Weenie Pooh Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 27 minutes ago, SindzaBG said: Na SBBu stizu i Arena kanali uskoro... Ceo sport na SBBu... Odakle ta informacija? Vidim promiče Tviterom i Reditom, ali izvori se ne navode. Gledam ono saopštenje UM u kom stoji: Jedina promena u portfoliju kompanije, uzrokovana gubitkom ekskluzivnih prava za najveća sportska takmičenja, odnosi se na sportski kanal Sport klub Srbija. Postojeća prava na sportske prenose Sport kluba ubuduće prelaze na Arena Grupu. Ovaj potez se nametnuo kao jedino održivo poslovno rešenje zbog nemogućnosti da publici u Srbiji pružimo televizijske prenose elitnih sportskih šampionata
copkillah Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 40 minutes ago, bejzbolka said: - Postoji odredba u ugovoru kojom se novi kupac SBB-a obavezao da ostavi N1 i Novu u svojoj ponudi. Tako je saopšteno. Na koji vremenski period još uvek nije saopšteno, ali sudeći po reakcijama novinara zaposlenih na N1 i Novoj, radi se o dužem vremenskom periodu. Dakle, odgovor na tvoje pitanje šta sprečava novog vlasnika da ukine N1 i Novu, jeste da ih sprečava ugovor. 12 minutes ago, Ayatollah said: Da li si siguran da je United Grupa spremna da narednih 10 godina finansira gubitke u N1 i Novoj, a da od toga nema baš ništa osim naše večne zahvalnosti? Tako nešto vrlo verovatno nije deo ugovora, jer vlasništvo u N1 i Novoj nije ni bio predmet ugovora. Eventualno da se UG obavezao da narednih 10 godina neće gasiti N1 i Novu, a da se e&PPF obavezao da ih neće nasilno gušiti, ali to je malo verovatno, a i čak ako je tako nešto ugovoreno, sigurno nije ugovoreno kakva će im biti uređivačka politika. Evo kako je bejzbolka napisao, to se uklapa u ono što sam ja čuo. Slažem se da ne deluje baš preterano realno, ali tako stoji u ugovoru. Takođe stoji i za uređivačku politiku, a šta će da bude u praksi, videćemo. Ništa ne isključujem.
MeanM@ Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Weenie Pooh said: Odakle ta informacija? Vidim promiče Tviterom i Reditom, ali izvori se ne navode. Gledam ono saopštenje UM u kom stoji: Jedina promena u portfoliju kompanije, uzrokovana gubitkom ekskluzivnih prava za najveća sportska takmičenja, odnosi se na sportski kanal Sport klub Srbija. Postojeća prava na sportske prenose Sport kluba ubuduće prelaze na Arena Grupu. Ovaj potez se nametnuo kao jedino održivo poslovno rešenje zbog nemogućnosti da publici u Srbiji pružimo televizijske prenose elitnih sportskih šampionata Jos nema informacije da li se gase SK kanali, prelaze na Arenu ili ce objediniti ponude? Mi od skoro na Orion TV, tu je N1, Nove nema. Izmislice nesto da ostane nesto razdvojeno od sportova, ipak imaju kod velikog broja ljudi placanje neke dodatne opcije. Dok sam bio na SBB, placao Arena Cloud, sad ELTV
bejzbolka Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Samo mala ispravka, ja sam napisao da u ugovoru stoji obaveza novog vlasnika SBB-a da određen vremenski period drži N1 i Novu u ponudi. Druga stvar je da li će sama UG nastaviti da finansira N1 i Novu, to je sada na njihovom menadžmentu. Tu je Šolak dobro pozicioniran, ali nakon prodaje SBB-a, njegov dalji interes je samo lično neprijateljstvo sa Vučićem, tako da niko od nas ne može znati koliko je on tu daleko spreman da ide i da li će ga partneri iz BC partners pratiti. Edited 3 hours ago by bejzbolka 2
Halvard Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 8 minutes ago, Weenie Pooh said: Odakle ta informacija? Vidim promiče Tviterom i Reditom, ali izvori se ne navode. Gledam ono saopštenje UM u kom stoji: Jedina promena u portfoliju kompanije, uzrokovana gubitkom ekskluzivnih prava za najveća sportska takmičenja, odnosi se na sportski kanal Sport klub Srbija. Postojeća prava na sportske prenose Sport kluba ubuduće prelaze na Arena Grupu. Ovaj potez se nametnuo kao jedino održivo poslovno rešenje zbog nemogućnosti da publici u Srbiji pružimo televizijske prenose elitnih sportskih šampionata Meni najrealnije izgleda opcija da im uzmu Evroligu i F1 i/ili Bundesligu, da im kao milostinju ostave tenis i da onda to plus grčki fudbali, poljske odbojke i slovenački rukometi bude osnovni Arenin paket na Yettelu. 2
msv Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 minutes ago, copkillah said: Evo kako je bejzbolka napisao, to se uklapa u ono što sam ja čuo. Slažem se da ne deluje baš preterano realno, ali tako stoji u ugovoru. Takođe stoji i za uređivačku politiku, a šta će da bude u praksi, videćemo. Ništa ne isključujem. Mogu da ih zadrže, ali za koliku naknadu? I Telekom je hteo da pusti N1, ali za dž...
