Jump to content
IGNORED

Kablovska TV

melankolic

Recommended Posts

Posted
27 minutes ago, Frank Pembleton said:

Pa dobro ako je cilj da "zatvoriš" medij.

Ona rasteruje ljude i to kvalitetne. Histeriše u razgovorima, kada ljudi pitaju za plate optužuje ih za "izdaju". Postavlja ljude upitnih kvaliteta na rukovodeća mesta. Kao što sam napisao to na površini ne izgleda strašno, ali na srednji i duži rok je recept za gašenje biznisa. E sad ako je to krajnji cilj onda ok. Ali opet i onda je presporo. Pod biznisom mislim na medije.

dok sam ja bio upoznat sa situacijom, sto je bilo sad vec poodavno, ona se jako dobro kotirala tamo i bila bliska sa donosiocima odluka, moguce je da se u medjuvremenu nesto promenilo, ali sumnjam.

Posted

Ne znam da li je tema prava ali me zanima šta sada (mislm ne sad "odmah" nego u vremenu koje dolazi) biva sa korisnicima SBB kablovskog Interneta?

Da li će moći da pređu na Yettel optiku i zadrže EON kao i do sada ili šta?!?

Možda nije ovo tema za to? Vidim niko to ne pominje... 

• +1 1
Posted

Bilo je pitanja pre par stranica, ali su to stvari koje za sad nemaju odgovor, samo nagadjanja...

• +1 2
Posted
37 minutes ago, nenad said:

dok sam ja bio upoznat sa situacijom, sto je bilo sad vec poodavno, ona se jako dobro kotirala tamo i bila bliska sa donosiocima odluka, moguce je da se u medjuvremenu nesto promenilo, ali sumnjam.

Verujem fa jeste, sa ovima iznad sebe, inače se ne bi probila na ovo mesto.

Što je verovatno "u tom svetu" jedino bitno...

• +1 2
Posted
1 hour ago, Ayatollah said:

Čitam jutros da United Grupa ima oko 7 milijardi evra dugova, a da od prodaje biznisa u Srbiji treba da inkasira oko 1,5 milijardi evra (825 miliona od e&PPF-a i 652 miliona od Telekoma). Gledao sam da nezavisno potvrdim ovu informaciju, i nisam baš do kraja uspeo, ali vidim da se pominje da imaju dug samo po korporativnim obveznicama 4,63 milijarde USD (https://cbonds.com/company/49927/), da su krajem prošle godine izdali 750 miliona EUR obveznica da bi refinansirali  600 miliona EUR obveznica koje im stižu na naplatu 2026. godine, da na te obveznice plaćaju 6,5% kamate (što je jako velika kamata) i da su dobili rejting B2 od Mudisa i B od Standard&Poors-a, što su u osnovi špekulativni rejtinzi sa velikim rizikom (https://united.group/united-group-announces-successful-refinancing-of-senior-secured-notes-due-2026/). Za bankarske dugove nisam našao nikakve podatke

Što sve ovo pišem - zato što je jasno da je United Grupa u finansijskim problemima, pa je samim tim veliko pitanje dokle će i kako da finansira N1 i Novu. Deluje mi da će u prvoj nekoj racionalizaciji poslovanja N1 i Nova biti među prvima na udaru, zbog razloga o kojima sam pisao ranije (neisplativ biznis, nije ni njima core biznis, na tržištu na kome nemaju nikakve druge operacije, itd.). 

Oni su se jednostavno preinvestirali, ušli su na jako mnogo tržišta, svuda sa željom da budu dominantan operater, da imaju top njuz kanale, pa ne ide to baš tako lako. Zato mi je besmisleno da neko Šolaka optužuje za izdaju, saradnju sa Vučićem i slično. Iz aviona se vidi da je ovo bio iznuđen potez, da se održi glava iznad vode.

• +1 3
Posted
4 hours ago, MeanM@ said:

Evo ga krme iz Telekoma na rts, Lucic. Objasnjava sta su pribavili narodnim parama, grokće, smeje se ko malouman.

Kakva gmazina zadrigla

Ne može da sakrije sreću.

kDeIBga.png

• Haha 7
Posted

Znam da nije za ovu temu, ali ovaj dizajn jutarnjeg programa RTS-a je na nivou šestog razreda osnovne škole. Ono kad deca počnu da prave power pointe. Jebeno amaterski, a vrv su spiskali desetie hiljada jura na to.

