (isto UG) je 37 e
goofs Posted February 14 Posted February 14 5 hours ago, smooth.Op said: Ajde nek postoji šansa da telekom ubaci sk nekako u ponudu, ako već jesu kupili prava. Ali po kojoj logici bi arena trebala biti puštena na sbb kad tu yettel još nije ušao? To bi trebalo od leta sve da ide, jedino ne znam za moto sport kako će. Zavisi kad će upravljačka struktura novog vlasnika uću u SBB. Sigurno se neće čekati leto i aferim tih ugovora jer do leta kompanija pogrešnim vođenjem može da ode u težak kanal, a da UG baš briga, oni su svoje prodali i očekuju isplatu. Tako da čim se desi da par najbitnijih pozicija bude popunjeno novim ljudima krenuće i spajanje Yettel i SBB signala, a Yettel ima Arene.
Jimmy Kowalski Posted February 16 Posted February 16 Sto voli Ilic sve zivo da komentarise, a pojma nema.. 1 1
Misko Posted February 16 Posted February 16 20 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Sto voli Ilic sve zivo da komentarise, a pojma nema.. Understatement of the fucking century..mediokritet dosadni..vredelo je gledati poslednji UN sa njim, samo da bih gledao njega kako ga matiraju u dva poteza, kada se trti gde mu nije mesto i ucitava svoje frustracije..
Misko Posted February 16 Posted February 16 za uspeh studenata, a on je ogroman, umnogome su zaslužni i N1 i Nova. 1
Jimmy Kowalski Posted February 16 Posted February 16 Sve je uglavnom netacno, a ovaj deo je posebno krindz koliko je glup Quote Predstavnici vlasnika – a to nisu ni novinari ni urednici – kažu da se posao dogovarao odavno, i baš sad se došlo do najbolje ponude. Što se može čitati i kao priznanje da je zbog pobune studenata i žitelja Srbije porasla vrednost SBB-a. A odatle sledi jednostavan izvod – United Group nije prodao samo SBB, sportske kanale, nego i studente i žitelje Srbije, barem one koji su iz puke privrženosti sa sobom vukli ugovore s SBB-om (a zbog N1 i Nove) i kada su drugi nudili mnogo povoljnije uslove. 1 1
nenad Posted February 16 Posted February 16 On 14. 2. 2025. at 12:15, gsb said: Ja bih probala da rezimiram ovu diskusiju oko prodaje SBB-a: Imamo sada 3 aktera: Mts, Arape (tako zovem ovu komplikovanu investicionu grupu, jer pretpostavljam da Dubai kapital dominira) i UG. - UG je prodao emiterski deo Arapima sto u sustini znaci da ce u Srbiji postojati 2 velika igraca na polju internet provajdera i mobilne. Pri cemu Arapi samo pruzaju usluge a Mts je i kontent provajder. Oni ce cak koristiti i isti "hardver" za pruzanje usluga. Ocekuje se mini rat za klijente, sto ce bar u nekoj meri povoljno uticati na korisnike u smislu smanjenja cene usluga. - UG je prodao kontent deo koji se odnosi na sportski sadrzaj i iz izjava se moze zakljuciti da su UG i Arena podelili trziste Balkana na EU non-EU monopole, tako da ce u dogledno vreme UG i Mts kontrolisati 100% sportskog sadrzaja svako u svojoj prciji. - Sto se kontenta (koji nije sport) tice van Srbije ne znam, ali u Sr ce se bitka voditi oko N1 i NoveS. Mts ce raditi onako kako Zvaljo kaze, i najverovatnije nece placati i pustiti ova 2 kanala na svoju mrezu. Arapi su dovoljno veliki igrac da mogu da odole pritiscima da do isticanja ugovora uklone N1 i NovuS. Moja procena je da ce ostaviti N1 i NovuS do isticanja ugovora od 2 godine, a onda odluciti na osnovu politicke situacije. Pri tome valja imati na umu da ce jedina razlika izmedju Mts i Arapske ponude biti ova 2 kanala i to moze bitno da utice na opredeljenost dosta klijenata (uzimam sebe za primer, a ima nas dosta). - Najveca neduoumica tu je ponosanje UG prema N1 i NovoS. Treba imati na umu da Solak nije vecinski vlasnik i moja pretpostavka je da je on dobio vremenski i monetarni okvir u okviru koga moze da uradi nesto sto je planirao sa ova dva kanala. Kad kazem vremenski mislim na recimo 2 godine, kad kazem monetarni mislim da su mu odobrena neka sredstva (iz rezerve, is EU podruznica) sa kojima moze da raspolaze. - E sad sta je Solakov cilj, mozemo da nagadjamo, ali meni se cini da je ovo za njega licni "rat". Generalno mislim da mu je cilj da NovaS dobije nacionalnu frekvenciju, a N1 postane referentni informativni kanal kome se populus okrece za kljucne informacije u kriznim i drugim situacijama i tako zadrzava uticaj (koliko to moze da se monetizuje nisam sigurna, ali verovatno moze). solak ima poslednju rec u svim dilovima ug. minus koji prave n1 i nova su za ug relativno mali i ako solak ima cilj da iz zadrzi to ce se sigurno desiti. mistifikuju se malo ti fondovi, svi koji su ulazili u ug su se usrali od para i to uglavnom zato sto se nisu mesali previse u strateske poteze, koje je osmisljavao solak.