Jimmy Kowalski Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Sva ova nagadjanja su sada besmislena, jer mi ne znamo kakva ce situacija u zemlji biti kroz 6-12 meseci. Onog trenutka kada Hulja izgubi vlast, sve pada u vodu pa i Telekom kao operator broj 1 u zemlji. 9
Weenie Pooh Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, MeanM@ said: Jos nema informacije da li se gase SK kanali, prelaze na Arenu ili ce objediniti ponude? Mi od skoro na Orion TV, tu je N1, Nove nema. Izmislice nesto da ostane nesto razdvojeno od sportova, ipak imaju kod velikog broja ljudi placanje neke dodatne opcije. Dok sam bio na SBB, placao Arena Cloud, sad ELTV Ne kažu tehnički da se gase, samo da im se ukidaju sva prava na prenose, tj. Arena im uzima i turski fudbal, i koledž košarku, i italijansku žensku odbojku, i sve ostalo. Kako sportski kanal može da funkcioniše bez da išta prenosi, ja ne znam. Hoće Višković da snima reality show? Arena Sport je već izdeljen na trista šesto kanala, ne znam čemu bi služilo da ubacuju tu i Sport Klub pa da neki prenosi idu tamo.
Ayatollah Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, copkillah said: Evo kako je bejzbolka napisao, to se uklapa u ono što sam ja čuo. Slažem se da ne deluje baš preterano realno, ali tako stoji u ugovoru. Takođe stoji i za uređivačku politiku, a šta će da bude u praksi, videćemo. Ništa ne isključujem. Da preformulišem istu stvar - moguće je da se e&PPF obavezao ugovorom da neće nasilno isključivati N1 i Novu iz ponude. To bi imalo i logike, jer oni ostaju u vlasništvu prodavca, pa prodavac ima interes da obezbedi njihovu dostupnost. Ono što ja kažem da nema NIKAKVIH garancija da sama United Grupa neće ugasiti N1 i Novu već za koji mesec. Oni su im vlasnici, oni ih finansiraju, oni odlučuju da li će N1 i Nova raditi uopšte. U pitanju su kanali koji generišu gubitke, a uz to i jedini njihovi preostali asseti van EU, jer su prodali sve van EU. Nema baš nikakve ekonomske logike da ovi kanali nastave svoje poslovanje u ovom formatu, dok ih privatna kompanija zbog njihovih lepih očiju dotira sopstvenim novcem koji zaradi u drugim delatnostima. Jedino ako postoje neki drugi interesi za koje mi ovde ne znamo i koji se ne saopštavaju javno, transparentni ekonomski interes UG za održavanje N1 i Nove ne postoji. UG se sasvim sigurno nije obavezala ugovorom da održi njihovo poslovanje neko vreme, jer bi takvu obavezu sa strane prodavca prihvatio samo imbecil, a ni kupci verovatno ne seku baš vene da drže N1 i Novu u ponudi, tj. glavni generatori prihoda im sigurno neće biti gledaoci N1 i Nove. 6
Milosh76 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) A nista se konkretno nece desiti dok ne prodju regulatorne provere, do sredine 2025 godine. Edited 3 hours ago by Milosh76
bejzbolka Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, Weenie Pooh said: Ne kažu tehnički da se gase, samo da im se ukidaju sva prava na prenose, tj. Arena im uzima i turski fudbal, i koledž košarku, i italijansku žensku odbojku, i sve ostalo. Kako sportski kanal može da funkcioniše bez da išta prenosi, ja ne znam. Hoće Višković da snima reality show? Arena Sport je već izdeljen na trista šesto kanala, ne znam čemu bi služilo da ubacuju tu i Sport Klub pa da neki prenosi idu tamo. Arena će morati da otvori još 20 kanala da prenosi sve to. Raspad Telekoma će biti epski. 1
MiddleClass Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, stray cat said: Ja stalno preskačem reklame kad gledam unazad N1 i Novu. Ovo premotavanje reklama na kablovskim operaterima ubrzo ce postati stvar proslosti. I dalje ces moci da premotavas kanale unazad, ali ces reklame morati da odgledas osim ako nisi premium korisnik (youtube fora)
