Ayatollah Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 13 minutes ago, Milosh76 said: Nista, cekas da se nesto zvanicno promeni. Ugovori ce postati validni,recimo za pola godine. Dotle tesko da ce se promeniti u programskoj semi. Neće biti nikakvih promena u funkcionisanju SBB-a, Yettela i Telekoma dok KZK ne odobri koncentraciju i ne promeni se zvanično vlasnička struktura. Takve promene pre odobravanja koncentracije se u žargonu zovu "gun jumping" i kažnjive su sa aspekta zaštite konkurencije. Ne mogu čak ni da dele informacije i koordiniraju aktivnosti, kamoli šta više. Imajući u vidu da je ovo "cash free, debt free" transakcija, mislim da će proći prilično vremena dok dođemo do zatvaranja transakcije (pola godine, možda i više), jer United Grupa mora da reši kredite SBB-a pre nego što e&PPF preuzme SBB, a to nikada ne ide brzo - posebno ne u Srbiji zbog sumanutih propisa o deviznom poslovanju. Edited 5 hours ago by Ayatollah 2 1
Kreator Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 12 minutes ago, Halvard said: Dakle, Telekom je spucao pare na SK da bi ga praktično poklonio Yettelu i omogućio im da bude jedini provajder sa ponudom svih kanala dostupnih u Srbiji? Ima smisla. https://www.yettel.rs/sr/privatni/paketi-i-dodaci/digitalna-televizija/spisak-kanala-hipernet-tv-m sve arene su i sada na yettelu. pretpostavljaš da su ipak budale i da će reći telekomu : " e ajde sada kada imate sve sportske kanale, prebacite sve bitne sportske prenose na arenu 453, 454, 455, 456, 457 a mi ćemo da uključimo kaunter i da gledamo kojom brzinom će nas napuštati korisnici i prelaziti kod vas ". evo ja ću prvi preći. Edited 5 hours ago by Kreator
Friend Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Iako se ovakvi dilovi dogovaraju mesecima, trenutak u kome se finalizira je prilicno sokantan. Neko bi pomislio da je ovo idealan momenat da dobije vecu cenu za svoju robu. Ako je to tacno onda iduci u istom smeru dolazimo do zakljucka da je kupac odmah pristao na vecu cenu nego sto je planirao. Shodno tome namece se pitanje ko zaista stoji iza pi pi efa, arapi ili little.
Sammael Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 13 hours ago, Shan Jan said: Pa zar nece sada preci na SBB infrastrukturu za kablovsku i net, inace koja je poenta kupovine? To bi im omogucilo da budu nezavisni od MTS-a. O naivni čoveče, niko od tih telekom kompanija ne kupuje konkurenciju zbog infrastrukture, kupuju ih zbog baze klijenata. Infrastruktura je dodatni bonus. 3
Halvard Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 5 minutes ago, Kreator said: https://www.yettel.rs/sr/privatni/paketi-i-dodaci/digitalna-televizija/spisak-kanala-hipernet-tv-m sve arene su i sada na yettelu. pretpostavljaš da su ipak budale i da će reći telekomu : " e ajde sada kada imate sve sportske kanale, prebacite sve bitne sportske prenose na arenu 453, 454, 455, 456, 457 a mi ćemo da uključimo kaunter i da gledamo kojom brzinom će nas napuštati korisnici i prelaziti kod vas ". evo ja ću prvi Koji je tačno interes Telekoma da im sada praktično jedini konkurent ima bolju ponudu, tj. zašto bi ulagali novac u SK da bi ga tek tako prepustili Yettelu?
Kreator Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, Halvard said: Koji je tačno interes Telekoma da im sada praktično jedini konkurent ima bolju ponudu, tj. zašto bi ulagali novac u SK da bi ga tek tako prepustili Yettelu? Sport klub se više neće baviti prenosima tamo od juna/jula meseca. Znači imaće sajt i neke podcast emisije, sve to će biti značaja otprilike kao sos kanal. Znači nema nikakvog ulaganja u SK od strane Yettela, SK će se dezintegrisati po značaju sam od sebe svojom nebitnošću. Ja samo tvrdim da yettel neće dozvoliti da ga neki telekom vuče za nos i pravi ih magarcem / budalama time što će otvoriti arene 453, 454, 455, 456, 457 da bi prebacili svoje bitne prenose tamo, što bi prouzrokovalo velikim prelaskom korisnika na telekom.
borko81 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ovom kupovinom Telekom je sebi obezbedio monopol u distribuciji sportskog sadržaja, što će naravno u budućnosti uticati i na cenu sportskih kanala. Telekom nije imao interes ni da ustupi optičku mrežu Yetelu, pa su to uradili, verovatno će tako biti i sa Arena kanalima na SBB-u, naravno uz odgovarajuću naknadu.
