Jimmy Kowalski Posted February 13 Posted February 13 12 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: jebe se njemu za n1 i novu verujem da ih “čuva” kao zalog za budući biznis kad vučić ode Drugim recima i dalje ce da bije bitke na srpskom medijskom nebu. Jedino se odatle nije povukao.. 1
msv Posted February 13 Posted February 13 1 hour ago, Guuundogan said: Korisnici oriona imaju n1 Tokom one Da se vidi N1 kampanje Telekom je hteo besplatno, Orion je platio. 1
ducca Posted February 13 Posted February 13 Telekom hteo N1? Come again? Mislim da je to bila prica za SK, ali ko zna, i veca cuda su se desavala.
goofs Posted February 13 Posted February 13 2 hours ago, borko81 said: Da li je moguć (ne)očekivani potez, nakon svega, Šolak uleće sa kintom i kupuje, recimo, Orion? Nešto u stilu kupovine Sautemptona, nakon gubitka prava na Premijer ligu. Koliko ja znam, Orion je tu satelit u celoj priči, nemaju metar svog kabla, koriste Telekomovu infrastrukturu i kao takvi su beznačajni.
msv Posted February 13 Posted February 13 30 minutes ago, ducca said: Telekom hteo N1? Come again? Mislim da je to bila prica za SK, ali ko zna, i veca cuda su se desavala. Bez naknade, to bi bilo samoubistvo za SBB https://n1info.rs/vesti/a566128-nula-dinara-za-n1-dok-telekom-ne-zeli-da-pokaze-ugovore-sa-ostalim-kanalima/ 1
mraki Posted February 13 Posted February 13 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said: jebe se njemu za n1 i novu verujem da ih “čuva” kao zalog za budući biznis kad vučić ode Ja čoveka nikad nisam čuo ni kako priča, samo ove kako ga pominju non stop. Ali ono, odredjeni ustupci vlasti u prethodnom periodu bi mu sigurno olakšali i poslovanje i život, pa ih nije pravio. Kao rezultat toga, ovi su ulupali ko zna koliko para u telekom i vodili nefer tržišnu utakmicu što je sbb na kraju koštalo dosta. Ne kažem da neće pokušati to dobro da naplati kod druge vlasti, ali to je sve već deceniju i kusur na dugom štapu… možda sam naivan, ali mislim da bi čovek kome je bitna samo lova po svaku cenu ipak postupao drugačije.
kud u maglu Simoviću Posted February 13 Posted February 13 2 minutes ago, mraki said: Ja čoveka nikad nisam čuo ni kako priča, samo ove kako ga pominju non stop. Ali ono, odredjeni ustupci vlasti u prethodnom periodu bi mu sigurno olakšali i poslovanje i život, pa ih nije pravio. Kao rezultat toga, ovi su ulupali ko zna koliko para u telekom i vodili nefer tržišnu utakmicu što je sbb na kraju koštalo dosta. Ne kažem da neće pokušati to dobro da naplati kod druge vlasti, ali to je sve već deceniju i kusur na dugom štapu… možda sam naivan, ali mislim da bi čovek kome je bitna samo lova po svaku cenu ipak postupao drugačije. naplatili su oni to i više nego dobro
vememah Posted February 14 Posted February 14 (edited) Quote Arenasport odlazi iz Hrvatske ZAGREB - Arenasport, točnije Telekom Srbija, nakon dogovorene akvizicije Sportkluba u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji pokupovala je sve relevantno u pogledu sportskih TV prava u tim zemljama. No istovremeno se povlači iz Hrvatske i Slovenije. Telekom Srbija kupio je televizijske postaje Sportklub u navedenim državama od tvrtke Eon TV International, grupacije United Medije biznismena Dragana Šolaka, inače većinskog vlasnika nogometnih klubova Southamptona, Valenciennesa i Goztepea. Posao je težak 652 milijuna eura. Arenasport