• +1 8
Posted

Biće manji troškovi za prava sportskih prenosa, a veći troškovi za krajnje korisnike he he grok grok.

• +1 5
Posted

„Kada se steknu uslovi, u ponudi ćemo imati i Arenu sport i Sportklub kanale, za sve sadašnje i buduće korisnike kako Yettela, tako i SBB-a. I ne samo sportske, nego i informativne i zabavne“, rekao je Majk Mišel, generalni direktor Yettela, navodi se u saopštenju.

• +1 2
Posted
1 hour ago, Max Morlock said:

Ne znam da li je tema prava ali me zanima šta sada (mislm ne sad "odmah" nego u vremenu koje dolazi) biva sa korisnicima SBB kablovskog Interneta?

Da li će moći da pređu na Yettel optiku i zadrže EON kao i do sada ili šta?!?

Možda nije ovo tema za to? Vidim niko to ne pominje... 

Oni koji su na SBB optici ce nastaviti da koriste EON, tu se nece nista menjati. Ako u zgradi nema SBB optike, ali Yettel ima svoju (ili koristi MTS mrezu, ali to je pitanje na koliko dugo) onda ce moci da predju. Spominjao je neko da je u pripremi zakon da ce biti moguce koristiti tudju infrastrukturu, ali to ce sacekati neku novu skupstinu.

Ne znam kakvu platformu koristi Yettel, sasvim je moguce da zapravo postojeci njihovi korisnici (kojih nema puno) predju na EON ukoliko je superiornija platforma..

Posted
1 hour ago, Jimmy Kowalski said:

Oni koji su na SBB optici ce nastaviti da koriste EON, tu se nece nista menjati. Ako u zgradi nema SBB optike, ali Yettel ima svoju (ili koristi MTS mrezu, ali to je pitanje na koliko dugo) onda ce moci da predju. Spominjao je neko da je u pripremi zakon da ce biti moguce koristiti tudju infrastrukturu, ali to ce sacekati neku novu skupstinu.

Ne znam kakvu platformu koristi Yettel, sasvim je moguce da zapravo postojeci njihovi korisnici (kojih nema puno) predju na EON ukoliko je superiornija platforma..

Kako ja razmem priču oko Eon-a, Yettel će moći još neko vreme da koristi tu tehnologiju/infrastrukturu i to vrv samo postojeći korisnici, a onda će u nekom roku morati da se skinu jer je tehnologija ostala u vlasništvu UG. Nije mi realno da buduće korisnike montiraju na Eon koji će potom za manje od 2 godine da izbace iz upotrebe, 

Posted

Zasto bi nuzno izbacivali EON ako je dobra platforma i koju ima 40% (SBB trenutno) od 44% korisnika (SBB + Yettel)? Ovde je po sredi nesto sto se ne desava cesto, da mali operator kupi veceg. Pa je s tim u vezi i pitanje sta im je isplativije, da manji ili veci broj korisnika menja platformu..

Posted

The e& PPF Telecom Group, the new owner of the SBB cable and Internet services provider, said on Thursday that Arena Sport and Sport Klub will both be part of its offer on all TV platforms.

The e& PPF Telecom Group also owns Yettel mobile services provider in Serbia. Yettel CEO Mike Michel is quoted as saying that both Arena Sport and Sport Klub will be available to Yettel and SBB clients along with news and entertainment. “This is good news for sports fans in Serbia, as all sports content will be available on all TV platforms. Users will be informed of these changes in a timely manner,” the press release said.

It said that nothing has changed for both Yettel and SBB users which means that SBB clients can continue using the EON TV platform with no changes for Yettel users.

The purchase of SBB by e&PPF Telecom Group is the first acquisition since the group was set up. The press release said that regulatory approval is the next step before SBB and Yettel services can be combined.

ma sta podvuceno znacilo

Posted
1 minute ago, cedo said:

ma sta podvuceno znacilo

„Kada se steknu uslovi, u ponudi ćemo imati i Arenu sport i Sportklub kanale, za sve sadašnje i buduće korisnike kako Yettela, tako i SBB-a. I ne samo sportske, nego i informativne i zabavne“, rekao je Majk Mišel, generalni direktor Yettela, navodi se u saopštenju.