bejzbolka Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Telekom nema menadžment, oni se ne vode poslovnim interesima. Tako da kada se pitate koji je interes Telekoma u bilo čemu setite se da njima ne upravlja neko racionalan, već ludak koji upravlja celom državom. 1
Ayatollah Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 33 minutes ago, Friend said: Iako se ovakvi dilovi dogovaraju mesecima, trenutak u kome se finalizira je prilicno sokantan. Neko bi pomislio da je ovo idealan momenat da dobije vecu cenu za svoju robu. Ako je to tacno onda iduci u istom smeru dolazimo do zakljucka da je kupac odmah pristao na vecu cenu nego sto je planirao. Shodno tome namece se pitanje ko zaista stoji iza pi pi efa, arapi ili little. Ovakve transakcije imaju svoju logiku i dinamiku, i slabo šta spolja utiče na njihovo zaključenje i finalizaciju osim nekih baš kardinalnih događaja, npr. da je sada izbio građanski rat u Srbiji ili slično. Protesti su sa te strane potpuno nebitni, mislim da oni ne interesuju ni kupaca ni prodavca preterano. Na cenu svakako ne utiču ni promil, model kalkulacije i plaćanja cene su verovatno pregovarali finansijski savetnici nedeljama (vidim da je Lazard učestvovao u transakciji), i ja vrlo sumnjam da je cena dogovorena kao "locked box", verovatno ima puno varijabila za izračunavanje, te niko sada ne zna koja će biti konačna cena. Siniša Mali svakako ne stoji iza PPF-a, on je suviše sitan igrač za te velike igranke. PPF je džinovski fond za evropske standarde, jedan od većih poslodavaca u Češkoj i izrazito uticajan tamo. Njima srpski ministar finansija može da bude neko sa kim se o nečemu pregovora ili target neke visoke korupcije, ali da se on nešto pita u PPF-u, nema ni teoretske šanse. 2 1
James Marshall Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Zato je bio dobar okidač da se jave raznorazni smatrači koji promašuju fudbal i da to prenese Politika (lol) https://www.politika.rs/scc/clanak/660738/vladimir-todoric-junajted-medija-zloupotrebila-studente-zarad-profita
bejzbolka Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 8 minutes ago, Ayatollah said: Siniša Mali svakako ne stoji iza PPF-a, on je suviše sitan igrač za te velike igranke. PPF je džinovski fond za evropske standarde, jedan od većih poslodavaca u Češkoj i izrazito uticajan tamo. Njima srpski ministar finansija može da bude neko sa kim se o nečemu pregovora ili target neke visoke korupcije, ali da se on nešto pita u PPF-u, nema ni teoretske šanse. Ljudi su toliko isparanoisani Vučićem da na tviteru vlada uverenje da su Arapi i Česi samo maska i da je to sve Telekom, odnosno Vučić. Vučić rukovodi državnim fondom UAE od 50 milijardi evra. 1
Friend Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 9 minutes ago, Ayatollah said: Ovakve transakcije imaju svoju logiku i dinamiku, i slabo šta spolja utiče na njihovo zaključenje i finalizaciju osim nekih baš kardinalnih događaja, npr. da je sada izbio građanski rat u Srbiji ili slično. Protesti su sa te strane potpuno nebitni, mislim da oni ne interesuju ni kupaca ni prodavca preterano. Na cenu svakako ne utiču ni promil, model kalkulacije i plaćanja cene su verovatno pregovarali finansijski savetnici nedeljama (vidim da je Lazard učestvovao u transakciji), i ja vrlo sumnjam da je cena dogovorena kao "locked box", verovatno ima puno varijabila za izračunavanje, te niko sada ne zna koja će biti konačna cena. Siniša Mali svakako ne stoji iza PPF-a, on je suviše sitan igrač za te velike igranke. PPF je džinovski fond za evropske standarde, jedan od većih poslodavaca u Češkoj i izrazito uticajan tamo. Njima srpski ministar finansija može da bude neko sa kim se o nečemu pregovora ili target neke visoke korupcije, ali da se on nešto pita u PPF-u, nema ni teoretske šanse. Sve je to jasno, i to tako i jeste. Ono gore je vise bio rant i bes iz nemoci - da li je moguce da, sada kada je Srbija nadomak necega, normalnost u Srbiji dobija nenadani metak pravo u N1. 2
Ayatollah Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 3 minutes ago, James Marshall said: Zato je bio dobar okidač da se jave raznorazni smatrači koji promašuju fudbal i da to prenese Politika (lol) https://www.politika.rs/scc/clanak/660738/vladimir-todoric-junajted-medija-zloupotrebila-studente-zarad-profita Todorić je čovek za koga sam ja siguran da u životu nije uradio ni jednu M&A transakciju, i da nema pojma kako izgleda taj proces, ni kada se šta radi. Ovo što priča je čisto lupetanje.
fargo Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Moja mama preko mts kucnog interneta ima nakacen eon smart box uredjaj vec godinama (jer u nasem malom mistu nema sbb-a) upravo zbog n1 i nove, i to radi bez problema. Ona je cak htela da predje na neki drugi net samo da ne bude na "njihovom" mts-u😄 Da li ce ona sad nesto morati da menja ili ostaje eon smart box?
Hamlet Strašni Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Just now, Ayatollah said: Todorić je čovek za koga sam ja siguran da u životu nije uradio ni jednu M&A transakciju, i da nema pojma kako izgleda taj proces, ni kada se šta radi. Ovo što priča je čisto lupetanje. On je klasičan advokat koji ima svoju kancelariju. MI takvi nikada ne radimo tu vrstu transakcija jer nikada niko i neće da dođe kod nas za tako nešto... 1
Recommended Posts