tako preuzima skoro sva televizijska prava u tim zemljama, ali srpski telekom istovremeno napušta Hrvatsku. Njihov fokus više nisu ta zemlja i Slovenija, nego "Zapadni Balkan i dijaspora". "Očekuje se da će se troškovi Arene u samo tri godine smanjiti za više od 175 milijuna eura, dok će prihodi značajno porasti. Dio sredstava koji je ranije odlazio na skupa inozemna sportska prava sada će biti usmjeren na jačanje domaćeg sporta i produkcije, što će dodatno ojačati našu poziciju u dijaspori. Kombinacijom značajnih ušteda, ulaganjem u domaće sadržaje, Telekom jača svoju poziciju lidera u regiji i svjetskoj dijaspori", rekao je Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbija, na RTS-u. Hrvatska podružnica Arenasporta ipak se neće ugasiti dok ne isteknu prava za prijenose sportskih natjecanja. Arenasport ima prava prijenosa četiri jaka nogometna natjecanja: španjolske La Lige do kraja sezone 2025./26., Lige prvaka do sezone 2026./27., engleske Premier lige do 2027./28. i talijanske Serie A do 2028./29. Osim navedenih natjecanja, na njenim kanalima su i prijenosi NBA lige i NFL-a. Tako da su hrvatskim korisnicima Arenasporta zajamčene najmanje tri do četiri godine navedenih sadržaja. Arena će se polako povlačiti iz Hrvatske, kako joj budu istjecala prava na pojedino natjecanje. No, što ljubitelji sporta u Hrvatskoj mogu očekivati nakon toga? Kad Arenasportu u Hrvatskoj prava na neko natjecanje dođu pred kraj, slijedi licitacija za njih. U tim natječajima Sportklub će imati najbolju startnu poziciju. Hrvatski Sportklub emitira se samo na svojoj platformi Eon, a ne kao ostali, putem telekom operatera. Osim njega, uvijek postoji šansa da se pojavi i neki novi igrač, kao što je prije nekoliko godina osnovan Planetsport, koji je kupio prava na Ligu prvaka. Ne smije se zaboraviti ni Hrvatski telekom, koji ima prava na SHNL i druga domaća nogometna natjecanja koja emitira na MaxSportu. Prava ima do kraja iduće sezone ugovorom s HNS-om potpisanim na četiri godine i vrijednim 44 milijuna eura. https://www.seebiz.eu/sport/arenasport-odlazi-iz-hrvatske/315405 Edited February 14 by vememah
Milosh76 Posted February 14 Posted February 14 (edited) Podelili su trziste exYU na EU i nonEU sto se tice sporta. Meni se cini da ce EL krenuti na Areni od sledeceg kola tj. bice i na Areni i na SK do kraja sezone, kao i sve ostale lige koje drzi SK ili ce ubaciti svi i Arene i SK u programsku semu. Takodje na Yettelu ce se pojaviti Nova i N1 i ostali kanali koje drzi UM. I sve tako dok se transakcija ne zavrsi, recimo 1 jun. Onda ce, u zavisnosti od stanja u zemlji, ili se sve nastaviti isto osim SK koji se gasi kao TV ili se spajanjem Yettela i SBB gube kanali UM, pre svih N1 i Nova. Sto se tice TotalTV on sigurno nece imati kanale UM nakon zavrsenih transakcija, osim ako ne dodje do politickih promena. Edited February 14 by Milosh76
smooth.Op Posted February 14 Posted February 14 Ajde nek postoji šansa da telekom ubaci sk nekako u ponudu, ako već jesu kupili prava. Ali po kojoj logici bi arena trebala biti puštena na sbb kad tu yettel još nije ušao? To bi trebalo od leta sve da ide, jedino ne znam za moto sport kako će.
sasha Posted February 14 Posted February 14 Ma ko zna šta su sve izdogovarali, vreme će pokazati. Meni samo slika onog Lučića iz telekoma pre par stranica okačena kako je stvarno srećan i smeje se ne uliva neki optimizam.