Milosh76 Posted February 16 Posted February 16 54 minutes ago, nenad said: solak ima poslednju rec u svim dilovima ug. minus koji prave n1 i nova su za ug relativno mali i ako solak ima cilj da iz zadrzi to ce se sigurno desiti. mistifikuju se malo ti fondovi, svi koji su ulazili u ug su se usrali od para i to uglavnom zato sto se nisu mesali previse u strateske poteze, koje je osmisljavao solak. A sta ce UG/Solak da radi kad/ako Yettel nakon zavrsetka spajanja odluci da ne emituje N1 i Novu? Mislim da je distribucija kanala UG nakon spajanja (oko polovine 2025 godine) veci problem, nego finansiranje.
nenad Posted February 16 Posted February 16 5 minutes ago, Milosh76 said: A sta ce UG/Solak da radi kad/ako Yettel nakon zavrsetka spajanja odluci da ne emituje N1 i Novu? Mislim da je distribucija kanala UG nakon spajanja (oko polovine 2025 godine) veci problem, nego finansiranje. ne znam, ja nisam solak. yettel nema niti jedan razlog da ne nastavi da emituje kanale, to im je jasna prednost u odnosu na telekom. da ne govorimo o tome da ce do sredine 2025 verovatno i telekom biti oslobodjen. 2
Milosh76 Posted February 16 Posted February 16 Jeste im prednost, ali kod Telekoma su svi sportski prenosi, moze tu i neka ucena da padne. Za poslednji pasus se nadam da ces biti u pravu.
Jimmy Kowalski Posted February 16 Posted February 16 14 minutes ago, Milosh76 said: A sta ce UG/Solak da radi kad/ako Yettel nakon zavrsetka spajanja odluci da ne emituje N1 i Novu? Mislim da je distribucija kanala UG nakon spajanja (oko polovine 2025 godine) veci problem, nego finansiranje. Ne moze Yettel da odluci nesto sto je protivno ugovoru koji su sklopili. Ako u ugovoru stoji da ce distribuirati N1 i Novu, onda ce tako biti. 2
msv Posted February 17 Posted February 17 (edited) Nenadležna institucija se u Hit tvitu bavila i kablovskim kanalima. Kaže da 140k korisnika Total TV-a ostaje bez N1 i Nove, jer oni postaju ekskluziva Yettela. Quote "Ja poznajem njihovog glavnog čoveka [Yettela], Jeržija Šmecla, koji je jedan fantastičan intelektualac, ali čovek, pare, biznis, nema tu šta. I on je izračunao, pa što bi neko ostao na SBB-u ako može da gleda i Englesku ligu i košarkašku Evroligu na Telekomu? Pa ja moram da imam nešto ekskluzivno, to su mi N1 i Nova S. A probaću da pridobijem i neke druge i da ih ne izgubim, zato što skače Informer ja ću da ponudim Informeru, Informer nema ugovore o ekskluzivitetu sa Telekomom", rekao je Vučić. I čisto naslađivanje Quote Na konstataciju da je jedan novinar Junajted medije rekao da je Šolak prodajom spasao nezavisne medije, Vučić je odgovorio da će ga pitati u novembru i decembru ove godine. "Zato što oni nisu uspeli da obezbede dodatno finansiranje, pa će onda malo da ih pootpuštaju pa ćemo mi da pomognemo da deo tih ljudi zaposlimo ovde, onde, uzmemo nekog za pi-ara", rekao je Vučić i dodao da im to neće biti mrsko. https://www.euronews.rs/srbija/politika/157710/vucic-o-prodaji-sbb-n1-i-nova-s-ostaju-ali-ne-za-sve/vest Edited February 17 by msv
Recommended Posts