Weenie Pooh Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Ayatollah said: Ono što ja kažem da nema NIKAKVIH garancija da sama United Grupa neće ugasiti N1 i Novu već za koji mesec. Oni su im vlasnici, oni ih finansiraju, oni odlučuju da li će N1 i Nova raditi uopšte. U pitanju su kanali koji generišu gubitke, a uz to i jedini njihovi preostali asseti van EU, jer su prodali sve van EU. Nema baš nikakve ekonomske logike da ovi kanali nastave svoje poslovanje u ovom formatu, dok ih privatna kompanija zbog njihovih lepih očiju dotira sopstvenim novcem koji zaradi u drugim delatnostima. Jedino ako postoje neki drugi interesi za koje mi ovde ne znamo i koji se ne saopštavaju javno, transparentni ekonomski interes UG za održavanje N1 i Nove ne postoji. UG se sasvim sigurno nije obavezala ugovorom da održi njihovo poslovanje neko vreme, jer bi takvu obavezu sa strane prodavca prihvatio samo imbecil, a ni kupci verovatno ne seku baš vene da drže N1 i Novu u ponudi, tj. glavni generatori prihoda im sigurno neće biti gledaoci N1 i Nove. Ali sve to je bio slučaj i pre ove akvizicije. Zašto bi UG poslovao sa gubitkom do sada, a sad odjednom kao više neće da baca pare na N1/Novu? 1
bejzbolka Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 6 minutes ago, Ayatollah said: Da preformulišem istu stvar - moguće je da se e&PPF obavezao ugovorom da neće nasilno isključivati N1 i Novu iz ponude. To bi imalo i logike, jer oni ostaju u vlasništvu prodavca, pa prodavac ima interes da obezbedi njihovu dostupnost. Ono što ja kažem da nema NIKAKVIH garancija da sama United Grupa neće ugasiti N1 i Novu već za koji mesec. Oni su im vlasnici, oni ih finansiraju, oni odlučuju da li će N1 i Nova raditi uopšte. U pitanju su kanali koji generišu gubitke, a uz to i jedini njihovi preostali asseti van EU, jer su prodali sve van EU. Nema baš nikakve ekonomske logike da ovi kanali nastave svoje poslovanje u ovom formatu, dok ih privatna kompanija zbog njihovih lepih očiju dotira sopstvenim novcem koji zaradi u drugim delatnostima. Jedino ako postoje neki drugi interesi za koje mi ovde ne znamo i koji se ne saopštavaju javno, transparentni ekonomski interes UG za održavanje N1 i Nove ne postoji. UG se sasvim sigurno nije obavezala ugovorom da održi njihovo poslovanje neko vreme, jer bi takvu obavezu sa strane prodavca prihvatio samo imbecil, a ni kupci verovatno ne seku baš vene da drže N1 i Novu u ponudi, tj. glavni generatori prihoda im sigurno neće biti gledaoci N1 i Nove. To i ja kažem. U principu, mislim da N1 i Novu sada održava samo Šolakov lični entuzijazam da se osveti Vučiću, jer verujem da mu nije lako palo prvo potiskivanje SBB-a sa tržišta, a onda i ovo primoravanje na prodaju, jer mu je SBB bio prva firma, od koje je i počeo ceo biznis. To su već lične stvari i niko od nas ne može da proceni koliko je Šolak spreman da zagrize u toj borbi. S tim što N1 i Nova poslednjih meseci beleže rekordnu gledanost, sa tendencijom da se taj trend nastavi, tako da možda trenutno i nisu tako neisplativi. Edited 2 hours ago by bejzbolka
Jimmy Kowalski Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, bejzbolka said: To i ja kažem. U principu, mislim da N1 i Novu sada održava samo Šolakov lični entuzijazam da se osveti Vučiću, jer verujem da mu nije lako palo prvo potiskivanje SBB-a sa tržišta, a onda i ovo primoravanje na prodaju, jer mu je SBB bio prva firma, od koje je i počeo ceo biznis. To su već lične stvari i niko od nas ne može da proceni koliko je Šolak spreman da zagrize u toj borbi. Prva firma mu je bio KDS u Kragujevcu, odatle je krenuo u kablovske vode..
Recommended Posts