smooth.Op Posted February 14 Posted February 14 Poslušao sam Ercegov podkast i ono što sam uspeo da izvučem je da će sezona F1 sigurno početi na SK (prvi trkački vikend 26-28. februar) i da se sigurno na SK neće završiti (dakle prelazi na arenu). Da li će to biti za mesec ili par meseci zavisi samo od završetka transakcije (ono što je Ayatollah pisao).
gone fishing Posted February 14 Posted February 14 9 hours ago, msv said: Bez naknade, to bi bilo samoubistvo za SBB https://n1info.rs/vesti/a566128-nula-dinara-za-n1-dok-telekom-ne-zeli-da-pokaze-ugovore-sa-ostalim-kanalima/ kakvo crno samoubistvo, pa govnari naplaćuju 30€ osnovni paket tv+net, pogledaj koliko je takav paket u rumuniji ili bugarskoj...
gsb Posted February 14 Posted February 14 Ja bih probala da rezimiram ovu diskusiju oko prodaje SBB-a: Imamo sada 3 aktera: Mts, Arape (tako zovem ovu komplikovanu investicionu grupu, jer pretpostavljam da Dubai kapital dominira) i UG. - UG je prodao emiterski deo Arapima sto u sustini znaci da ce u Srbiji postojati 2 velika igraca na polju internet provajdera i mobilne. Pri cemu Arapi samo pruzaju usluge a Mts je i kontent provajder. Oni ce cak koristiti i isti "hardver" za pruzanje usluga. Ocekuje se mini rat za klijente, sto ce bar u nekoj meri povoljno uticati na korisnike u smislu smanjenja cene usluga. - UG je prodao kontent deo koji se odnosi na sportski sadrzaj i iz izjava se moze zakljuciti da su UG i Arena podelili trziste Balkana na EU non-EU monopole, tako da ce u dogledno vreme UG i Mts kontrolisati 100% sportskog sadrzaja svako u svojoj prciji. - Sto se kontenta (koji nije sport) tice van Srbije ne znam, ali u Sr ce se bitka voditi oko N1 i NoveS. Mts ce raditi onako kako Zvaljo kaze, i najverovatnije nece placati i pustiti ova 2 kanala na svoju mrezu. Arapi su dovoljno veliki igrac da mogu da odole pritiscima da do isticanja ugovora uklone N1 i NovuS. Moja procena je da ce ostaviti N1 i NovuS do isticanja ugovora od 2 godine, a onda odluciti na osnovu politicke situacije. Pri tome valja imati na umu da ce jedina razlika izmedju Mts i Arapske ponude biti ova 2 kanala i to moze bitno da utice na opredeljenost dosta klijenata (uzimam sebe za primer, a ima nas dosta). - Najveca neduoumica tu je ponosanje UG prema N1 i NovoS. Treba imati na umu da Solak nije vecinski vlasnik i moja pretpostavka je da je on dobio vremenski i monetarni okvir u okviru koga moze da uradi nesto sto je planirao sa ova dva kanala. Kad kazem vremenski mislim na recimo 2 godine, kad kazem monetarni mislim da su mu odobrena neka sredstva (iz rezerve, is EU podruznica) sa kojima moze da raspolaze. - E sad sta je Solakov cilj, mozemo da nagadjamo, ali meni se cini da je ovo za njega licni "rat". Generalno mislim da mu je cilj da NovaS dobije nacionalnu frekvenciju, a N1 postane referentni informativni kanal kome se populus okrece za kljucne informacije u kriznim i drugim situacijama i tako zadrzava uticaj (koliko to moze da se monetizuje nisam sigurna, ali verovatno moze). - Sto se Mts kontenta tice, iskreno se nadam da je Lucic, kao nesumnjivo inteligentna osoba, zakljucio da je uradio za Zvalju sve sto treba, a da sad proba da spasava Mts. To bi znacilo da pozatvara sto pre razne Euronews (mislim na Minju), K1 (mislim na JovanuJ) i slicne jedacice para, i ostavi serije/filmove jer em je gledanije i ti producenti ga mogu spasiti od jahanja sutra/prekosutra. 1 1
Recommended Posts